'Geen slechter moment om Getafe te treffen'

FinnDekker, 20-02-2020 om 14:00, 24469 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donderdagavond begint Ajax aan de knock-outfase van de Europa League. In een voorstadje van Madrid treffen de Amsterdammers de revelatie van het Spaanse voetbal: Getafe. Op bezoek gaan bij de nummer drie van La Liga is als op controle gaan bij de tandarts, zo omschreef de Spaanse pers reeds. En toch ziet men in Ajax de favoriet van de twee.

Althans, dat zegt Juancar Navacerrada, die Getafe op de voet volgt voor Marca. Makkelijk gaat het echter niet worden. De gedisciplineerde vechtmachine van José Bordalás is vastberaden om hoge ogen te blijven gooien, ook in Europa.

Ha Juancar, wat kan Ajax straks verwachten? 

'Ajax staat een heel intense wedstrijd te wachten in Spanje. Getafe is een stugge ploeg, die zijn best gaat doen om Ajax niet in het eigen spel te laten komen. Kijk naar het duel met FC Barcelona van afgelopen weekend. Barça stond tegen de muur, ze pakten maar net de overwinning. Getafe gaat het Ajax echt heel erg lastig maken.

Ze hoeven niet per sé te waken voor een individuele speler. Getafe is geen team van individuen. Het is een sterk collectief. Maar tuurlijk, er zijn wel jongens die eruit springen en de kar trekken. Dat zijn Djené Dakonam, Marc Cucurella, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimović en Jorge Molina.'

Hoe kan het zijn dat ze ineens zo goed presteren?

'Alles is veranderd toen Bordalás naar de club kwam. Getafe stond op het punt van degraderen naar het derde niveau, de Segunda División B. Onder hem is Getafe echter tegen alle verwachtingen in weer gepromoveerd naar de Primera División. Bordalás heeft er vervolgens een stabiele middenmoter van gemaakt, waarna zelfs Europees voetbal werd gehaald. En nu vechten ze zelfs voor Champions League-voetbal voor volgend seizoen. Bordalás is de oorzaak.'

Waar ligt dan nog de zwakte van deze sterke groep?

'Het gebrek aan ervaring vooral. Getafe is niet gewend om dit soort wedstrijden te spelen op dit niveau. In tegenstelling tot Ajax. Ze worden nu voor het eerst echt getest. Wat dat betreft is het ook interessant om te zien hoe ze met die druk omgaan. Verder heeft Ajax gewoon veel meer individuele klasse. Er is echter geen slechter moment om Getafe te treffen. Ze zijn nog niet in zo'n goede vorm geweest als nu.'

Gaan ze wel vol voor de Europa League of ligt de focus op La Liga?

'Beide. Het was het doel om veertig punten te behalen in de competitie, dat is nu gelukt. Ze denken niet aan komend weekend. Ze gaan er alles aan doen om de grote favoriet Ajax te verslaan. Hopelijk levert dat een mooie strijd op voor de liefhebbers.'

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
Prima wedstrijd om weer in het ritme te komen. Tegen Barcelona, dat een tempo hanteerde van een 101 jaar oude vrouw, bleven zij redelijk overeind. Als Ajax gas geeft vanavond wordt Getafe helemaal kapot gespeeld. Dit zijn wedstrijden die Ajax nodig heeft om sterker te worden.
2 0
Benijax
Juist. Ik begrijp dat negatieve gelul niet zo. Regelrecht Calimero gedrag. Het is Wel zeker het juiste moment. We zijn Ajax en winnen van Getafe. Elke speler bij ons is beter dan die van Getafe. We moeten ons wapenen tegen het gedrag zoals Valencia bij ons thuis. Gewoon meer scoren dan hun en zonder letsels weer naar huis. Ik heb er alle vertrouwen in. Ajax is toch veel beter dan Getafe.Tssss
0 0
mvdk
Ajax heeft ook al minimaal 270 minuten geen doelpunt tegen gekregen en heeft nu 3 overwinningen op rij geboekt, waaronder tegen een zwaar kansloos PSV.

Ik lees alleen maar negatieve berichten, maar we slaan een beetje door! De halve finalist van de Champions League 2019 staat tegen Getafe, dat ook gewoon 2 keer van Basel verloor.

Getafe is door Badalona uit de beker getrapt en won laatst door een strafschop van Betis. Ja, ze doen het goed in Spanje en ik heb er veel respect voor dat zo'n club zo hoog staat, maar van de 24 wedstrijden zijn er 12 gewonnen... dat is dus de helft! Het Spaanse voetbal is op zijn retour.
2 0
louis60
270 minuten de 0. Zonder onze geblesseerde nummer 3.
0 0
Ansjo
---Babel - Traore - Tadic
------------- Ziyech
---Martinez - van de Beek
Nico - Blind - Schuurs - Dest
3 -1
Caparzo
Dat wordt idd de opstelling, of ik moet wat missen. Alleen m.u.v. van de RVC positie, dat wordt Edson Álvarez. Niet dat ik dat per se zou kiezen -Schuurs/Álvarez zijn voor mij momenteel 50/50-, maar TH gaat voor "vastigheid" omdat Álvarez al een paar wedstrijden gespeeld heeft nu. Hoop voornamelijk het beste van/voor onze "1". Hasta la Victoria Siempre :- )
0 -1
Pheadrus
Ik denk wel de beste opstelling. Ik hoop dat het genoeg is. Flink inzakken, rondootje op eigen helft spelen en dan razend snel er uit komen met Traore en Babel.
0 -1
KingJames23
Flink inzakken hoeft niet. Die gasten van getafe zetten al zo hoog druk dat je niet verder kan inzakken.
0 -1
Steeph
Achteraf gezien heb je gewoon botte pech met de loting. Als je ziet wat voor zaadclubs er nog in zitten, loot je een club die derde staat in Spanje, in bloedvorm is en met 3-0 van Valencia wint.
Ajax moet eigenlijk boven zichzelf uitsteken gezien de huidige vorm.
5 -1
Joodhannus73
Gaat niet gebeuren. We vliegen er kansloos uit tegen Getafe. Ajax is de laatste tijd geen schim meer van zichzelf. We hebben prutsers aan het roer. Uitermate slecht ingekocht afgelopen zomer. Nu Ziyech ook weer voor een fooi verkocht. Na deze uitschakeling de grote leegloop. Alle sterkhouders gaan weg in de zomer, inclusief Blind en Dest. En ook voor allemaal fooitjes. Let maar op. Mismanagement van de bovenste plank!
0 -2
Pheadrus
Klopt, net als dit hele seizoen van botte pech aan elkaar hangt; 2 keer rood en een penalty bij Chelsea, al die blessures en nu deze loting. We gaan er gewoon uit. Daar moet je, als je realistisch bent, gewoon vanuit gaan. Verder kampioen worden en de Beker pakken en.............eindelijk eens de Youth League winnen. Ik hoop dat Ajax daar eens prioriteit aan geeft.
1 -1
Caelintroy
De Youth League??? Waarom willen we die in vredesnaam winnen??
0 0
MNJ7
Omdat Ajax een van de beste jeugdopleidingen heeft en omdat dat ook qua ervaring gewoon heel goed is voor die jonge spelers
1 0
Ajax95Duivendrecht
Babel------------Tadic-----------Ziyech
------Vd Beek------------------------------
-----------------------G'berch/Eiting-----
------------Martinez-----------------------
Tagliafico---Blind---Schuurs---Dest
Varela
0 -1
Schip
Gravenberch komt zoveel handelingssnelheid tekort voor het korte dekken van Getafe. Eiting ook. Eiting met Martinez kan nog.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Daar zit wat in. Maar als je bijvoorbeeld Donny een linie naar achteren haalt en Ziyech daardoor naar 10 verschuift, moet je Tadic bijna wel op de rechterflank zetten (omdat Traoré alleen maar in de spits kan). En juist op de rechterflank is Tadic erg pover, terwijl Tadic in de spits i.m.o. juist dé sleutel is om dat statische centrum van Getafe uit elkaar te trekken.
0 0
markk
2 weken geleden was een slechtere tijd om Getafe te trekken, toen Blind en Ziyech niet fit waren.
7 -1
Pheadrus
Atletico wint van Liverpool is een voorteken. Getafe zit in een flow en gaat donderdag ook winnen van Ajax. Het is erg jammer dat Ajax wordt gehinderd door al die blessures. Het begon echt lekker te draaien met Promes, Tadic en Neres voorin en Ziyech op 10. Met die opstelling had je iedereen weg kunnen spelen.
2 -2
Schip
Ik hoop dat Driessen nog even een tweet de wereld in stuurt, dat hij niet afreist naar Madrid, omdat hij er toch geen vertrouwen in heeft.
2 -1
Rentokill
Maar als Sierd de Vos het zegt mag het wel? Gespleten tong.
1 -2
Schip
Ah. Van Driessen hoop ik op de tweet omdat het een goed voorteken zou zijn. Niet omdat ik het erg rooskleurig inschat en al helemaal niet zulke dodo teksten als jou eruit flap. Doe anders nog even een 'TSJAKKAAAAA'.

De beschouwingen over Getafe worden enkel bevestigd. Deal with it.
1 -1
rss-dion
Schuurs blind verdediging. Alvarez martinez op t middenveld met Donny ervoor. Eiting is fysiek te zwak. word een en al balverlies als die gaat spelen.
1 -5
Babangida83
Haha, Alvarez en Martinez op t middenveld. Dacht dat we nog niet zo lang geleden hadden geleerd dat dat juist niet werkt.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Alvarez op het middenveld, schei uit zeg. Dat werkt echt niet, is nu wel vaak genoeg gebleken.

Mits Schuurs wedstrijdfit is gewoon met Schuurs naast Blind starten. Mocht Schuurs dat niet zijn, dan Alvarez op RCV naast Blind.
1 -1
geDaante
Alvarez op het middenveld heeft Ajax de CL gekost (thuiswedstrijd tegen Chelsea)
3 -4
JanBiesbos
Wat een lulverhaal de var zul je bedoelen
0 0
Rentokill
Er is maar een persoon die Ajax de CL heeft gekost.
3 -4
geDaante
Alvarez weer op het middenveld? Jezus, hoe kom je erbij
4 -3
Schip
Misschien dat Martines - Alvarez voldoende druk kan zetten, maar anders is het een middenveld waar geen opbouw uit komt. Wel eens dat Donny op 10 moet wegens gebrek aan diepgang en beweging. Al hoop ik dat Ryan zich nu van zijn ware kant laat zien in deze pot waar het om draait.

Ik heb vertrouwen in die gozer.
1 -2
Bobbaasje
Die gaan echt wel voor de La Liga. Ze hebben nog nooit CL voetbal gespeeld in de club historie.
0 -3
SjaakWolfs
'de La Liga' beetje dubbelop
0 0
Jan Doedel
Dus een aantoonbaar goede trainer tegen ons meesterbrein ten Hag.......... moeilijk kijken kan TH heel erg goed daar zal t niet aan liggen. Maar tactisch is het een onbenul. Zijn meesterlijke wissels zijn hopelijk niet nodig. Ik zie het met angst en beven tegemoet maar hoop natuurlijk dat ik het mis heb. Ik voorspel een afgang.
3 -13
Jariiii
Wat een negatieve onzin. Met het eerste uur van Chelsea-uit en een paar andere prachtige CL-wedstrijden vorig seizoen had Ten Hag zeker niets te maken? Ik ben het nog wel eens wat betreft zijn wisselbeleid, verder vind ik dat je schromelijk overdrijft.
En met afgangen voorspellen zit je altijd een keer goed als je maar lang genoeg wacht. Next.
7 -1
ErikDeBosz
Als Ajax niet doorgaat dan zal het ongetwijfeld aan het vertrek van Siem de Jong liggen.
1 0
behangdelul
We moeten dus Bordallas uitschakelen. Poulsen maar op hem zetten dan.
3 0
nummer14
Ach donder op onze uitwedstrijden zijn al 2 jaar lang een lust voor het oog en hebben heel veel punten opgeleverd. Dus morgen winnen we gewoon!
8 0
Markopantelic007
Onze selectie bestaat gelukkig ook niet enkel uit koorknaapjes. Hadden we niet de meeste overtredingen?
0 0
NegentigMinutenLang
Ja, en juist daardoor hebben we nu een probleem op goal en minstens vier spelers op scherp tot de kwartfinales. Dat is dus verre van ideaal, zeker tegen een tegenstander die je uit de tent gaat lokken wat overtredingen betreft.
0 0
Tiemen_S
Een wijs man zei ooit: "


ZAGEN.
"
0 0
Jariiii
Teeuwen.
1 0
de_pitbull
Zou kunnen maar dat ligt natuurlijk aan de scheids.
0 0
Cupmetgroteoren
Volgens Driessen gaat Ajax makkelijk door. Dan weet je wel hoe laat het is.
0 -1
VoorOnzePloeg
Dan gaan we niet door dus
0 -1
DannTheDon020
Dat is bluf van Driessen, die ziet ten Hag graag eruit flikkeren om weer te kunnen haten. Maargoed hij gaat ook niet naar de wedstrijd, dan weet je hoe laat het is. Oftewel het wordt gelijk morgen, het houdt zich in evenwicht
1 0
Jaze
1-1 uit, 2-0 thuis.
3 0