Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Jong baalt: 'Echt irritant om naar te kijken'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 15:25, 6195 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong heeft donderdag vol ergernis op de bank naar Getafe CF - Ajax zitten kijken. De Spanjaarden wonnen met 2-0 en dat deed pijn bij de oud-Ajacied, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. 'Ik vond het echt irritant om naar te kijken.'

'Getafe speelt niet echt om het publiek te vermaken, zal ik maar zeggen. Dus dan zit je wel gefrustreerd thuis', baalt De Jong, die zag dat zijn oud-teamgenoten zich lieten meeslepen door de provocerende spelers van Getafe CF. 'Natuurlijk moeten ze dat niet doen, maar het is wel moeilijk. Zeker als je op achterstand komt, krijg je frustraties. Ik denk dat de scheidsrechter daar ook een rol in kan spelen, door sneller op te treden.'

Met FC Barcelona won De Jong dit seizoen twee keer van Getafe CF, maar overtuigend waren die zeges niet. Vorige week wist Barça een nipte 2-1 thuiszege te boeken. 'Het is gewoon een goede ploeg. Tenminste, het is heel moeilijk om tegen ze te spelen.'

Richting de return van volgende week hoopt De Jong op het beste, zo besluit hij. 'Het wordt heel moeilijk, 2-0 is Europees een slechte uitslag. Maar als Ajax top is en het niveau haalt dat het kan halen, is er zeker nog een kans.'

Denk je dat Ajax bij rust achterstaat tegen Heracles? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Frenkie heeft ook teamgenoten die naaien...

Maar Getafe sloeg echt alles.
0 0
Ajaciedvooraltijd1434
Jammer dat ie weg is..
0 0
Cupmetgroteoren
Vond vooral Ajax met het catenaccio van Ten hag irritant om naar te kijken. Alleen de tweede helft uit tegen Chelsea was nog slechter. Snap niet dat Ajax met dit elftal door bijna elk team wordt weggespeeld, of het nu Chelsea, Getafe of VVV is. Ten had heeft er een zooitje van gemaakt.
0 -3
Labrador
Pas je naam aan naar kut met de grote oren
1 0
Frank1978
Kijk en reageer je toch lekker niet meer. Iedereen tevreden.
2 0
JordyAjacied
Je zag de teleurstelling al bij Frenk toen we uitgeschakeld werden door Valencia, die hopende blik naar het bord dat Ajax het omgedraaid had, en nu weer trouw voor de buis, zijn maar weinig die dat doen, Frenkie we missen je.
2 -1
Leprechaun
Ik zou graag zien dat de VAR ook gebruikt gaat worden om spelbederf te signaleren en vervolgens te bestraffen. Gewoon geel trekken voor dat theatrale gedrag en je zult zien dat het binnen no-time van de velden verdwijnt.

Hetzelfde geldt overigens voor de invoering van zuiveren speeltijd. Ben je meteen klaar met dat irritante tijdrekken.

Momenteel loont spelbederf gewoon en voor de grootste mondiale sport is dat gewoon onverkoopbaar en onacceptabel. Het is werkelijk één groot conservatief zooitje.
2 0
f.m.d.
We zijn roomser dan de paus hier in Nederland. Braafste jongetje van de klas. Dat is in die landen anders. Alles binnen het toelaatbare is geoorloofd om te winnen. Misschien wat van leren in plaats van alleen maar verafschuwen?
2 -5
Tinus
Klets niet zo dom man. Als voetballiefhebber moet je dit soort gedrag en voetbal in alles afkeuren. Die gasten verpesten de mooie sport.
0 0
Murph
Dan hou ik het wel bij MMA
Want voor comedy ga ik wel naar het theater.
0 0
Redrum
Als we allemaal met zo'n instelling gaan voetballen dan is voetbal niet meer om aan te gluren. Laten we vooral niet meegaan in dat extreem laffe spelbederf. Het is een veel beter idee om een manier te verzinnen om pauperclubjes als Getafe onschadelijk te maken. Misschien een heel gek idee hoor, maar wat als we nou eens scheidsrechters zouden aanstellen die fluiten volgens de regels? Ik weet dat het wild en vergezocht klinkt, maar ik denk serieus dat hier de oplossing van het probleem ligt.
0 0
ajaxdordtt
Tja. Ze kunnen er vrij weinig tegen, maar ze hadden er geen 3 tegen gekregen tegen Tottenham.
1 0
Eastwood
We missen je Frenkie...
2 0
Kokakola
Volgende week gewoon voor rust die 1-0 prikken. Anders lastig verhaal.
0 0
ajaxdordtt
Frenkie is een echte.
0 0
voorkennis
de UEFA gef toe dat ajax benadeeld is tegen Chelsea, dan krijg je Getave waarvan de UEFA ook weet dat het de meest irritante en provocerende club van europa is, en wat doet de UEFA, zegt een lamlul van een franse scheidsrechter erop.
De scheidsrechter bepaalt de grens van dat gedraai, gehuil, klagen, piepen enz, maar deed helemaal niks.
Die coach van Getave heeft 90 minuten langs de lijn staan springen en zwaaien om kaarten, je wer er misselijk van.
Die scheidsrechter had m allang geel moeten geven of weg moeten sturen
Die gast die een aanstekertje tegen zn boven been kreeg, deed alsof er een mortier granaat in zn bovenbeen was beland, gewoon geel geven.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, dit gaat komende donderdag exact weer gebeuren, en de scheidsrechter bepaald de grens.
Feit blijft wel dat ajax zwaar door de ondergrens is gezakt
0 -1
anonymoez
UEFA moet lekker stoppen met toewijzen van scheidsrechters uit mediterrane landen als de wedstrijd een ploeg uit zuid europa betreft. Engelse scheids erop zetten dan.
0 0
Soccerskins
Getafe (uit), Chelsea (thuis en uit) en Valencia (thuis) was allemaal erg irritant om naar te kijken. Dan vraag ik me af of dat komt omdat we allemaal door een Ajaxbril kijken of dat we gewoon keer op keer alles tegen hebben.
0 0
edalm
De Uefa heeft geen belang bij Ajax. Dit levert te weinig kijkers op. Dus de scheids wordt dit mee gegeven. Kaart voor Alvarez slaat helemaal nergens op.
0 -2
Redrum
Tegen een Real Madrid of Chelsea snap ik nog dat de Uefa de tegenpartij graag door ziet gaan, maar wat levert fucking Getafe de Uefa in vredesnaam op dan?
1 0
Redrum
We hebben de arbitrage keer op keer tegen. De arbitrage staat spelbederf toe en dan wordt het heel lastig om tegen dit soort anti-voetbal ploegen in je spel te komen. Als er gewoon goed gefloten wordt dan krijgt zo'n ploeg een aantal keer geel voor een schwalbe en ligt het spel minder vaak stil.
0 0
Aspers73
Ach, op social media staan we momenteel 4e van alle sport teams in de wereld in 2020 , alleen denk ik dat er heel veel zijn die ons na gisteren kwamen uitlachen
https://twitter.com/DeporFinanzas/status/1230834912887963648/photo/1
0 0
FCMax
Ja, op TikTok ja. Nou nou.
0 0
Redrum
Ach, clubs die ons uitlachen doen het over het algemeen een stuk minder dan wij. Daar hoeven we dus geen enkele waarde aan te hechten.
2 0
NegentigMinutenLang
Zo mooi dat Frenkie nog zoveel mogelijk van ons kijkt en oprecht meeleeft. Je mist hem nu enorm.
3 0