'Nergens anders zongen ze mijn naam'

ArthurV, 24-02-2020 om 20:45, 8430 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Eyong Enoh bewaart nog altijd erg warme gevoelens aan zijn tijd bij Ajax. De middenvelder stond van 2008 tot 2014 onder contract in Amsterdam en pakte onder meer twee landstitels.

'Alle goede herinneringen komen altijd terug als je weer op De Toekomst loopt', vertelt Enoh voor de camera van Ajax TV. 'In de kantine zie je de foto's. Ajax heeft veel historie. Het is altijd een goed gevoel.'

Vooral zijn debuut in het shirt van Ajax kan Enoh nog goed voor de geest halen. 'Dat was een bekerwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Na de wedstrijd zongen de supporters een liedje, maar ik wist niet waarover.' Zonder dat Enoh het doorhad, werd zijn naam gescandeerd. 'In de kleedkamer zei Urby (Emanuelson, red.) tegen mij: 'Enoh, het publiek zong je naam.' Ik zei: 'Dat hoorde ik niet.'

'Maar Urby legde het uit, dat was echt speciaal', gaat Enoh verder. 'Nergens anders zongen ze mijn naam. Deze herinnering houd ik altijd aan Ajax. De goede band met de fans, die blijft me altijd bij. Als ik in de Johan Cruijff ArenA ben dan ben ik thuis.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Katjang
Die volley van hem, uit tegen Twente (2-2), staat me nog wel bij, wat n knal was dat...
1 -1
Robeerke
Verschrikkelijke voetballer, legendarische balafpakker
3 0
Sanalologo
Was echt een legend toen hij net doorbrak bij Ajax. Dat bikkelharde waren we niet meer gewend. Al snel bleek dat hij er niet zoveel van kon. Wel een goede gozer.
2 0
AlexIbarra
Alweer een tijdje geleden stond hier op Showtime ergens de vraag: Wie is nou een cultheld van Ajax?
Enoh schoot me toen niet te binnen maar is op zich wel een goeie.

Prachtige gozer waarvan we allemaal blij waren als hij niet in de basis hoefde. ;)

Toen we Enoh lieten gaan werden we trouwens 4 jaar geen kampioen meer.
Al denk ik dat die twee dingen heel weinig met elkaar te maken hebben..
0 0
waynelove
Was echt een favo persoon voor mij. Net zoals Urby, jantje en suarez.. Rommedahl was ookeen goede kerel.
0 0
AFCAMM
Toch mooi hoe buitenlandse oud-spelers vaak nog over Ajax praten en denken. Ik heb soms het idee dat het voor (een groot deel van) de doorgestroomde jeugdspelers na een tijdje niet meer zo bijzonder voelt om voor Ajax te spelen, omdat ze er al op jonge leeftijd beginnen.
4 0
Schwalbino
Tsja... buitenlandse spelers hebben die stap al gemaakt die jeugdspelers nog ooit hopen te maken. Makkelijk zat.
0 0
tyzinho
Jeugdspelers gaan na de eerste de beste aanbieding al weg terwijl buitenlandse spelers vaak al blij zijn dat ze voor Ajax spelen.
0 0
Duif63
Dat valt mij ook regelmatig op ja. Buitenlandse spelers zijn altijd reuze trots dat ze ooit voor het grote Ajax hebben mogen spelen. Bij de Nederlanders is dat veel minder.
0 0
Cupmetgroteoren
Levensstandaard en welzijn zijn veel hoger in Nederland. Als je van alles hebt en krijgt, ben je minder blij en trots wanneer je iets krijgt of meemaakt.
1 -2
WZAWZDB14
Eyong Tarkang Enoh
3 -1