'Álvarez eventueel optie op het middenveld'

ThijsZwagerman, 19-02-2020 om 21:35, 3485 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hoewel hij de laatste weken steevast minuten maakt als centrumverdediger, sluit Ajax-trainer Erik ten Hag niet uit dat Edson Álvarez in de toekomst weer op het middenveld komt te spelen. De Mexicaan moet zich dus op beide posities blijven richten.

‘Hij kan op het middenveld en achterin spelen, dus hij is multifunctioneel. We zullen hem dus op beide posities blijven gebruiken. Of hij voor morgen (donderdag tegen Getafe, red.) een optie op het middenveld is? Dat zou eventueel kunnen, ja’, zegt Ten Hag over de positie van Álvarez in gesprek met FOX Sports.

Álvarez werd afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro overgenomen van Club América uit Mexico. Oorspronkelijk werd de rechtspoot binnengehaald als de opvolger van Matthijs de Ligt, maar Álvarez begon de eerste maanden van dit seizoen op het middenveld. Sinds de winterstop speelde de Mexicaan inmiddels een paar wedstrijden als centrumverdediger.

Denk jij dat Ajax en Getafe met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Haha, de tegenstanders van Alvarez roeren zich weer.
Nee, ik ben geen fan, maar ik zie nog wel degelijk enige potentie, op z'n minst voor de breedte.
Hij is nog steeds erg jong, kwam pas heel laat in de voorbereiding en moet heel anders spelen dan hij gewend was. En ja, in Mexico speelde hij ook op beide posities, dus waarom zou je dat hier persé uitsluiten - afhankelijk van de situatie (waar hij nodig is) en zijn gewenningsproces/ontwikkeling?

Ik vond hem sterk spelen tegen RKC, scherp ook. Waarom zou hij zich niet verder kunnen ontwikkelen ? Omdat zijn motoriek wat houterig oogt? Omdat hij nog niet snel de voetballende oplossing vindt en daardoor het spel soms vertraagt?
Allemaal waar, maar ik kijk al héél lang voetbal en er zijn altijd spelers die in eerste instantie onderschat worden en alleen bekeken en veroordeeld worden op hun prestaties van dat moment.
Natuurlijk kan het kloppen dat hij het niet gaat halen bij Ajax, maar voor ij staat dat nog lang niet vast.
5 0
ETM
Dat staat zeker niet vast. Het is vooral typisch dat er weer een enorme karikatuur van deze speler wordt gemaakt.
Hij laat geregeld zien dat hij weldegelijk kwaliteit aan de bal heeft. Maar alles wat fout gaat ligt onder een vergrootglas.
Ik blijf er verder bij dat de keuze voor hem op het middenveld in die fase van het seizoen niet onlogisch was.
0 0
Joseph
Alvarez op het middenveld lijkt me prima als Ajax zich terug laat zakken om een voorsprong te verdedigen. Maar je mag nooit beginnen met een speler die niet kan voetballen.
0 -1
Harderwijk
Teh Hag ga aub heel snel weg je snapt er niets van
0 -7
WZAWZDB14
Nee, gewoon nee
0 -2
davidgravemaker
Gaaaaaan we weeeeer. Wat is het toch een stugge man, of is hij blind?
0 -2
Johan1
Dat zou geen oplossing zijn van een echte Ajaxtrainer.
1 -1
Knalpot
Het wordt ook eens tijd dat een echte Ajaxtrainer gaat evolueren.
1 0
Jelephi
NEe nee nee nee nee nee.
1 -1
MPAjax
GELUKKIG IS SIEM WEG, sorry voor siem maar die was in dergelijke wedstrijden als deze ondergesneeuwd, net als huntelaar omdat ze al ver over hun top zijn tegen een team dat op hun top is

Alvarez blijft een goede centrale verdediger maar komt te kort als middenvelder
3 0
Sterspeler
Huntelaar is altijd op z'n best in de laatste 20 minuten wanneer je wat moet forceren en veel op de helft van de tegenstander speelt.
0 0
SpursAjax
Denk dat dit voor morgen de beste oplossing is. Denk dat Eiting totaal overlopen word door dat kracht voetbal. Alvarez is gewoon degelijk. Geen geweldenaar maar kan prima zijn taak uitvoeren morgen. Het zal moeten komen van de voorste 3 morgen. Doodzonde dat we Neres en Promes missen. Als iedereen fit is ben je kanshebber voor de titel. Maar morgen staat er gewoon een paar matige spelers in waardoor het hopen is dat we door komen.
2 -1
Markopantelic007
Oh nee toch?! Het is wachten op het volgende bericht: 'Siem heeft zich laten gelden op de training en maakt aanspraak op een basisplaats'
2 -2