Menzo steunt Varela: 'Media blazen fouten op'

BartVeenstra, 19-02-2020 om 07:05, 3235 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-keeper Stanley Menzo is van mening dat de media de fouten van doelman Bruno Varela in het duel met Jong Utrecht enorm opblazen. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

'De media leggen hem onder een vergrootglas. Dat is wat er gebeurt, toch? Jullie blazen die 7-2 en zijn fouten tijdens Jong Utrecht-Jong Ajax op', begint Menzo. Varela zal tegen Getafe CF onder de lat staan, omdat eerste keeper André Onana geschorst is. Zodoende wordt er de laatste tijd meer gelet op de Portugees. 'Dat is heel normaal, maar je kunt het zo vergroten als je zelf wilt.'

Menzo ziet in dat Varela een slechte wedstrijd speelde tegen Jong FC Utrecht. 'Dat is duidelijk. Maar hij is de tweede keeper van Ajax. Dat ben je niet zomaar, dan kun je echt wel wat', spreekt de oud-keeper zijn vertrouwen uit in Varela. 'Je moet het totaalplaatje bekijken. Hoe ligt hij in de groep? Hoe traint hij? Welk vertrouwen krijgt hij van de ploeg? Aan de hand daarvan maak je als trainer jouw keuzes. Maar er wordt van buitenaf – zonder kennis van zaken – de vraag gesteld of hij wel moet spelen.'

Voor Varela is het nu zaak om zo snel mogelijk over zijn fouten die hij maakte in het duel met Jong FC Utrecht heen te stappen. 'Hij moet op zijn eigen kwaliteiten vertrouwen en dóór. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met druk. Je kan op mentaal gebied iemand in de arm nemen die je laat ontspannen, die de druk weghaalt', aldus Menzo, die blij is dat Erik ten Hag al heeft uitgesproken dat Varela keept. 'Hij heeft waarschijnlijk geconstateerd dat Bruno goed met de druk omgaat.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcatarinob
Bij het eerste doelpunt donderdag was het linker deel van de achterhoede waarschijnlijk al naar de kleedkamer en het tweede doelpunt werd onhoudbaar, omdat de bal van richting werd veranderd door het been van Dest. Wil hierbij niet zeggen dat Varela een goede doelman is, maar aan deze twee doelpunten had hij echt geen schuld.
0 0
trodat4030
Onzin, die fouten waren al lachwekkend toen hij ze live op tv maakte. Dat al die journalisten erop springen is slechts achteraf, maar ze waren al bizar toen we Fox aan het kijken waren.
0 0
Chesterson93
Menzo, topper!
0 0
Rentokill
Zo is dat. Wat een verademing deze reactie van Stanley. Ipv al die relnichten die een voorschot nemen op een eventueel slecht optreden.
5 -2
Ajax114
Hahahaha, ik spreek je morgenavond wel. Kijken of je er dan nog zo over denkt . Deze keeper kan er echt helemaal niks van, geloof me maar.
0 -1
Gerbrand
Menzo slaat de spijker op zijn kop! Ik denk echt dat alleen keepers zuiver over keepers kunnen oordelen!
1 0