'Bogarde en Reiziger gaven je op je flikker als je slecht trainde'

BartVeenstra, 22-02-2020 om 11:55, 8688 views, Tubantia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Teun Bijleveld maakte in de afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Heracles Almelo, maar in Overijssel heeft hij nog geen basisplaats weten te veroveren. De middenvelder hoopt volgend seizoen op meer, maar spijt van zijn overstap heeft hij niet.

Bij Ajax leerde Bijleveld dat je er met alleen mooi voetballen niet komt. 'Winston Bogarde en Michael Reiziger waren mijn trainers. Die gaven je op je flikker als je slecht trainde. Zij weten precies hoe het werkt en hoe je als voetballer in elkaar moet steken om het te redden', zegt hij in Tubantia.

Hij heeft geen spijt van zijn keuze voor Ajax. 'Het waren twee mooie jaren. Ajax is een bijzondere omgeving. Iedereen wil beter zijn dan de ander, je hebt allemaal dezelfde droom. Het was niet kil of koud - dat hoor ik veel mensen zeggen - maar juist heel professioneel', aldus Bijleveld, die opmerkt dat het er uiteindelijk niet inzat voor hem bij Ajax. Bij Heracles Almelo maakt hij nu zijn volgende stappen in het voetbal. 'Bij Heracles merk ik dat ik een completere speler ben geworden. Het voetbal is anders, bij Ajax heb je de bal of heb je 'm snel terug. Bij Heracles heb je de bal minder vaak en kom je meer verdedigend in duels.'

Rondom zijn vertrek bij Ajax sprak Ajax Showtime met Bijleveld. Zijn afscheidsinterview is hier te lezen.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Ik was wel gecharmeerd van Bijleveld. Ik hoop dat hij een mooie carrière tegemoet gaat.
0 0
Red Devil
dat zouden meer trainers moeten doen.
0 0