Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Spaanse media: 'Ajax opgegeten in vagevuur Getafe'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 08:30, 6035 views, Spaanse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Spaanse kranten schrijven daags na het Europa League-duel tussen Getafe CF en Ajax dat de spelers van de Amsterdamse club zich geen raad wisten met het strijdplan van de Spanjaarden. Het voetbal van Ajax werd ontregeld en dat zorgde voor enorm veel frustratie bij de spelers van het elftal van trainer Erik ten Hag.

Mundo Deportivo

Bij El Mundo Deportivo zag men veel irritatie bij Ajax. De Amsterdammers lieten zich af en toe behoorlijk frustreren door het spel van Getafe. 'Verscheidene spelers van Ajax maakten een gefrustreerde indruk. Er was een merkwaardige situatie met Ryan Babel, die na een valpartij van Nyom van mening was dat hij overdreef, en de spot dreef met de voetballer van Getafe.'

AS

AS zag dat er wel heel weinig zuivere speeltijd was in het Europa League-duel tussen Getafe CF en Ajax. 'Volgens gegevens van Opta was de bal in totaal slechts 42 minuten en 36 seconden in het spel. Slechts één keer werd er een Europa League-duel gespeeld waarin dat nog minder het geval was', aldus de krant.

Mocht Ajax nog kans willen maken op de volgende ronde, moeten 'er dingen veranderen' bij de club, zo weet de krant. Ajax slaagde er in Spanje niet in om een doelpoging te creëren. 'Getafe wist Ajax op zo’n manier te ontregelen dat keeper Davis Soria na afloop niet eens hoefde te douchen.'

Marca

Bij Marca is men onder de indruk geraakt van het voetbal van Getafe CF. De Spaanse ploeg wist het voetbal van Ajax totaal te ontregelen. 'Getafe boekt een historische overwinning op Ajax', aldus de krant, die trainer José Bordalás aan het woord laat. 'Ajax is nog steeds de favoriet. Daar bestaat geen enkele twijfel over. Ze zijn aanvallend erg goed, en dat hebben ze tegen heel grote teams laten zien, maar nog niet tegen de kleintjes.'

El Pais

Tot slot is het woord aan El Pais. De krant schrijft dat Ajax aan frustratie ten onder ging tegen Getafe CF. 'Ajax is opgegeten in het vagevuur van Getafe. Het briljante team van vorig jaar lijdt en is geen partij voor de pittig spelende ploeg van Bordalás', aldus de krant, die de irritaties bij Ajax opmerkte. 'Uiteindelijk deed Hakim Ziyech zijn beklag bij de vierde man of het ruwe spel van (Mauro, red.) Arambarri. Het was allemaal niet prettig voor deze spelers, die er onlangs nog van droomden om heel grote prijzen te pakken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frederiksperwer
Matig in vorm, maar dit was een geweldige actie. Je wint er niets mee, maar zet ze toch een beetje voor lul. En dat ik mag ik ook aan Babel, wars van allures en fratsen en doet niet aan list en bedrog.
0 0
Starkoo
Een echt goede Scheids zoals Colina had er wel een paar van Getafe van het veld gestuurd. Beter arbitrage die niet in het theater voetbal trapt geeft de spelers verdiende Gele kaarten! Direct rood geven is nog beter dan stoppen ze meteen met toneel spelen!
0 0
chloorbestendig
Walgelijk dat die spaanse kranten het theater van Getafe niet benoemen.
4 -1
f.m.d.
We zijn roomser dan de paus hier in Nederland. Braafste jongetje van de klas. Dat is in die landen anders. Alles binnen het toelaatbare is geoorloofd om te winnen. Misschien wat van leren in plaats van alleen maar verafschuwen?
1 -2
Libero
Ik weet niet voor welke club jij bent, maar Ajacied ben je denk ik niet met deze lulkoek.
1 0
PJSM
Waardeloze ploeg. Niet om aan te gluren. Ajax was ook slecht. Voor mij is Europees en beker bijzaak. Enige wat telt is kampioenschap wat rechtstreekse plaatsing CL oplevert.
1 0
Schip
Het leek alsof Ajax van niets wist van Getafe en compleet onvoorbereid ging spelen. Geen enkel vertrouwen in de eigen speelwijze.
2 0
fanforeffer
Dit Ajax voetbalt kinderlijk, onvolwassen. Ze staan als c junioren met z,n allen op een klein stukje van het veld . Waar de bal is staan alle ajacieden !
1 -4
meerzicht
Wat een geweldige analyse, successupporter
1 0
AFCA020!
Als jij dat in de C’tjes nog had ben je waarschijnlijk niet heeeeel ver gekomen met je voetbalkwaliteiten
0 -1