Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Onana: 'Ken Ajax-filosofie, maar het draait om winnen'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 07:10, 3054 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana laat zich ook na de uitschakeling in de Europa League geen crisis aanpraten. Ajax won donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 2-1 van Getafe CF, maar na de eerdere 2-0 nederlaag in Spanje was dat niet genoeg om door te bekeren. 'Soms win je, soms verlies je', zegt de Kameroener in gesprek met Voetbal International.

De laatste tijd is er geregeld kritiek op het spel van Ajax, maar volgens Onana is het te makkelijk om alleen maar naar de slechte dingen te kijken. 'Jullie (de journalisten, red.) hebben jullie meningen en mogen zeggen wat jullie willen, ik respecteer de mening van iedereen. Maar zo zit het niet. Soms spelen we goed, en soms shit. Soms winnen we, soms verliezen we', aldus de goalie, die niet kritisch wil zijn op het spel van Getafe. 'Het maakt niet uit hoe je wint, want de geschiedenis onthoudt alleen maar de winnaars, niet hoe de verliezers hebben gespeeld. (...) Of ik trots zou zijn als ik zou winnen zoals Getafe? Mijn vriend, luister: als je wint, moet je altijd trots zijn. Ja, ik weet wat de Ajax-filosofie is. Maar het draait om winnen.'

Van een crisis bij Ajax is echter geen sprake, zo vindt Onana. 'Nee, nee', lacht hij erbij. 'We hebben veel geblesseerden, er zijn een hoop jongens afwezig. Dat moet je ook meenemen. Ik ben een van de leiders van deze ploeg en ik merk de spirit en de mentaliteit. We zijn calm and cool. Nogmaals: jullie moeten maar met de trainer gaan praten. Misschien heeft hij dat gevoel, maar ik niet', aldus Onana, die positief blijft in de belangrijke week van Ajax. Met AZ in de Eredivisie en FC Utrecht in de halve finale van de KNVB Beker wachten Ajax immers belangrijke wedstrijden. 'Als je het mij vraagt, dan slopen we iedereen. Dus misschien ben ik niet de juiste speler om dit soort vragen aan te stellen, haha.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Onana raakt een gevoelige snaar; winnen telt het hoe is minder belangrijk.
Helemaal niet de Ajax filosofie , maar is het soms ook een beetje een excuus ,als we verliezen, dat wij die instelling hebben?
In de laatste FDB jaren bleek dat het publiek de speelwijze boven het resultaat stelt,het is dus ook een gemeende grondhouding .

Zakelijk voetbal wordt niet gewaardeerd van Ajax ,toch denk ik dat veel fans er iets voor hadden gegevn als we dat tegen de Spurs wel hadden gedaan na rust in de Arena,of uit tegen Chelsea na rust.
Het blijft moeilijk om te kiezen ,eigenlijk willen we dat ook niet ,het moet mooi en resultaat opleveren.
0 0
Joseph
Wat een ontzettende baas is dit! Meer rust aan de bal dan sommige verdedigers die we hebben, de enige die achterin begreep wat er nodig was in deze wedstrijd en amper te passeren. Zelfs als aanvallers denken te scoren, is het goal net te klein.

Moeiteloos 1 van de 5 beste keepers ter wereld.
0 0
fanforeffer
Ik heb weinig gezien van de Ajax filosofie.
2 0
Mikee
Onana speelde gisteren geweldig, zowel in het veld rust brengen als bij opstootjes.
2 0