Matchwinner Reiziger: 'Eén groot gekkenhuis'

JesseTH, 03-03-2020 om 18:00, 2674 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daan Reiziger en Calvin Raatsie, doelmannen van Ajax Onder 19, zijn verheugd over de overwinning na strafschoppen op Atlético Madrid in de UEFA Youth League. Eerstgenoemde viel in voor zijn collega en eiste de hoofdrol op door drie penalty's te stoppen en de winnende zelf te scoren.

'Het is één groot gekkenhuis', reageert hij na afloop tegenover Ajax TV. 'We hebben in aanloop naar deze wedstrijd getraind op penalty’s. Gister ben ik met wat jongens langer doorgegaan op het veld en toen pakte ik er behoorlijk wat. Toen voelde ik me er klaar voor. Maar het was niet afgesproken. In de tachtigste minuut zei de trainer: Daan, maak je scherp.'

'Wat een ontknoping', klinken de woorden van Raatsie, die het zijn collega van harte gunt. 'Ik zag hem al warmlopen. Ik wist dat het een specialiteit van hem was, daar hadden we het in de rust ook al over gehad. Ik was ook niet boos op de trainer. Als je dan de eerste penalty al pakt, daarna er nog twee achteraan en vervolgens zelf achter de bal gaat staan.. Dat is bizar natuurlijk.'

Het was dus Reiziger die de laatste penalty nam, terwijl dat eerst Devyne Rensch leek te gaan worden. 'Ik dacht dat hij de vijfde was, dus dan mocht ik hem niet nemen. Uiteindelijk riep de trainer: neem jij hem maar. Ik leg hem neer, ben in één keer achteruit gelopen en schiet hem er goed in', aldus de gevierde goalie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
@Maar7en
Mooi de kunst afgekeken van Louis van Gaal wat betreft psycholgische oorlogsvoering. Goed dat ze door zijn al is niet iedereen even positief over het veldspel.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Fantastisch voor die jongen!
0 0