Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Spaanse pers verbaasd: 'Van de Beek af en toe gestoord'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 08:35, 11369 views, Spaanse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De media in Spanje zijn ongelooflijk trots op de knappe prestatie van Getafe CF. De subtopper uit La Liga wist Ajax, de halve finalist van de Champions League in het vorige seizoen, uit te schakelen. In de kranten spreekt men ook over de vijandige sfeer in de Johan Cruijff ArenA en wekte het gedrag van Donny van de Beek verbazing.

AS schrijft dat Getafe historie heeft geschreven. 'De spelers en technische staf beleven de beste avond van hun leven door viervoudig Champions League-winnaar Ajax te elimineren. Pure rock&roll. Getafe verloor weliswaar met 2-1, maar het was geen aanleiding voor de soldaten van José Bordalás om in de war te raken. Getafe wint gewoon van één van de grootste clubs van Europa', klinkt het vol trots.

El Mundo Deportivo schrijft dat Getafe levend uit de 'Battle of Amsterdam' is gekomen. 'In de Johan Cruijff ArenA belandde Getafe in een oorlog, zoveel werd duidelijk toen de bal begon te rollen. De spelers van Ajax, extra gemotiveerd na de eerste wedstrijd waarin ze klaagden over het anti-voetbal van Getafe, begonnen in de hoogste versnelling en zetten de scheidsrechter onder druk.'

De krant schrijft ook over de supporters van Ajax. 'De manier waarop die zich gedroegen, had veel weg van hooliganisme. Maar als ze hadden verwacht dat Getafe het hoofd zou buigen, hadden ze het helemaal mis. De snelle openingstreffer van Jaime Mata maakte Ajax nog bozer en dan vooral Donny van de Beek, die af en toe gestoord was.'

Tot slot is het woord aan Marca. De Madrileense krant schrijft dat het elftal van trainer José Bordalas geen grenzen heeft. 'Vraag het Ajax. De Amsterdammers wonnen met meer dan geluk dan wijsheid, want Getafe raakte drie keer het aluminium', aldus de krant, die een fanatieke wedstrijd zag. 'Alsof het een klassieker met maximale rivaliteit was, zo geladen waren de spelers op het veld, de trainers op de bank en de toeschouwers op de tribune. Ajax gebruikte al zijn wapens om een comeback af te dwingen en iedereen, van publiek tot Donny van de Beek, zette druk op de scheidsrechter om de tijd te stoppen. Getafe controleerde echter en voorkwam een Ajax-comeback. De club blijft verbazen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Dat spaanse kleretuig is nog trots ook op dit stelletje komedianten. Wat een niveau. Vd Beek, als je weggaat, ga lekker naar een duitse club. Laat die spanjaarden lekker rotten.
0 0
ST
Spanjaarden zijn per definitie de grootste aanstellers op een voetbalveld.
0 0
Ajaxadept
Quote: de media in Spanje waren trots op Getafe! Heb altijd gedacht dat voetbal gaat om een voetbal met 22 spelers rond te spelen en daarbij trachten te scoren! Heb nooit geweten dat toneelverenigingen (zoals Getafe) nog van wie dan ook bewondering kunnen oogsten voor zo'n bespottelijke wanvertoning. Als dit ook maar iets met sport en/of voetbal te maken heeft...? Bij de geringste aanraking gillend naar de grond gaan om je tegenstander een kaart aan te smeren heet dan plotsklaps sport?
1 0
PJK54
Ik wil wel eens weten wat hij ze toegeroepen heeft waren niet zulke leuke woorden denk ik gezien de reacties hahah oké goed of niet is een manier om je tegenstander ook een beetje te irriteren alleen niet verwacht van Donny.
0 0
Vierendertigste
Inderdaad, de club blijft verbazen.
Dat zulk soort voetbal nog bestaat.
En die krantjes: ze zouden schande moeten spreken ipv lof toezwaaien
Overigens heeft Ajax zich ontzettend laten kennen in die 2 duels.
Dat gaat Inter straks effe anders aanpakken, denk ik
4 0
Sterspeler
Ik zie sinds vorige week de meest rare voorstellen voorbij komen om het voetbal re veranderen en dit gedrag te bestraffen.

Omdat het allemaal gevoelskwesties zijn, is het simpelweg niet objectief te beoordelen. Er is maar 1 manier om dit tegen te gaan, en dat is zuivere speeltijd invoeren.
2 0
Redrum
De scheids floot beter dan die kneus van vorige week, maar nog steeds ging hij veel te veel mee in het grenzeloze theater. Tijd om de voetbalregels te veranderen. Als je langer dan 30 seconden op de grond ligt, dan ga je gewoon naar de kant en mag je er pas weer in als de scheids het zegt.
2 0
Redrum
Tja, door dit soort stukjes begrijp je ineens waarom dit soort laffe ploegjes zulk nichterig en wijverig theater op de mat leggen. Ze vinden het allemaal prachtig in Spanje. Alles geoorloofd om te winnen, geen greintje trots.
3 -1
Ajacied33
Schandalig dat ze hier trots op zijn in Spanje. Over gestoord gesproken....Binnenkort is het gelukkig over met Real in de CL en anti voetbal Getafe. Vuile vieze huichelaars
1 0
mickey2602
"Het zal U wellicht niet verbazen maar er ligt er weer eentje op de grond te rollen..."
Een zin die ik gister tijdens de wedstrijd meerdere keren heb gehoord van de commentator op Fox Sports.
En daar zijn ze in Spanje trots op?
0 0
niquedegraaff
Trots op dat anti-voetbal. Wat een genot om naar te kijken zeg
0 0
Dit is mijn club
Spanjaarden hebben het theater zo'n beetje uitgevonden, maar ze hebben daar in dat subsidie slurpende land allemaal last van een selectief geheugen.
1 0
ARUCAMBA
Donny kan zijn transfer naar madrid wel vergeten
0 0
talent020
Spanjaarden... die leven daar écht in hun eigen bubbel, Donny was gestoord, de Arena zat vol met hooligans, maar over het anti voetbal van Getafe hoor ik ze niet en loven ze Getafe, nee ik ben wel ff klaar met ze.
3 0
Amp
Tsja cultuurdingetje dit. Daar geilen ze op spelers die spontane verlammingen in de benen lijken te krijgen tijdens een wedstrijd, dan zijn deze reacties dan ook zeker niet verrassend... Verlies liever niet, maar ik zou me de tering schamen als wij dit soort voetbal laten zien om te winnen
0 0
Arie Vink
Ja, Donny gestoord. Niet die Spanjaarden. Nee, tuurlijk niet. Wat een vreemd volk komt er toch uit Zuid Europa. Bah.
3 0
driesterren***
Donny was TOP, wat die babbel er nog steeds in doet weet ik niet zou die er voor betalen of zo!
0 0
Ruudje74
We moeten ophouden met zeggen dat Ajax het aan zichzelf te danken heeft, dat ze maar beter hadden moeten spelen.
Ten eerste mis je een rits aan absolute basisspelers, een club als Ajax kan dat niet goed opvangen.
Ten tweede, Getafe ging in beide wedstrijden voorbij aan elk beetje sportiviteit. Alleen maar zuigen, acteren, overtredingen maken. Als de scheidsrechter tot tweemaal toe dit toestaat, dan is het ook voor Ajax vrij lastig om een goede wedstrijd op de mat te leggen.

Het is door de arbitrage dat Ajax uit de CL vloog, daar zal iedereen het mee eens zijn. Een terechte goal zien afgekeurd worden doende VAR....geen penalty toekennen waar je er absoluut eentje moet hebben, twee rode kaarten en een penalty tegen krijgen waar daarvoor overduidelijk Blind onderuit geschoffeld werd....tja....dat zijn bepalende momenten.
3 0
Lazell
Te makkelijk. Die laatste goal uit hadden we nooit weg mogen geven. Uit hadden we véél beter moeten spelen. Thuis kregen we 5 hele grote kansen tegen. Getafe is een ontiegelijke schijtploeg, maar ook wij waren niet goed genoeg.
1 0
PeterVKV
Donny was lekker bezig met het aanpakken van die Spaanse honden. Kon ik wel van genieten.
2 0
grensjager
Alleen hij vergat 1 belangrijk ding: zelf voetballen
0 0
GrandMasterFlex
Heeft wel een assist gegeven anders
0 0
SundayOliseh
Ik vond het wel wat overdreven, gebruik je energie om te voetballen denk ik dan. De rest kost alleen maar tijd en dat was er nou net niet.
0 0
Redrum
Die had even wat Spaanse woordjes geleerd voor deze wedstrijd.
0 0
Jornnn
Zeker! Het was een vorm van passie die ik geregeld mis als ik weer eens naar een wedstrijd zit te kijken, zoals tegen Heracles.
0 0
ajaxxcied4life
Wat mij betreft mogen ze die regel dat een uitdoelpunt dubbel telt schrappen. Ik weet dat Ajax daar ook meermaals van heeft geprofiteerd in het verleden, maar het slaat nergens meer op nu.
0 -2
PJK54
We kunnen wel blijven wijzen richting dat theatergezelschap maar wie gaat er verder? juist die club en waarom? omdat Ajax met van alles bezig is behalve het met voetbal bestrijden van dat clubje. Ik zeg altijd "met één vinger naar voren wijzen, is met drie naar achteren".
We weten allemaal dat onze professor een tactische onbenul is met opstellingen gisterenavond worden weer spelers op een plek gezet waar ze amper hebben gespeeld maar de prof vindt dat ze daar moeten staan en dan heb ik het niet eens over, de totaal over het paard getilde, Babel.

Nee er zijn er twee binnen Ajax die het boetekleed moeten aantrekken, Overmars en Ten Hag. Dan mag Ten Hag as zondag aantonen het wel te kunnen zoniet is het toch tijd om afscheid te nemen. Niet om het een of ander Keizer werd er voor minder slecht resultaat uitgegooid.
1 -1
Kibbahimovic
Schei toch uit man.. het enige wat ik Ten Hag kwalijk neem is dat hij Babel maar blijft opstellen maarja ik vraag me af of hij dat nog steeds zou doen al zouden Promes, Ziyech, Neres en Labyad fit zijn geweest. Ik denk het niet namelijk. En wat betreft Overmars, men moet echt kappen met het continu wijzen naar Overmars en hem toch echt wat krediet geven. Hij is diegene die ervoor zorgde dat Ziyech zolang bij ons is gebleven, dat Onana en vd Beek nog spelers van Ajax zijn en talloze voltreffers heeft binnengehaald. Ja, soms haal je een speler binnen die in zijn vorige club de sterren van de hemel speelde en bij Ajax niet in zijn element komt, maarja dat heb je altijd wel.
4 -1
PJK54
Ieder zijn/haar mening mijn mening is dat die twee de fouten hebben gemaakt maar zoals het wel vaker gaat op dit forum moeten we alles met de mantel der liefde bedekken want ze hebben het in het "verleden" zo goed gedaan. Ik spreek je weer als we aan het eind van dit seizoen zonder iets staan, want dat kan toch gebeuren? of zie ik dat verkeerd? as zondag tegen AZ gelukkig thuis maar er MOET gewonnen worden want dat 010 sprint dichterbij, de beker uit naar Utrecht heb je zomaar niet gewonnen dus nog een vraagteken, Cl is al vervlogen EL is gisterenavond verspeeld. Dus blijft heel weinig over en daar moet voor 200% voor worden gestreden en anders dan gisterenavond.
Maar wat ik zeg ieder zijn/haar mening.
0 0
JSF
Heel erg eng hoe spelers, trainers en media in Spanje naar dit voetbal kijken...
7 0
Luie
Je moet het zien als fc Utrecht die een grote club uit Europa gooit, dan zou de Nederlandse pers ook trots zijn ongeacht hoe Utrecht speelde.
2 0
Jornnn
In Nederland zouden we stellen dat het tijdrekken en toneel spel een effectief middel was en een noodzakelijk kwaad voor de overwinning. Daar schijven ze dat Ajax de scheids probeerde te beïnvloeden. Ehm...?
2 0
ajaxxcied4life
Naja, ze zijn gewoon trots dat deze relatief kleine club het grote Ajax heeft verslagen en dat op zich is best een prestatie voor hen. Alle 'randzaken' daaromheen tellen dan even niet.
0 0
Frank1978
Het zijn gewoon bloedzuigers, alles is geoorloofd om te winnen. Ik zou nooit trots kunnen zijn op, of blij worden van een team dat op deze manier voetbalt, of liever gezegd, de tegenstander het voetballen onmogelijk maakt.
1 0
Frank1978
Ik hoop dat dit theatergezelschap er in de achtste finales keihard vanaf gaat, of liever nog, op een enorm frustrerende manier net eruit vliegt, liefst tegen een ploeg die hen met de eigen middelen bestrijdt. Hoe kun je trots zijn op dit anti-voetbal?
1 0
de-Ajacied
Elke speler van Getafe en de trainer leken beide wedstrijden volledig gestoord. Wat zij deden had helemaal niets met voetbal te maken
3 -1
altijdwelwat
Kijk nou eens eerst naar je eigen falen , als je echt zoveel beter bent dan win je gewoon van deze ploeg. Maar we zijn in 180 minuten veelal de mindere ploeg geweest , dan kan je over alles en nog wat een mening hebben maar soms moet je gewoon je mond houden.
1 -1
VoorOnzePloeg
Uiteraard is het een fout van Ajax, maar ik snap wel dat je tegen zulke gasten niet normaal kan voetballen
1 0
Frank1978
Je moet ook naar jezelf kijken, ben ik het mee eens, maar daarom mag je walgelijk gedrag van spelers en staf van Getafe nog wel benoemen. Soms weet ik niet eens meer of ik me moet ergeren, moet lachen of dat ik medelijden moet hebben als ik een getrainde topsporter over de grond zie rollen als een speenvarken, nadat ze een klein duwtje hebben gehad. Op zo'n manier zou ik nooit willen winnen.
3 0
AJAIXIXIXI
Ik moet alweer kosten na het lezen van de eerste zin, hoe kan je trots zijn op zo’n prestatie???
1 -1
AjaxDaniel
Kwestie van tijd tot die club weer is weggezakt, blijft wel walgelijk ja
0 0