'CL-deelname economisch gezien relevanter'

FinnDekker, 18-02-2020 om 15:50, 7809 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Uit een financieel standpunt gezien kan Ajax zich het beste richten op de Eredivisie, in plaats van het tweeluik tegen Getafe in de Europa League. Directe plaatsing voor de Champions League voor volgend seizoen levert namelijk veel meer geld op dan het winnen van de Europa League.

Dat is wat Tom Knipping schrijft voor Voetbal International. 'Ajax en AZ zouden in feite beter hun beste spelers kunnen sparen in de EL zodat zij vol gas kunnen geven in de Eredivisie, om zo de kansen op CL-deelname te maximaliseren. Meedoen aan de CL is economisch gezien relevanter dan de EL winnen', aldus de verslaggever. 

'Stel dat Ajax meedoet in de CL en daar alle wedstrijden verliest. Dan levert dat circa veertig miljoen euro op. En stel nu dat Ajax in de EL eerst alle groepswedstrijden wint en daarna de cup pakt. Dan levert dat ongeveer 25 miljoen euro op', luidt de conclusie. 

Vanwege de goede Nederlandse resultaten in Europa van het afgelopen seizoen plaatst de kampioen van dit jaar zich direct voor de groepsfase van het miljardenbal. Momenteel ligt Ajax op koers als koploper met zes punten voorsprong op nummer twee AZ.

Denk jij dat Ajax en Getafe met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Hij heeft gelijk, toch wil je ook nu zo lang als mogelijk in Europa mee spelen , is voor de naam Ajax belangrijk.
EL winnen zou ook Cl plaatsing geven dus mogen we het niet weggeven,financieel verschil EL en CL zou kleiner moeten worden lijkt me maar daar doe je als club niets aan.
0 0
waayop
Het klopt inderdaad niet: Als je de EL wint win je een Europese prijs en vergroot je daarmee weer je marktwaarde én je plaats je direct voor de CL. Natuurlijk is het wel zo dat het winnen van de eredivisie een makkelijker opgave is dan het winnen van de EL.
0 0
Kilum
Dit is gewoon niet waar. Als je de EL wint levert dat directe plaatsing CL op. + extra geld uit recettes, winst premies etc. Daarnaast stijgen we hierdoor op de UEFA ranking wat weer een grotere start bonus betekend voor de UCL volgend seizoen.

Daarnaast heb je nog niet te kwantificeren waarden. Zoals waarde steniging van je spelers enzo door de EL te winnen. Aantrekkingskracht voor Sponsoring etc. Etc.
1 0
ghouleseddik
Kampioenschap is áltijd het belangrijkste, want dat is de poort naar de Champions League. En als we de Europese top willen aanvallen, moeten we eerst zorgen dat we er structureel bij zijn.
0 0
JariJari
Kampioenschap hebben we >99% kans al op volgens clubelo: http://clubelo.com/Ajax

Gewoon ook vol voor EL gaan. Paar rondjes doorgaan is ook belangrijk om onze kans op pot 2 volgend jaar te vergroten. EN als we onverhoopt de EL winnen zitten we in pot 1 (en hebben we eindelijk weer een Europese prijs).
0 0
Illegaal
Ja zo zie ik het ook... EL moet op de 2e plaats komen.... maar wat niet wil zeggen dat je niet met je beste 11 tegen Getafe moet spelen.
Landskampioen worden is belangrijker
0 0
Amsteraaij
Winnen van EL levert ook directe plaatsing CL op. En de recettes etc van de Europese supercup. Los van het aanzien. Genoeg om voor te spelen nog lijkt me
1 0
JanBiesbos
Door zo dom te denken zijn we ook al die coëfficiënten punten kwijt geraakt in het verleden!!
1 0
Aeter
Wij niet, vooral PSV en de rest. Die mogen nu allemaal weer in hun handjes klappen dat wij het weer enigszins recht hebben getrokken. Al heeft de UEFA ook een rol gespeeld door vaste plaatsen aan de topcompetities te geven, onder druk van de zogenaamde super league die er nooit was gekomen. Hopelijk draaien ze dat nog een keer terug, want dat is gewoon een vorm van afpersing.
1 0
ST
Goed punt!
0 0
ovdw
Prestige door EL te winnen heeft ook (in)directe positieve financiële gevolgen (hogere spelerswaarden, betere sponsors, meer aantrekkingskracht voor (buitenlandse) talenten etc.).
1 0
Bky
Wat een raar artikel. Alsof het een of/of is.
0 0
Deepblue
Precies,

Daarnaast zijn er meer zaken dan alleen de financiële resultaten op de korte termijn.
0 0
JanBiesbos
Heeft een punt
1 0
JanBiesbos
Maar ook weer niet...
1 0
Amp
Scherp van die journalist. Punt is alleen dat europees succes een grote aantrekkingskracht heeft voor versterking buitenaf. En ja, CL voetbal heeft dat ook, alleen zien spelers graag zichzelf ergens spelen waar ze het idee hebben mee te kunnen in europa ipv alleen meespelen
0 0
Cruijffthebest
Geld pakken waar het kan, dus CL, is prima.
Echter, welke spelers gaat Ajax halen voor de vertrekkende spelers?
Carrascal, Roberto Alvarado ( lijkt in stijl veel op Ziyech ), Ihattaren, keeper (?). CV (?), er moet heel snel veel gebeuren, maar het geld is er, dus ik ben benieuwd.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
We moeten moeiteloos beide kunnen. Dit Ajax hoort het goed te doen in de Europa League en al helemaal in de Eredivisie, waarin PSV en Feyenoord geen groot gevaar zijn en AZ een veel smallere (en minder begaafde) selectie heeft.
0 0
Hollister
De dubbel winnen en je hebt al een prima seizoen.. hoe verder je komt in de EL, des te meer top het seizoen wordt minimaal halve finale zou voor de club coeeficientpunten ook wel lekker zijn
0 0
MitsjollAjax
En als je 2 jaar niet goed speelt in de EL ben je die plek weer kwijt. Wat een dommigheid
1 0
dumperPattiruhu
Onzin. De Europa League winnen is op dit moment specialer en het winnen geeft automatisch toegang tot de CL. Het geeft nogmaals een visitekaartje af aan Europa. Dat Ajax gewoon bij de beste 25 clubs van Europa hoort.
Het is ook handig voor in de toekomst mocht er ooit een superleague komen. Dan wegen dit soort prestaties(winst EL) wel mee.
0 0
AFCA2211
Kan niet wachten op de huldiging van 40 miljoen erbij
1 0
Schwalbino
Op het beursplein.
0 0
Dolberg25
De EL is ook zeer voordelig. Stel je wint hem, dan krijg je direct minimaal 16 miljoen erbij. Niet een super bedrag, maar dit is alleen het prijzengeld van de Europa League. Daarnaast ben je zeker van de UEFA Supercup (minimaal 3,5 miljoen) en de Champions League (minimaal 16 miljoen). En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens gehad over de populariteit van Ajax en de spelers na de Europa League. Maar goed, wat mij betreft pakken we alle trofeeën dit seizoen.
3 0
Jaze
Door de EL te winnen plaats je je ook rechtstreeks voor de CL en heb je best of both worlds. Doe mij dat maar.

Volgens mij zit er nog een (klein) voorbehoud aan de directe plaatsing door kampioen te worden, namelijk dat de club die dit seizoen de CL wint zich óók via de eigen competitie plaatst. Gebeurt vrijwel altijd maar toch..
3 0
Dolberg25
Manchester City zie ik hem wel winnen dit seizoen. Ben benieuwd wat er dan gebeurd gezien de uitsluiting van Europees voetbal.
2 0
vdhaas
Economische resultaten zijn een middel om sportieve doelen te halen. Niet andersom.
4 0
Kokakola
Liever de Europa League winnen, dan 'ver' komen in de Champions League en hem niet winnen.
0 0
Babayaka
Maar de uefa zorgt er wel voor dat ajax hem niet wint,

Titel is dus super belangrijk
0 0
fanforeffer
Is het niet cynisch dat door de miskleun/corrupte beslissingen van de scheids, Chelsea door is in en CL en wij daardoor miljoenen mislopen en dat Chelsea door die miljoenen onze beste speler weg koopt ? krijg er knoop van in mijn maag.
7 0
MNJ7
Als ik Overmars was had ik Ziyech niet naar Chelsea laten gaan en al helemaal niet voor 40 miljoen..
1 0
Spectre
Daar komt het idd op neer
1 0
Ajaxxxisdebeste
Who the fuck is Tom Knipping...
0 -1
trainerdv
Meer journalist dan sportman... Denk je nou echt dat je Donny, Hakim en al die toppers 'spaart' door ze niet tegen ijzersterke Europese tegenstanders te laten spelen....? Die gasten leven juist voor deze wedstrijden, en geloof me, daar worden ze nou juist zo goed van, niet van op de bank zitten....
0 0
davidsglory
Door dit soort eikels zit Nederland met het probleem van 1 CL plek. Gelukkig hoef je dit aan geen enkele Ajacied uit te leggen. Helaas verdoe ik m'n tijd toch aan het typen van een reactie.
4 0
@Maar7en
“Economisch relevanter...” hij bedoelt waarschijnlijk “economisch interessanter...” van, anders gaat het stukje gewoon nergens over. Ergens een klok horen luiden en maar wat op papier gekrabbeld. Prestige, naamsbekendheid etc. vergeet hij maar even als je een prijs wint afgezien van de directe CL plaatsing. Tip: volgende keer eerst naar een redacteur sturen voor je het plaatst.
1 0
Ricoo
Ik hoop dat de heer Knipping zich wel bewust is van het feit dat als de Europa League gewonnen wordt, je ook voor de Champions league geplaatst bent. En dat levert toch echt meer op dan wanneer je je alleen via de competitie plaatst. Deze man verdient met dit soort stukken gewoon zijn geld, dat is toch gek.
1 0
GrandMasterFlex
Als je de Europa League wint dan ben je automatisch geplaatst voor de CL kneus....
4 0
ZeeuwsAjax34
De EL winnen geeft directe plaatsing voor pot 1 van de CL pannenkoek
3 0
Schwalbino
Een echte PSV redenering.
5 0
noppenkoning
Tsja als we het alleen om het geld zouden doen kan Ajax beter vastgoed, aandelen en bitcoin kopen.
0 -1
Welja
Bijna hilarisch hoe fout hij zit.
3 0
Ferd
Maar nog beter is het als Ajax de EL wint en kampioen wordt
7 0
davy14
Hij wordt nog betaald ook om zoiets op te schrijven...
6 -1
MPAjax
welkom in het nederland anno 2020
1 0
davy14
Ajax is pas echt gaan draaien onder Ten Hag en Bosz toen het Europees juist goed ging. Snap niet dat een journalist zo blind kan zijn.
0 0