Oranje O15 verslaat België in oefenwedstrijd

JesseTH, 03-03-2020 om 23:00, 2372 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje Onder 15 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd nipt weten te winnen van België. Namens Ajax begonnen er vier talenten in de basis van Nederland, terwijl er vier op de bank plaats moesten nemen.

Met Silvano Vos, David Kalokoh, Oualid, Agougil en Julian Rijkhoff in de basiself en Alvaro Henry, Olaf Gorter en Roy Steur op de bank, trad Oranje in de regen aan tegen de zuiderburen. Het was echter Jeroen Boerhout, speler van sc Heerenveen Onder 17, die de score opende na 24 minuten voetballen. Hij kreeg de bal teruggelegd en schoot knap raak.

Even hierna vielen twee spelers uit. Ajacied Vos moest, net als Feyenoorder Rainy Breinburg, het veld verlaten. Het niveau lag hierna wat lager bij Nederland en uiteindelijk leidde dat ook tot de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd zette de Belgen de Nederlanders onder druk, waaruit uiteindelijk de aanval van de goal zou komen.

De wedstrijd leek daarmee af te stevenen op een gelijkspel, maar niets bleek minder waar. Jaden Fernando Slory, jeugdspeler van Feyenoord, wist de zege veilig te stellen voor Oranje. Hij profiteerde van een rebound die ontstond na een redding van de Belgische keeper.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!