#jajnac: De hamstringblessure van Brobbey valt mee

FinnDekker, 18-02-2020 om 19:15, 9412 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de nederlaag tegen NAC Breda. 

Het verval is wederom groot bij de beloften

Jong Ajax leek in de eerste helft geleerd te hebben van de beschamende 7-2 nederlaag van een week eerder in Utrecht. Middels vlotte combinaties werden twee knappe goals gescoord, terwijl achterin door discipline weinig werd weggegeven. Maar wederom knakte het elftal. Ditmaal wel iets later, namelijk vlak voor rust. Jong Ajax was na de thee vervolgens geen schim meer van de ploeg van voor rust en incasseerde drie goals zonder zelf ook maar iets te creëren.

Na Varela gaat ook Kotarski onderuit

Die goals na rust vielen mede door fouten van doelman Dominik Kotarski. Vaak genoeg pakte de Kroaat punten voor de beloften, maar maandag was hij juist debet aan de verspeelde punten. Waar de twintigjarige bij de eerste en tweede goal meer had kunnen doen, vielen de derde en vierde tegentreffer voornamelijk door zijn toedoen. In beide gevallen stond Kotarski onnodig ver van zijn goal, waarna de bal werd ingeleverd. NAC kon daardoor twee keer afdrukken in een leeg doel. Zodoende speelde een doelman bij Jong Ajax wederom een negatieve hoofdrol. Hopelijk kan Kjell Scherpen deze dans ontspringen.

Brobbey geveld door hamstringblessure

Naast de verloren punten was er nog meer slecht nieuws voor Mitchell van der Gaag. Twee spelers vielen uit met een blessure: Noussair Mazraoui en Brian Brobbey. Vooral het verlies van de laatstgenoemde is een tegenvaller voor Jong Ajax. De spits is sinds de hervatting van de competitie een belangrijke kracht met vier goals en een assists in vijf wedstrijden. Brobbey ging na een klein uur spelen naar de kant met een lichte hamstringblessure, die de aanvaller waarschijnlijk twee tot drie weken aan de kant houdt.

Er liggen kansen voor Hansen

Wie mogelijk 'profiteert' van de kwetsuur van Brobbey is Sontje Hansen. De ontwikkeling van de zeventienjarige nam een vlucht tijdens en na het WK O17 in Brazilië. In anderhalve week tijd debuteerde Hansen achtereenvolgens in de Keuken Kampioen Divisie, de KNVB Beker en de Eredivisie. Vervolgens nam Erik ten Hag de rechtspoot mee naar Qatar. Maar door een blessure en een flink griepje belandde Hansen vervolgens op de bank bij Jong, waar hij het in 2020 vooralsnog moest doen met invalbeurten. Wellicht staat hij vrijdag tegen Helmond Sport wel in de basis.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax114
Toch wel duidelijk dat Schuurs niets is voor Ajax . Maakt cruciale fout tegen AZ en vandaag weer grof de fout in. Hij kon toch overal naar toe ? Wegwezen !
0 0
Ajax_33
Kansen voor Hansen, lekker hoor Finn ;-)
1 0
FinnDekker
Haha, ik kon het niet laten!
0 0
Lazell
"Belandde Hansen op de bank bij Jong Ajax". Begrijp ik nou goed dat een toptalent op de bank wordt gezet ipv een potje mee te doen bij een lager team? Zonde.
1 0
blava
JA heeft veel potentie maar het lijkt mij dat de spel discipline volledig ontbreekt. Het oogt allemaal chaotisch, zeker tegen ervaren tegenstanders. Zonder spel discipline wint Ajax ook geen CL.
0 0
Schwalbino
Kan gebeuren net als die blunders van Varela. Zegt verder niets. Elke keeper maakt wel eens blunders. Net als iedereen. Zelfs de var maakt blunders.
1 0