'Ten Hag nu ook gelinkt aan trainerschap Dortmund'

BartVeenstra, 19-02-2020 om 12:10, 5637 views, Sportbild |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag zou volgens het Duitse SportBILD hoog op het lijstje staan om mogelijk trainer te worden bij Borussia Dortmund. Matthias Sammer, adviseur van de Duitse topclub, heeft Ten Hag namelijk aanbevolen.

Huidig trainer Lucien Favre zou mogelijk na dit seizoen kunnen vertrekken bij Borussia Dortmund en om die reden kijkt de club alvast naar mogelijke opvolgers. Mocht Favre daadwerkelijk vertrekken, geldt Ten Hag als de favoriete optie van Sammer.  Een andere optie die genoemd wordt in Duitsland is Mark van Bommel. Hij is sinds zijn ontslag bij PSV nog altijd zonder club.

Sammer is al langer gecharmeerd van Ten Hag. Toen Sammer in dienst was van de Duitse voetbalbond, wilde hij Ten Hag - we spreken over 2010 - binnenhalen als bondscoach voor Jong Duitsland. Op het moment dat Sammer in 2013 werkzaam was bij Bayern München haalde hij Ten Hag naar de Duitse topclub als trainer van het tweede elftal. De twee zouden nog altijd regelmatig contact hebben met elkaar.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Na gisteravond zal die interesse wel weer wat zijn getemperd. Volgende week donderdag zal weer medebepalend zijn over hoe er over Te Hag gedacht zal worden bij andere Europese (sub)topclubs.
0 0
PetrusKeizer
Erik wordt misschien toch wel n tikje overschat, begin ik zo onderhand te denken. Met de wedstrijd van gisteren heeft hij zich in elk geval geen dienst bewezen. Hij lijkt t team niet meer voldoende te kunnen voorbereiden. Heeft Erik nog wel voldoende controle over de groep, of kunnen ze echt gewoon niet beter ? Ik weet t ff niet.
0 0
Harderwijk
neem hem zo snel mogelijk over Dortmund dan zijn wij ten Hag kwijt wat een zegen
0 -2
Rinus M.
Hardewijk hebben we ook totaal niet nodig in Amsterdam...
0 0
Babangida83
Als er een club slecht gemanaged wordt, dan is t Dortmund wel. Trainerskerkhof, zou t niet doen.
0 -2
EuforischeRealist
Dortmund was in 2003 zo goed als failliet en heeft daarna 2x het landskampioenschap, 2x de beker, 4x de Duitse supercup gewonnen. Sowieso behoren ze nadien eigenlijk standaard tot de top 3 in Duitsland in de eindstand. Er zitten standaard 80.000 man in het stadion en ook Europees zijn ze de laatste jaren vaak in de eindfase van de CL te vinden met de finale plaats in 2012/2013 en verder diverse kwart finales. Recente trainers als Klopp en Tuchel werken bij Europese topclubs en ook Peter Bosz kon al relatief snel weer aan de bak na zijn ontslag bij een topclub in Duitsland.


Komt op mij niet echt over als slecht management en een trainerskerkhof...
4 0
AnsB
Een kerhof is misschien wat te sterk uitgedrukt, maar het valt wel op dat de looptijd van trainers sinds Tüchel ultrakort is:
Favre is er nog maar twee seizoenen, Bosz nog niet één, zijn opvolger idem, en Tüchel ook slechts 2 jaar.
Laatstgenoemde ging met onenigheid weg, de opvolger van Bosz zag het zelf niet meer zitten en hoe zit het dan met Favre: waarom zou hij na twee jaar weer vertrekken (als dit zou kloppen)?

Dan krijg je toch niet direct de indruk dat daar alles lekker loopt op trainersgebied. Ik zeg niet dát het niet klopt want ik ken alle achtergronden niet of niet goed genoeg, maar het komt niet stabiel over, noch dat de club tevreden is over de trainers die zelf aantrekken.
0 0
EuforischeRealist
Dan ga je er dus al deels vanuit dat Favre inderdaad weg wil of moet, want verder presteert hij prima en is de leiding daar ook tevreden over hem.
Het verhaal van Bosz is bekend en van Stöger werd bij zijn aanstelling al gezegd dat het een tussenpaus zou zijn omdat Favre niet weg mocht, bij ik meen Nice?

Daarvoor heeft Klopp er 7 seizoenen!!! gezeten, dus dat zou dan weer het tegenovergestelde beweren.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Heel duidelijk profiel samengesteld: Ten Hag of van BRommel... wat een beleid. Ten Hag is dus vriendje van hem
0 -1
NegentigMinutenLang
Dat Ten Hag en Van Bommel überhaupt in hetzelfde rijtje als kandidaten genoemd worden hahaha
5 -1
Redrum
Dat is heel logisch hoor. Zowel Ten Hag als van Bommel hebben vorig seizoen ongelofelijk knap gepresteerd in de Champions League en beiden hebben zeer veel punten gepakt voor Nederland. Daarnaast las ik laatst een mooi interview van de altijd zeer bescheiden Mark van Bommel. Hij gaf hierin aan dat hij met psv zeer aanvallend en dominant voetbal speelde en dat hij hierdoor zeker wel op zou vallen bij clubs in het buitenland. Hij verwachtte dan ook niet lang zonder werk te zitten. En nee, dit verzin ik echt niet.
0 0
Dazoo
van bommel hahahahaha
3 0