Neres is nog niet fit: 'Heeft een terugslag gehad'

BartVeenstra, 25-02-2020 om 15:30, 24307 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax lijkt het voorlopig nog wel even zonder David Neres te moeten doen. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf vertelt in de podcast van de krant dat de Braziliaan een terugslag heeft gehad.

Neres raakte begin november geblesseerd aan zijn knie en zou er eigenlijk na de winterstop weer staan. 'Dat zou ook normaal gesproken moeten kunnen', zegt Verweij. 'Een meniscusblessure hoeft ook niet lang te duren. Inmiddels is er wel behoorlijk wat kritiek op de medische staf van Ajax.'

De blessures bij Ajax stapelen zich op en Neres is nog niet fit, zo geeft Verweij aan. 'Hij is mee geweest naar Qatar en daar heeft hij een deel van de groepstraining meegedaan. Daarna is hij geblesseerd geraakt, hij heeft een terugslag gehad', aldus Verweij. Sindsdien traint Neres apart van de groep.

Eerder - tijdens een persconferentie eind januari - gaf trainer Erik ten Hag al aan dat het herstel van Neres niet ging zoals gepland. 'Met David gaat het niet zoals gepland', zei Ten Hag destijds. 'Hem had ik sneller bij de groep verwacht. Ik had verwacht dat hij 1 februari weer bij de groep zou zijn, maar dat is hij niet en dat valt tegen. Hoe lang het nog gaat duren? Ik heb geen idee.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Gezeik op de medische staf slaat helemaal nergens op. Vorig seizoen, toen iedereen heel bleef werd deze zelfde staf geroemd. Ze doen hetzelfde. Het is gewoon een combi pech en overbelasting.
1 0
aka
Wordt het niet tijd voor een nieuwe medische staf dan
1 0
Ajax114
Dat vraag ik mij al jaren af. Prutsers maar dat past wel in de lijn van de club, Overmars, RVC met Blind en Van Wijk, bestuursraad met Eijken. Een grote club van amateuristische mensen die de club leiden. Door een wereldtrainer Bosz een goed seizoen gedraaid in de EL en bij toeval vorig jaar een goed seizoen gedraaid. Ik voorspel komende jaren dat wij weer terug zijn bij af met als grootste teleurstelling het missen van het kampioenschap dit jaar.
2 -1
aka
Wordt het niet tijd voor een nieuwe medische staf dan
1 0
Hollister
Natuurlijk kunnen wij niet oordelen over de medische staf bij Ajax, maar de schijn hebben ze wel tegen dat bij Ajax herstel altijd wel veel langer duurt dan bij vele andere clubs, maar misschien is dat perceptie... Normaal is meniscus een ingreep waar je max 2 maanden aan de kant staat... welke terugslag heeft hij dan gehad... hij had nl al weer geopereerd kunnen worden en alsnog spelen.. is hij al wel bijna zover dat hij met de groep kan trainen bv?
1 0
Aspers73
Die jongen heeft nog 45 minuten tegen Chelsea doorgespeeld met een kapotte meniscus!
0 0
Yba
Wow, 2 maanden.. echt niet! Eigenlijk staat er in ieder geval 3 maanden op bij voetballers. Het hangt er altijd vanaf waar de meniscus beschadigd is en hoeveel, daarom kun je herstel van een spierscheur beter uittekenen dan een meniscusletsel. Waarschijnlijk hebben ze dat niet goed ingeschat, want dat blijft het soms..
1 -1
cantharel
Voor 8 mln zijn rechten afgekocht dus moet wel 50 mln gaan opleveren dus snel aan het voetballen krijgen en desnoods een braziliaanse genezer uit het amazone gebied invliegen.
0 0
Aspers73
Hij hoeft toch niet weg? Laat hem nog maar een jaartje hier knallen
0 0
TontoKarnaggel
Geen kritiek op iets of iemand, want daarvoor weet ik er gewoon te weinig van af, maar feit is dat het ook nooit is mee zal vallen bij ons.....
6 0
YoungLeur
Niet zo piepen, zijn wij toch helemaal de club niet naar.
0 0
Libero
Vorig jaar zat het reuze mee, toch?
0 0
Leviathan
Feit is dat mensen positieve dingen altijd vergeten en de negatieve niet. Valt vaak genoeg mee maar nu even niet
2 0
Lucas-Ajacied
Lekker makkelijk om zo op de medische staf te gooien
3 -2
Bramble1988
Pak de medische stap maar aan, ipv de trainer de schuld geven!
2 -1
Gecko
Meniscus blessure is horror. Zeker voor een voetballer
Knie wordt nimmer meer 100%. Demping is stukken minder
Triest voor hem
1 -3
Kuningast
Bij Ajax komt een speler eigenlijk altijd later terug dan verwacht..
3 0
Redrum
Het zit gewoon zwaar tegen dit seizoen met blessures. We hebben slechts een paar wedstrijden met een volledig fit elftal kunnen spelen. Precies toen de ideale opstelling gevonden was ging de één na de ander er geblesseerd uit. Helaas is dit de hoofdreden dat de competitie nog steeds niet beslist is en AZ en Feyenoord nog denken kans te maken. Toch zal ook een gehavend Ajax de titel dit jaar nog wel veilig stellen. Een fit Ajax heeft geen penalties nodig om van Zwolle of Fortuna te winnen. Een fit feyenoord en az wel. Blind is er weer bij, Ziyech komt er weer bij en ook Promes komt er weer aan. Dat moet genoeg zijn om de koppositie niet meer uit handen te geven.
7 -1
Hollister
Ik help het je hopen... zit idd niet erg mee dit jaar, daar waar bij sommige andere club werkelijk alle muntjes de goede kant op valt
0 0
Boer Gijs
Dit is oud nieuws. Maar toch, je krijgt toch wel wat vragen bij hoe dit gemanaged is.
0 0
behangdelul
Dit is oud nieuws. Verder niks te stoken Mike?
2 -2
Duif63
Helemaal geen oud nieuws. Gisteren vroeg iedereen zich af hoe het met hem ging. Nog steeds niet goed dus en dat is een hele slechte zaak. Iedereen snakt naar de terugkeer van Neres. Voor herstel van een meniscusblessure staat 6 tot 8 weken. Volgende week is hij er 4 maanden uit. Dan mag je best twijfels hebben over zijn behandeling en hersteltraject.
Helaas zie jij het blijkbaar weer als een aanval op Ajax.
4 -3
mickey2602
Dit is wel oud nieuws. Dit gaat over de terugslag die hij kreeg na het trainingskamp.
En niet alleen gisteren vroeg iedereen zich dat af,dat vraagt iedereen zich al maanden af.
En ik ben niet bekend met blessures enzo maar een terugslag is toch iets wat gewoon kan,ondanks de medische staf van Ajax?
2 -1
AlexIbarra
Wat is het nieuws dan?

Dat hij geblesseerd is en we niet precies weten wanneer hij er weer bij is, is toch niet nieuw?
0 0
Duif63
Het nieuws was dat hij op 1 februari nog niet fit zou zijn wat wel verwacht werd. Het nieuws is dat, als je goed leest, hij er ook op 1 maart nog niet bij zal zijn. Nu maar hopen dat hij er op 1 april wel weer bij is.
0 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
Wanneer zou hij wel weer fit zijn dan?
1 0
Labrador
En opeens is iedereen arts op AS!
2 -2
Libero
Kritiek op de medische staf vanwege een terugslag. Als je de details niet kent moet je gewoon je mond houden, want een terugslag na een meniscusoperatie is niet ongebruikelijk.
Ach ja, ze moeten wát roepen.
7 -7
AFCAMM
Tja, het moet toch wel iemand’s schuld zijn? En aangezien er meer spelers geblesseerd zijn moet het wel aan de staf liggen. Want met een goede staf raak je natuurlijk niet geblesseerd of zo. Denk ik? Altijd maar die speculaties inderdaad..
2 -3
Schip
Uit het bericht blijkt niet dat het enkele feit dat er een terugslag is de reden voor de kritiek is, maar enkel dat er kritiek is. Misschien was de terugslag wel te voorkomen geweest.

Ik vind er voorlopig niets van, maar dat Neres enorm wordt gemist is duidelijk. Maar als je denkt dat er nu al veel geroepen wordt: wacht maar tot na donderdag.
3 0
Libero
Het gaat anders in een adem van dat een meniscusblessure niet lang hoeft te duren en vervolgens dat er inmiddels veel kritiek is op de medische staf. Het wordt dus wel degelijk gesuggereerd.
Maar hoezo wacht maar tot donderdag? Wat verwacht jij dat er gebeurt?
0 0
Web
Dit
2 -3
Web
Dat was toch al bekend
1 0
mickey2602
Ik dacht eerst dat dit een 2e terugslag was maar volgens mij gaat het inderdaad zoals jij zegt om de terugslag van januari. Na het trainingskamp.
0 -1
Arek Milik
Medisch team faalt behoorlijk! En erikje heeft het over “pech”. Rot op man!
0 -4
Web
De rest is best snel terug, wij kunnen niet oordelen over de medische staf
Soms zit het tegen
3 -2
Soccerskins
Duurt wel erg lang met Neres inderdaad. Vraag me af of de medische staf wel alles goed heeft gedaan.!
3 -1