Ten Hag: 'Het een heeft altijd met het ander te maken'

JesseTH, 23-02-2020 om 19:55, 2083 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag gelooft dat het te makkelijk is om te zeggen dat het plezier uit het spel van Ajax is verdwenen. Volgens de oefenmeester is dat altijd zo wanneer het in de wedstrijden wat stroever gaat en dat is momenteel ook het geval.

'Het een heeft altijd met het ander te maken', vertelt hij tegenover de NOS. 'Op het moment dat je op voorsprong komt, gaat het allemaal wat makkelijker. Dan gaat de tegenstander meer ruimte weggeven. Nu staan ze op ons te wachten en moeten we het zelf creëren.'

Uiteindelijk strafte Cyriel Dessers het pas laat af, maar dat had ook eerder gekund. 'We hadden ook eerder op voorsprong kunnen komen. De kans dat wij op voorsprong waren gekomen, was vele malen groter dan dat we op afstand zouden komen. We hebben de wedstrijd beheerst en gedicteerd.'

De voorsprong van Ajax op AZ schommelt en staat na de nederlaag op drie punten. Ten Hag ziet dat de titelrace weer spannender wordt. 'Daar zijn we ons bewust van. We zullen aan vastigheden moeten werken en spelers moeten terug in vorm geraken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Helemaal gelijk Ten Hag.
Het ene, het grote falen van Overmars, heeft te maken met het aanstellen en vervolgens totaal falen van jou, Ten Hag.
3 0
Cupmetgroteoren
Te makkelijk om ten hag de schuld te geven. Een trainer is niet beter dan z'n materiaal en is in feite een veredelde gymleraar die de attributen neerzet. Heeft verder nul invloed op spel en resultaat, want dat is afhankelijk van de kwaliteit van spelers. Ook vorig seizoen deden de spelers het.
1 -2
Jelephi
Bosz deed het beter met minder materiaal

U weer
1 0
Duif63
En wat te denken van Dick Advocaat ?
1 0
Tinus
Ben jij het, Willem van Hanegem?
Natuurlijk is de kwaliteit van spelers het belangrijkste, maar je moet ze ook op de juiste plek zetten, kunnen prikkelen op gewenste momenten en er een geoliede machine van weten te maken. Daarnaast moet je als coach een wedstrijd kunnen kantelen door (op het juiste moment) de juiste wissels door te voeren. Denk je dat LvG en Cruijff als coach zoveel gewonnen hebben omdat ze de pylonnen op de juiste plek neer hebben gezet?
1 0
Cupmetgroteoren
Ach, op de juiste plek zetten. Wordt altijd zo enorm overdreven over gedaan, alsof het hogere wiskunde is. Ik kan ze ook op de juiste plek zetten hoor.
0 0
Tinus
Misschien moet jij het dan maar doen, want de 'veredelde gymleraar' ten Hag lijkt het niet te lukken.
0 0
Dastaan
Kan alleen zeggen ontsla deze gehaktbal.
3 -1
Jelephi
Dat professorische gelul van hem maakt mij soms echt nijdend.
3 0
Dexy
Erik, stop nou met slappe excuusjes maken. Je maakt jezelf met deze uitspraken alleen maar belachelijker.

Neem eens je eigen verrotte 4-2-3-1 tactiek onder de loep, waarmee zorgvuldig combineren door de as en een wedstrijd controleren onmogelijk worden gemaakt. Ga weer gewoon 4-3-3 met het puntje naar achteren spelen, met Blind als pure CVM en twee voetballende (en dus niet diepgaande) halven ervoor.

En trek verdomme eens je eigen spelerskeuzes in twijfel. Bijvoorbeeld Tadic aan de rechterkant, iedereen ziet al weken dat dat niet werkt. Maar onze Erik blijft hem er week in week uit maar opstellen. Niet te geloven. Zorg eens voor diepgang (Traoré of Danilo) op ten minste één van de posities in de voorhoede, of voorzie de voorhoede van wat meer creativiteit (Ünüvar). De voorhoede van vandaag had dat beide niet.
2 -1
vanstra
Hoe kun je aan vastigheden werken als elke wedstrijd andere spelers in de basis staan.
2 0
ajaxwestland09
Klopt bizar elke wedstrijd staat er iemand anders in
0 0
Truth
is dit de trainer van Ajax of een struisvogel?
1 0
Leprechaun
"We zullen aan vastigheden moeten werken."

Stuur dan niet elke week een compleet ander elftal het veld in, man.
2 0
Tinus
Daarnaast, waar heeft hij in vredesnaam tijdens de winterstop dan op getraind?
Ik kan EtH af en toe best betrappen op een zinnige opmerking, maar over het algemeen kletst de beste man gewoon een eind uit zn nek. Tijdens de succesperiode vond ik het al lastig te pruimen, maar zonder succes wordt het ronduit onuitstaanbaar.
0 0
ARUCAMBA
om te beginnen met tadic in de spits en ziyech op het middenveld als ie kan spelen, daar om heen gaan bouwen, als het met spelers van jong ajax moet dan moet dat maar, Tadic totaal geen waarde de laatste weken[maanden] als buitenspelers. Gewoon te veel blessures dat is met deze selectie niet op te vangen.
Barcelona is ook niet meer het Barcerlona van onder Guardiola, en ze hebben nog steed messi, het zit gewoon in heel kleine dingen of een elftal draait ja of nee. Ajax had met het elftal van vanmiddag veel goede spelers maar geen exeptionele spelers en dan wordt iedere wedstrijd gewoon moeilijk. Van de Beek is ook dramatisch gaan presteren. Univar en Sontjes kunnen hele goede spelers worden maar zullen in een slecht draaiend elftal ook geen meer waarde zijn op dit moment
0 0
036AFCA97
Ten Hag, oftewel de man die altijd in raadsels praat. Wat mis ik de interviews van Peter Bosz. “Ja, maar die wint geen prijs”.

Bosz had met het materiaal van afgelopen seizoen de dubbel ook gepakt. En Marcel Keizer ook.
1 -1
Johan1
Hij wil het gewoon niet zien.....Ten Hag rot op.
1 0
Toekomst1900
‘We zullen aan vastigheden moeten werken’ dat is dus exact het probleem! Alles is zo voorspelbaar, dat is zo makkelijk verdedigen. Je hoopt op een individuele bevlieging, maar met cruciale mensen afwezig of op verkeerde posities, gaat het niet beter worden.
1 -1