AD: Ten Hag wijzigt opstelling op drie plaatsen

BartVeenstra, 29-02-2020 om 08:25, 48259 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax-trainer Erik ten Hag zijn opstelling tegen AZ op drie plaatsen wijzigt ten opstelling van de basisopstelling tegen Getafe CF in de Europa League. Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech en Quincy Promes keren naar verwachting terug in de basiself.

Die basisplaatsen gaan ten koste van de basisplaatsen van Ryan Gravenberch, Carel Eiting en Danilo. Zodoende zal Ajax tegen AZ met een compleet ander middenveld gaan spelen. Zondag vormen - zo verwacht het Algemeen Dagblad - Donny van de Beek en Lisandro Martínez het controlerende middenveld, waarbij Hakim Ziyech als 'tien' zal spelen.

Achterin keert Tagliafico terug als linksback. De Argentijn was tegen Getafe geschorst. Hierdoor begint Daley Blind sowieso weer als centrale verdediger. Voorin kiest Ten Hag wederom voor Dusan Tadić als spits, waarbij Quincy Promes (vanaf links) en Ryan Babel (vanaf rechts) de buitenspelers zullen zijn. Het duel tussen Ajax en AZ begint zondagavond om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Babel, Ziyech, Promes; Tadić.

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Even geen Babel en Gravenbergh aub.
0 0
Whatever
Onana;
Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico;
Eiting, Martinez;
Ziyech, van de Beek, Promes;
Tadic.

Alvarez is harder in de duels en die zal in de korte dekking moeten en de snelle Boadu slopen. Blind verzorgt het voetballende gedeelte, zet het neer en geeft rugdekking voor de snelle Boadu en de creatieve Stengs. Eiting was de beste tegen Getafe op het middenveld en verdiend het te blijven staan. Brengt voetbal in de ploeg, handelingsbevoegd zal omhoog moeten.
0 0
Arek Milik
Let maar op heren, Traore of Huntelaar gaan weer in de spits en Alvarez weer op RCV. Rouleren op zijn Ten Hags omdat hij allemaal niet meer weet....
0 0
Illegaal
ja dat ziet er beter uit... met Gravenbergh, Eiting en zeker Danilo in de basis verlies je van AZ....
0 0
Minsc
Dat zou een hoop schelen. Jammer alleen dat het AD er vaak naast zit.
0 0
JordyAjacied
Eiting moet nu blijven staan ten opzichte van een zwakke Babel, zou zeer onterecht zijn dat een prima spelende Eiting de dupe moet zijn van ‘HET MOETEN’ spelen van Babel voor het EK. Onana - Dest - Schuurs - Blind - Tagliafico - Eiting - Martinez - vd Beek - Ziyech - Tadic - Promes

Jongens als Eiting en Schuurs moeten nu het vertrouwen krijgen, nu weer naar de bank zou ze mentaal knakken, zeker Eiting omdat die aardig wat creativiteit verzorgt vanuit het middenveld en aardig speelt verder. Eiting zal dat niet begrijpen als hij op de bank beland.

Wat Schuurs betreft is vertrouwen heel belangrijk hij heeft het echt wel in zich en ik denk dat die foutjes verdwijnen met het spelen van veel wedstrijden en vertrouwen krijgen, we hebben dat bij spelers eerder gezien.
2 -2
Illegaal
Eiting is een middelmatige veel te trage voetballer die het niveau van Ajax niet aankan... met spelers als Eiting verlies je teveel... Eiting speelt helemaal niet prima... zijn goede dingen worden wat opgehemeld, Eiting hoort ook bij het elftal wat op het ogenblik heel zwak is en wat veel verliest.
Schuurs mag je vertrouwen geven omdat die beter zijn mannetje staat als Eiting en hij ook nog jonger is en nog altijd nog in een leerproces is om het Ajaxspel te leren, Eiting is 22 en is er nog niet een toe en zal er ook nooit toe komen om een topspeler te worden daarvoor mist hij gewoon teveel.
0 0
Minsc
Eiting moet helemaal niet blijven staan. Slappe hap, balletje breed/balletje terug, kan niet koppen, is traag in de omschakeling.
0 0
ArthurG
Volledig eens. Eiting voor Babel, en Ziyech op rechts. Eiting was een van de beteren donderdag. Die ga je nu toch niet op de bank zetten en dan Babel laten staan.
1 -1
MisterAFCA
De bal zo meerdere keren inleveren over een paar meter geeft aan dat ie wel heel erg gespannen is. Het lijkt wel kortsluiting. Hij kan goed voetballen maar misschien is de druk bij Ajax gewoon te hoog voor hem. Daarin zou hij ook niet de eerste speler zijn.
0 0
MisterAFCA
Babel op rechts... spelen we weer met 10 man. Babel moet naar de tribune.
1 0
S_020
Babel eruit, Ziyech linie naar voren, Eiting middenveld.
1 -3
JariHeijden
Geen Eiting, dat zou ik wel jammer vinden.
0 -2
3sterren
Ik lees net ergens een tekst van Ten Hag uit één of ander interview waarin hij onder andere het volgende zegt: ”Ajax mist momenteel automatismen”.
Zou hij werkelijk niet kunnen bevroeden dat hij daaraan debet is?
Lees alleen al de bovenstaande kop van dit artikel ...
1 0
Ruff Rhythim
Stel je eens voor dat we Babel gekocht hadden...
The horror.....
0 0
DeKes
Wéér die Babel! Halsstarrige, eigenwijze tuinkabouter is die Hag. Zoveel talenten, die véél beter zijn!
1 -1
Labrador
Het AD zit er wel vaker naast.
0 0
Joseph
Dit team had Getafe compleet zoek gespeeld, komt helaas net te laat..

Wel jammer van Babel, maar goed, dit team kan hem wel op sleeptouw nemen.
0 -3
MickS
Nou laat Babel maar op de bank, en zet Danilo maar op links. Babel bakt er tot nu toe maar zeer weinig van, en dat is zonde tijd. Als Danilo er weinig van bakt, is het voor hem nog een mooi leermoment.
1 -1
Illegaal
Maar jong Danilo heeft helemaal niks wat hem geschikt maakt als Ajaxspeler, hij is een middelmatige voetballer die nergens echt in uitblinkt.
0 0
Mocrodammerr
ik zal blij zijn als eiting en gravenbergh de bankjes gaan warm houwe. Danilo heeft het tot nu toe goed gedaan. overige twee moeten we heel gauw afschrijven.
2 0
Ajax114
De spelers die er nu staan is niets mis mee. Geen excuses morgen. Ik ben er klaar voor en kan mij niet voorstellen dat er morgen niet wordt gewonnen. In tegenstelling tot donderdag , Promes, Ziyech en Tagliafico terug. Dat scheelt heel veel. Ik had liever ook Ziyech rechtsbuiten gezet ipv Babel maar goed in deze opstelling moet het ook lukken.
0 0
De Stift
Die uitschakeling tegen Getafe is pijnlijk. Ajax staat weer met beide voeten op de grond. Aan de andere kant: als we dit jaar de dubbel pakken, is het gewoon een goed seizoen. Een seizoen ook waarin een nieuw fundament vorm krijgt. Door alle blessures krijgen spelers als Dest, Schuurs, Martinez, Eiting, Gravenberch en Traore belangrijke speelminuten. Dat zijn de jongens die het de komende jaren moeten gaan doen, aangevuld natuurlijk met ervaring spellers en nog jongere talenten als Unuvar, Brobbey etc.

Komende zomer weten we dat er uittocht komt. Uitgaande van het ergste raken we Onana, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech en mogelijk ook Neres kwijt. Al denk ik dat die laatste door zijn blessure nog wel blijft. Voor volgend jaar moet er en ervaring bij en - de grote les van dit seizoen - spelmakers.

Daarom:
- Vertonghen terughalen als back-up van Blind en linksachter
- Angelino kopen als vervanger van Nico
- Propper halen als ervaren concurrent van Gravenberch (Propper is uitstekend aan de bal, goede opbouwer, prima spelverdeler)
- Stengs halen als nummer 10
2 -1
Ferd
Man, wat een kul. Vertonghen kan het niet meer aan. Propper brengt je niet hoger en Stengs is zo traag dat hij nooit een stap hoger gaat komen.
0 0
Bky
Jij bent goed met je bord op schoot.
0 -1
Ajax114
Pfff hoe komt iemand als jij tot zulke onzinnige teksten. ALs die spelers het de komende jaren moeten gaan doen , is de toekomst heel somber voor Ajax en overleven we niet eens groepsfase Europa league. Angelino zou wel een goede zijn maar ja die heeft Overmars ook weer laten lopen. Onbegrijpelijk. Zullen wel zeggen dat er dan twee linksbacks zijn maar dat is geen argument omdat je Angelino gewoon op middenveld had kunnen zetten en dan volgend jaar eventueel linksback. Overmars denkt alleen in onmogelijkheden.
1 -1
zaalberg
Alvares (laat die man nou eens aantal wedstrijden staan) voor Schuurs (brokkenpiloot), Ziyech rechts voorin (Babel zitten), Eiting verdient plekje op middenveld.
4 -1
Steeph
Ik herhaal; met Babel is afgesproken dat hij zou spelen.
1 0
Bky
Jongens beetje respect voor Babel he hij is een echte Ajacied dus dat is een vrijbrief voor oneindig in de basis zonder te presteren. Wacht maar tot hij er 860 in schiet!1!!!
1 -2
AdK
... een nog hoger...
0 0
AdK
Een opstelling met een. Of hoger niveau is natuurlijk Eiting behouden op het middenveld, Bavel eruit en Ziyech lekker laten zwerven vanaf rechts.
1 0
Jelephi
Altijd maar die Babel. Die lapzwans heeft echt nog niks maar dan ook echt NIKS goed gedaan in een Ajax shirt dit jaar. Schandalig.

Danilo heeft in 15 minuten meer gedaan dan Babel in 6 wedstrijden. Het is om je ogen uit je kop te schamen dat je als Ajax een speler als Babel de voorkeur geeft boven een Danilo. En dan ook nog te weten dat je Lang hebt uitgehuurd.

Schandalig, meer kan ik er niet van maken.
1 -1
Ajacider
Wat heeft Danilo buiten dat ene intikkertje laten zien. Helemaal niks kan ik je zeggen. Leed alleen maar balverlies.
Neemt niet weg dat de kritiek op Babel natuurlijk volledig terecht is. Maar hij is niet het type flankenspeler dat dit Ajax nodig heeft. Gegokt en verloren.
3 0
Ajax114
Klopt helemaal. Heb je die belachelijk slechte techniek gezien van Danilo. Liep daardoor zo een bal over de zijlijn.
0 0
voorkennis
hahaha Babel
0 0
Labrador
Eiting of Danillo ipv Babel.
1 -1
Godenzoon24
Eiting de beste tegen Getafe eraf. Ziyech en vd Beek op hun mindere posities. Enkel om Babel de allerslechtste tegen Getafe er in te houden. Hoe is dit toch mogelijk. Dat moet toch in zijn contract staan dan??? Hij is al weken op rij de slechtste.

En oneerlijk tegenover Eiting. Ervaren spelers krijgen vertrouwen van Ten Hag en jonkies weten niet waar ze aan toe zijn.
4 -1
ArthurG
Ik weet niet of je nou kan zeggen dat Ziyech nou echt minder is op deze positie. We hebben een paar van onze beste wedstrijden gehad met het middenveld Martinez, vd Beek en Ziyech, waar Ziyech absoluut uitblonk. Toch zou ik liever Ziyech op rechts zien en vd Beek op 10. Eiting was inderdaad een van de beteren tegen Getafe, en die moet je gewoon laten staan wat mij betreft.
1 0
rickyboy1444
Ik vind dit juist wel een logische opstelling. Het enige verschil ten opzichte van onze opstelling in november waar we iedereen mee van de mat tikten is dat Veltman en Neres nog geblesseerd zijn. Op de plaatsen spelen nu Schuurs en Babel, uiteraard mindere kwaliteit maar logisch is het zeker. Je zou nog voor een Alvarez en een Danilo kunnen kiezen, maar dat is persoonlijke smaak.
1 0
AlexLitmanen10
Ik ben het er mee eens hoor, maar dit is een verwachting van het Ad.
1 0
Redrum
Voor het eerst sinds lange tijd komen we weer in de buurt van onze sterkste opstelling. Grote kans dat het voetballend eindelijk weer ergens op lijkt morgen. Morgen winnen en die titel is wel zo goed als binnen denk ik.
3 0
Soccerskins
Babel op rechts is nog erger dan op links (als dat al mogelijk is) zou gewoon Danilo laten spelen, daar zit 3x zoveel energie in.
4 0
Godenzoon24
Eiting zodat ook Ziyech en vd Beek op hun beste posities kunnen.
3 -1
Redrum
Babel kan eventueel alleen nog in de spits, maar het liefst zie ik hem centraal op de bank.
6 0
Zuiderling
Tribune mag ook ?
0 0
Soccerskins
Klopt, de spits is zijn beste positie, maar bij mij hebben Tadic en Traore dan de voorkeur.
2 0
Yo
Alvarez voor schuurs en Eiting voor Babel alsjeblieft
2 -1
PeterVKV
Babel verdient geen basis en Ziyech kan beter weer beginnen op rechtsbuiten:
Onana
Dest-Schuurs-Blind-Nico
Donny-Martinez-Eiting
Ziyech-Tadic-Promes

Martinez in de punt naar achter wat mij betreft met Eiting linkshalf en Donny rechtshalf.
6 0
Godenzoon24
Juist!!
0 0
ACB
Precies wat ik bedoel
0 0
Ajax68
Gooi die Danilo erin ipv die Babel, die kan niks man die Babel.
2 0
ajaxfanmarcel
Waarom Danilo? Haal Babel eruit en eiting erin heb je wel 1 die vanuit middenveld een diepte pas kan geven.
2 -2
Ajax68
Omdat er 3 terug zijn uit blessures, en het middenveld weer normaal bezet wordt, en Danilo een mooie optie is om ervaring op te doen, daarom !
0 0
krachtpatser66
En Alvarez ipv Schuurs tegen de beweeglijkheid, snelheid en wendbaarheid van Boadu en Idrissi. Dan toch liever Schuurs en Dest. En Stengs krijgt het denk ik heel moeilijk tegen onze Nico. Die klapt er morgen vol op. Promes moet ook Svensson goed bezig houden. Die gaat en gaat maar!.
0 -1
krachtpatser66
Alleen Danilo ipv Babel. Babel is een makkie voor Wijndal. Want die bestijkt de hele linkerkant. Dus dat wordt nog wat!. Danilo zou hem dan druk bezig moeten houden. Als Ajax morgen in staat is continue hoog druk te zetten, zie ik het positief in. rest is ok. Alvarez voor Schuurs zou ik niet doen. Idrissi is voor hem te behendig en snel. Op Midsjö zou je ook een slager moeten zetten. Martinez kan dat wel aan. En helemaal belangrijk: Als Hakim speelt, moet je het elftal zo veel mogelijk intact houden, zoals het ooit stond: Nico, Daley, Schuurs (was Veltman), Dest; Martinez, Donny, Hakim; Quincy, Dusan, Danilo(was natuurlijk Neres).
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Het is misschien niemand opgevallen, maar Eiting speelde vrij aardig tegen Gaytafe, Babel als een natte krant...
7 -1
BRAMHOUTEN
Ik vond eiting helemaal niet zo goed spelen. Hij was verstoppertje aan het spelen. En won geen enkel duel. Leuk dat hij 3x in een wedstrijd een leuke bal geeft maar als je de rest vd wedstrijd niks laat zien hoor je niet in Ajax 1 thuis. Babel speelde ook slecht. Laat Dalino maar weer gewoon opdraven
3 -5
PeterVKV
Alsof Dalino zo goed was behalve die intikker
1 0
Ajaxxxisdebeste
Won geen enkel duel!? Wil je daar een kratje bier op zetten?
2 0
krachtpatser66
Klopt. Vond hem niet slecht. Maar als je eenmaal de tendem Hakim-Quincy voor handen hebt, begin je gewoon daarmee.
1 0
ACB
Zou het niet handiger zijn om HZ op rechts te zetten. Wanneer speelde Ajax zijn beste voetbal?? Neres ( nu Promes) Tadic HZ voorin en DvdB op 10. Zou ik nu ook doen. Martinez op middenveld met ?? ( Eiting Gberg Alvarez ...) achterhoede Dest Schuurs Blind Nico. En de beste doelman van de wereld in de goal natuurlijk!!!
2 0
ACB
Houd je wel 1 zwakkere plek in het team ( de tweede middenvelder) maar Babel is natuurlijk een enorme teggenvaller.
0 0
Multi
Mag hopen dat inderdaad Babel gaat banken en Danilo mag spelen. Dan heb je tenminste diepgang op beide vleugels. Het is niet zo dat Danilo zo goed speelde, maar er kwam in ieder geval dreiging van hem af en hij werkte hard. Bracht in de helft die hij speelde meer actie dan Babel in alle wedstrijden samen.
2 0
krachtpatser66
En meer snelheid met Danilo.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Eens Babel komt te kort, maar was nou niet echt onder de indruk van Danilo ook niet toen hij het shirtje van die blonde travestiet ruilde
0 0
Duif63
Het zou wat zijn, weer Babel in de basis. Heel de wereld ziet dat die er niks van kan, maar Ten Hag is eigenwijs en kortzichtig genoeg om hem weer op te stellen.
1 0
iammike
Echt irritant is dat hè....
1 0
fanforeffer
staat veel in de weg ,laat elke bal van de voet springen, levert niet 1 goede voorzet af maar staat gewoon in de basis ,Babel ,Rose zontag.
1 0
ajaxminimax
Danilo voor Babel en Alvarez voor Schuurs. Dan ben ik helemaal tevreden
1 -2
iammike
AD had het vorige keer ook fout. Hopelijk nu ook.

Tadic speelt in de spits vooral goed wanneer Donny op 10 speelt. Donny is daar ook zelf dreigender. Ik zie daarom liever Ziyech op rechts, dan hoeft Babel er niet in.

Verder zou ik Eiting en Martinez als verdedigende middenvelders laten spelen (dat het beide linkspoten zijn is idd niet ideaal).

Tadic
Promes, Van de Beek, Ziyech
Martínez, Eiting(of evt. Álvarez)
Tagliafico, Blind, Schuurs, Dest
Onan
5 0
ajax4perez
Waarom Babel en Schuurs???

Gooi Alvarez en Danilo erin!
0 -1
MarcoB1971
En vorige keer moest Schuurs erin voor Alvarez. Geef die jongen wat vertrouwen dan gaat het echt goed komen.
1 0
T.reckveugel
Schuurs speelde iedere bal naar de andere kleur donderdag. Blind ook, maar die heeft wel laten zien dat hij het ook goed kan doen. Met die blunders uit tegen Getafe en uit tegen AZ wordt het een beetje schreinend. Heel af en toe grijpt hij heel goed in. Maar als het per saldo negatief uitpakt moet je een keer kappen.
0 -1
Godenzoon24
Vergeet je de wedstrijden dat hij wel heel goed was of is dat bewust om je punt te maken? Lille en PSV bijvoorbeeld of de hele voorbereiding . Alleen dan mocht hij weer niet blijven staan en kreeg hij weer geen ritme en vertrouwen. Laat die jongen rest van het seizoen staan en foutjes gaan er ook uit met ritme en vertrouwen. En zeker met de huidige ook niet vlekkeloze concurrentie moet je hem gewoon laten staan.
1 0
afca_sittard
100 % mee eens.

Als de concurentie nu zo veel beter was was het een makkelijke keuze geweest, Nu moet je die jongen gewoon het vertrouwen geven!
0 0
MarcoB1971
Eindelijk iemand die het snapt
0 0
AFCA4L
Hoop toch dat Babel niet in de basis staat
3 0
FTS95
En gewoon weer Babel...haha
1 0