[Update] Zaakwaarnemer David hint naar vertrek

BartVeenstra, 25-02-2020 om 13:30, 17171 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voetbal International schrijft dinsdagochtend dat KAA Gent-talent Jonathan David op het lijstje staat bij Ajax. De twintigjarige Canadees, die voornamelijk als aanvallende middenvelder of spits speelt, heeft echter een hoog prijskaartje om zijn nek hangen.

Volgens Voetbal International hebben naast Ajax ook FC Porto, Olympique Lyon, RB Leipzig, SS Lazio, Arsenal en Everton interesse in de aanvaller. KAA Gent wil haar smaakmaker echter niet verliezen. Tegenover Het Nieuwsblad laat directeur Michel Louwagie van de Belgische topclub weten dat het in januari al een recordbod op David heeft afgeslagen. 'Ons doel is deze ploeg samen te houden, ook ná de zomer. We hebben het contract van David niet voor niets verlengd tot 2023.'

KAA Gent wil zich op dit moment volledig concentreren op de titel én de Europa League. Voor transfers is er nu dan ook geen tijd. 'Het is schitterend dat we met David een topschutter hebben rondlopen, maar we willen hem vooral ­houden. Uiteraard laten we zo'n speler niet gaan voor 25 miljoen. We hebben dit seizoen al mooie dingen laten zien, daar willen we mee doorgaan', aldus Louwagie. David wist dit seizoen in 25 wedstrijden in de Belgische competitie achttien keer te scoren en acht assists te leveren.

Update - 13.30 uur (25 februari 2019) - Zaakwaarnemer David hint naar vertrek

De zaakwaarnemer van Jonathan David, Nick Mavromaros, hint naar een vertrek van zijn speler bij KAA Gent. 'Jonathan is klaar voor de volgende stap', zegt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'KAA Gent heeft zijn carrière gelanceerd, de club heeft heel veel gedaan voor hem. Ik begrijp dat ze hem graag nog langer willen houden, maar Jonathan wil vooruit.'

De spelersmakelaar noemt de Belgische competitie fantastisch voor jonge spelers. 'Maar er komt een moment voor een volgende stap en die breekt volgende zomer aan', aldus Mavromaros, die één van de geïnteresseerde clubs bespreekt. 'Neem ­Arsenal: dan spreken we over top-vijf in de Premier League. De volgende stap moet een slimme zijn, dan is dat ­misschien een te grote sprong op dit ­moment. Het hele plaatje moet kloppen.'

Toch zal het kamp-David niet zomaar een beslissing nemen. Meerdere factoren zijn belangrijk bij een transfer. 'In welke veldbezetting speelt een club? Hoe denkt de coach over Jonathan? Hoe zeker is hij van een basisplaats? Een ­tussenstap kan soms beter zijn. Ik begrijp dat Gent Jonathan nog graag zou houden, maar de club zal er ook wel bij varen. Gent haalde hem voor nul euro en hij zal nu voor een recordbedrag vertrekken.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Doet me denken aan een kruising tussen Promes en Biseswar. Interessante speler.
0 0
Cruijffthebest
Ze laten hem niet gaan voor 25 miljoen, dus moet er meer betaald worden.
Dag, dan niet. Volgende.
We hebben Tadic als 1e spits, Traore erachter en ook nog Hansen en Brobbey.
We hebben echt behoefte aan een hele goede CV ( wie? ), een creatieve middenvelder zoals Roberto Alvarado/Ihattaren, een hele goede keeper als Onana gaat ( wie? ), vervanger als Van de Beek gaat ( wie? )/
Spits hebben we niet nodig en is ook no eens veeeeeeeeeeel te duur!
1 0
fc Barcelona_ke
David kan nr 10 spits vleugelaanvaller uit de voeten. Heeft ook neus van goals!
0 0
grannig mokum1
Gelijk vast zetten deze speler
0 0
Flipper33
Best een goede speler scoort makkelijk maar 25 miljoen is wel veel !
0 0
MosesD
Typisch Ajax (over Overmars zo u wilt) die weer de fout in gaat. We hebben dus juist géén centrumspits nodig. Tadic (in vorm) is daar de juiste man, met twee geweldige talenten (Traore en Brobbey) erachter. Zo moet dat zijn bij Ajax.
Waar we wel ernstig behoefte aan hebben. Aan een creatieve middenvelder en een middenvelder met dynamiek, slimheid, loopvermogen en scorend vermogen, juist een opvolger van Donny van de Beek. Dus: twee middenvelders (van top kwaliteit) en mogelijk een extra linksbuiten. Voor de rest is het redelijk compleet dan.
2 -6
Ferd
Typisch MosesD. Er is een vaag gerucht dat Ajax hem in de gaten houdt, de zaakwaarnemer praat over een stap en MosesD is er als de kippen bij om te klagen over Overmars. Zonder dat er ook maar iets concreet is.
0 0
MosesD
Typisch Ferd weer. Ik vind alleen dat Ajax regelmatig de verkeerde spelers koopt. Zo zijn de creatieve/contolerende middenvelders van vorig seizoen niet vervangen of wil jij zeggen van wel?
0 0
bollejan1
Los van de vraag of Overmars deze jongen wel echt wilt hebben, hij speelt de meeste wedstrijden als aanvallende middenvelder.
3 -1
Jariiii
Ajax zou een flinke stap vooruit zijn voor hem, maar de eredivisie absoluut niet. Zie 'm daarom, nog los van een overdreven vraagrpijs, niet komen.
1 -1
AjaxDaniel
Goede speler. Marin heeft amper een kans gehad hier en wil hem zeker nog niet afschrijven maar misschien kan hij in een ruildeal gebruikt worden. In België weten ze dat Marin een goede speler is.
0 -2
Libero
Marin wil echter niet terug naar België.
0 0
Voetbalpraat
Ik zie toch nog heel graag Daishawn Redan komen. Gehuurd door Groningen maar helaas is Groningen geen goede club voor een spits. Redan is goed aan en met de bal, snel,heeft een goede body en is een dodelijke spits voor het doel.
0 -8
ajaxdordtt
Kans gehad. Vreselijk ventje daarnaast.
3 -1
036AFCA97
Met deze jongen erbij voor Ziyech en Antony erbij komen er naar mijn mening eindelijk “kanonnen”.

Een goeie centrale middenvelder en centrale verdediger erbij nog.
0 0
Westerpark1982
Yes het is eind februari en het woord ‘kanonnen’ is alweer gevallen. Yihaaa!
3 -1
behangdelul
Misschien kan Marin die kant op, ondanks dat ik vind dat die nog steeds geen echte kans heeft gehad? Ajax en een echte jonge scorende spits...it has been a while.
1 0
iammike
Lijk mij een ideale 10 a la Van de Beek met wanneer je een spits als Tadic hebt.

Tadic
Promes, David, Antony (maar hopelijk nog 1 jaar Neres)
1 -3
Johan1
Gaat Overmars niet lukken om deze speler te halen. Sowieso is Overmars vaak te laat of niet doortastend genoeg.
1 -10
EersteAanname
Heb je meegekregen dat we vorige week een toptalent hebben vastgelegd? jankerd..
6 0
MPAjax
die kan je gewoon ophalen voor 20 miljoen en bonussen, is zeker een topper in wording
0 -1
de_pitbull
alsof ze ooit 25 miljoen gaan krijgen, laat staan meer.
0 0
grannig mokum1
Hij kan op middenveld en in de spits moet je gelijk vast zetten... 10mln en 3mln bonus. Klaar
0 -3
AFCAMM
Juist! Bonus ook alleen als hij minimaal 70 goals maakt, en de 10M in termijnen betalen, verspreid over vijf jaar. App ze maar snel.
0 0
Cisco2
Zodan! Stuur op die onderhandel taktiek!

Als ze 25 mil vragen gewoon zeggen: 13. Want dat accepteren ze natuurlijk wel!
6 0
Soccerskins
Die is al vaker gelinkt aan Ajax. Zou er vast en zeker opstaan maar het zou mij verbazen als het tot een transfer komt.
1 0
atalantanio
‘’Uiteraard’’ niet voor 25 miljoen.. Haha oké, doei.
0 0
MaximilianRosse
Geen idee hoe goed deze speler is maar meer dan 25 miljoen voor een speler uit België moet je niet doen.
3 -1
Michels
In FM20 wordt die gast echt een wereldtopper. Als ik het geld heb, haal ik hem vrijwel altijd. Geen idee hoe goed hij werkelijk is... ;)
0 0
Cisco2
Haha, ik heb m ook met FM20.

Maar daar heb ik ook Isak....
0 0