Ünüvar: 'Droom ervan prijzen te pakken met Ajax'

ThijsZwagerman, 19-02-2020 om 17:15, 3924 views, Helden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naci Ünüvar is vastberaden om door te breken in Ajax 1 en veel prijzen te winnen met het eerste elftal van de Amsterdammers. De zestienjarige Ünüvar maakte recent tegen SV Spakenburg zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en dat smaakt voor de kleine technicus als vanzelfsprekend naar meer.

In gesprek met Helden omschrijft Ünüvar zichzelf als voetballer en spreekt hij over zijn ambities. ‘Ik ben een slimme en creatieve speler die redelijk makkelijk scoort en het publiek met mooie acties wil vermaken. Ik heb vroeger na school heel veel op pleintjes gevoetbald. Iedereen gaf zijn leven tijdens die partijtjes, want als je verloor moest je lang wachten langs de kant. Niemand wilde verliezen. Ik ook niet. Ik wilde maar één ding en dat was voetballen. Dat zie je nu ook terug in mijn spel. Ik wil altijd winnen. Mijn grootste droom is het winnen van de Champions League, het EK, of het WK. Maar eerst droom ik ervan om prijzen te pakken met Ajax.’

Ünüvar speelt al vanaf de voorheen zogeheten F-pupillen bij Ajax en kan zich het eerste direct contact met de Amsterdamse voetbalclub nog goed voor de geest halen. ‘De eerste keer dat ik in de Johan Cruijff ArenA kwam, was ik zeven jaar en speelde ik nog niet bij Ajax. Het was de kampioenswedstrijd tegen FC Twente in 2011. Dat maakte grote indruk op me. Een jaar later werd ik door Ajax gescout, mocht ik meedoen aan de talentendagen, en kreeg ik uiteindelijk een brief dat ik was aangenomen. Elke dag zag ik eerst de ArenA voordat ik op De Toekomst werd afgezet. Sindsdien is het mijn droom om in dat stadion te spelen’, vertelt Ünüvar.

Vervolgens gaat de rechtsbenige creatieveling in op het pad dat hij in de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen. ‘Op elfjarige leeftijd sloeg ik voor het eerst een lichting over. Ik ging van onder-12 naar onder-13, naar onder-16 en onder-17. In het begin was het even wennen, maar het kostte me nooit veel moeite om me snel aan het niveau aan te passen. Ook niet toen ik vorig jaar op mijn vijftiende mocht meedoen met onder-19.’

Denk jij dat Ajax en Getafe met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
CL mag je ook met Ajax winnen hoor...
2 0
Babangida83
Nog de beste kans ook
0 -1
AFCAdam
Hoop dat ze rekening houden met dit soort talenten, wanneer ze dure aankopen doen. Zou zonde zijn als aankopen zijn ontwikkeling, I.e aansluiten a selectie in de weg gaan zitten.
Verwacht dat Unuvar in het nieuwe seizoen vast bij de a selectie zit
1 0
Joseph
Houden ze zeker rekening mee. Jongens als Hansen, Unuvar, Brobbey en Taylor zijn er volgend seizoen nog niet klaar voor om in de basis te spelen.
0 0
Pheadrus
Tot nu toe lijkt het er op dat Ajax hele grote talenten koopt voor om Unuvar heen. Unuvar zelf is zo een groot talent dat hij iedere concurrent er uit speelt. Hij is echt een fenomeen.
0 0
Pheadrus
Begin maar met het winnen van de Youth League. Deze groep moet dat kunnen als Ajax het beste team op stelt.
1 0
MNJ7
Toch wel jammer dat wel altijd werden uitgeschakeld Youth League met hele talentvolle teams.. nu moet die van ons worden !
1 0