Aboutaleb: 'Supporters welkom bij bekerfinale in De Kuip'

JesseTH, 17-02-2020 om 20:50, 9129 views, Radio Rijnmond |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, heet de Ajax-supporters bij een bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord welkom in De Kuip. Het oorspronkelijke verbod blijft staan, maar dat zou in de bekerfinale niet gelden.

'Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker', vertelt Aboutaleb aan Radio Rijnmond. 'Het gevolg daarvan is dat, als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams in de finale komen, Ajax-supporters welkom zijn in De Kuip.'

In een eerder stadium wilde de KNVB nog niets kwijt over eventuele Ajax-supporters in De Kuip. 'We moeten met alle scenario's rekening houden, maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid', verklaarde de bond toen. Er werd opgeroepen om vooral eerst te genieten van de te spelen halve finales.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ik snap totaal niet waarom het in de competitie niet kan, maar in de beker wel. In de beker heb je alleen maar meer Ajacieden in het stadion.

Ik vind het best als ze het proberen hoor, maar heb er een hard hoofd in. Het aantal debielen is gewoon te groot.
0 0
Kilum
Ik zat even de reactie te lezen op dit artikel op FR12. Maar het verschil in toon en verwachting tussen daar en hier is echt enorm. Hier hoopt het overgrote deel dat dit gaat lukken. Maar heeft er een hard hooft in dan het goed gaat. Daar staat het vol met verwijzingen naar Picornie en Beverwijk. Nouri zie je langskomen, mensen hebben wel 10 jaar gevangenis straf over voor "deze kans". etc. etc. Ja, ook daar zijn er zeker een aantal die dit als een kans zien om beter te zijn. zodat we in de toekomst weer uit supporters hebben. Maar het zijn er relatief weinig.
1 -1
AFCAsphere
Er zullen vast en zeker Feyenoorders zijn die zich opzettelijk willen gaan misdragen als de mogelijkheid zich voordoet, maar je moet ook niet vergeten dat er een behoorlijk wat keyboard warriors actief zijn op die website. Lekker anoniem stoer doen, maar in het echt niets doen, of van een afstand in een groepje dingen roepen, maar verder durven ze niets.
1 0
MitsjollAjax
Je steekt nu zelf het vuurtje verder aan, er zijn misschien 2 of 3 mensen die iets over beverwijk zeggen en iemand die een "grap" maakte met nouri daarin als context is natuurlijk geen niveau dat geef ik toe. Op 600 reacties is dat een 0,5% en die 0,5% heb je hier ook. Wel zie je dat ze een verschrikkelijke hekel hebben aan Amsterdammers maar als je altijd het kleine broertje ben kan ik dat wel beetje begrijpen. Ook is de kans groter dat Ajax zou winnen mochten we tegen Feyenoord spelen en ze zitten nou niet te wachten op 17000 feestende supporters van Ajax in de kuip (dat zal ook een reden zijn)
0 0
MarLuuk76
Dat is al zo lang. Hier weigert men dat te geloven. Maar wat inlezen en je komt tot jouw conclusies. Zij willen absoluut geen Ajacieden in de kuip, althans 85% zeker niet.
1 0
Kilum
Ja, ik kom nooit op FR12, maar dacht nu toch eens te kijken. Maar schrik er best wel van. Ik dacht echt dat dit een goed idee was. Ik was positief hier over. Maar na die comments te lezen ben ik toch tot een andere mening gekomen. Ik kan mij echt niet voorstellen dat dit ook maar een kleine kans van slagen heeft.
0 0
AFCAsphere
Als het verbod niet geld voor de beker, waarom liet je dan al vorig seizoen in de halve finale geen uitsupporters toe?
0 0
MitsjollAjax
Omdat bij de finale 1 kant van het stadion van ajax is en dit veel makkelijker te organiseren is. Vanaf de trein kan je alleen het terrein achter de goal betreden en dan het stadion in en na de wedstrijd weer weg. Tijdens competitie of buiten een finale om moeten op die stukken ook Feyenoord supporters komen om naar hun stoeltje te gaan. Het enige "gevaar" zijn de neutrale vakken waar supporters tussen elkaar kunnen gaan zitten
0 0
AFCAsphere
Met alle respect, maar deze beredenering slaat eigenlijk nergens op, toch? En dat zeg ik niet om je persoonlijk aan te vallen, maar niemand gaat mij vertellen dat het makkelijker is om straks 17,500 Ajacieden toe te laten in de Kuip en denkt dat veel veiliger te kunnen laten verlopen met een aantal buffervakken, dan 1000 man in een uitvak te laten zitten tijdens een reguliere wedstrijd. Ik weet ook nog dat de vakken achter het doel, onder het uitvak, ook altijd leeg waren toen uitsupporters nog welkom waren. Dus op die manier kun je minder risico nemen, maar Feyenoord kon natuurlijk veel meer geld verdienen aan een volle Kuip zonder uitsupporters, dan met uitsupporters en een aantal lege thuisvakken.

Als ze daadwerkelijk vorig jaar al dit idee hadden om in een toekomstige bekerfinale beide supportersgroepen toe te laten, dan was de halve finale van vorig seizoen het ideale moment om het weer te proberen met uitsupporters.
0 0
MitsjollAjax
Dat verhaal heb ik keer voorbij zien komen tijdens een interview. Voelt inderdaad raar als je naar de getallen kijkt dan zou je zeggen dat meer fans een groter probleem zou moeten zijn
0 0
Redrum
Omdat anders heel Rotterdam en omstreken in rep en roer zou zijn.
0 0
AFCAsphere
Dat ongetwijfeld. Het financiële aspect zal misschien ook hebben meegespeeld, aangezien een volle Kuip meer geld oplevert, dan uitsupporters en een aantal lege thuisvakken.

Maar ik vind deze uitspraak van Aboutaleb echt opvallend. Waarom hebben ze zo opeens besloten dat het stadion straks veilig in tweeën gedeeld kan worden? Was vorig seizoen dan niet het ideale moment om het weer te proberen met uitsupporters? Of waren ze zo wanhopig om dat beetje geld mis te lopen met een aantal lege thuisvakken? Of is dit allemaal gewoon een lulverhaal van Aboutaleb, en zit er een addertje onder het gras, dat hij het aantal tickets straks oneerlijk gaat verdelen? Ik ben heel erg benieuwd.

Sowieso moeten we maar eerst eens door zien te komen tegen Utrecht, want daar loopt straks ook het schuim over de tribunes...
0 0
Figo
dus 1000man bij een competitiewedstrijd mag niet maar 15.000 Ajacieden wel bij een bekerwedstrijd. hier zit een addertje onder het gras.
2 0
MarLuuk76
Haha dat schreef ik gisteren ook al. Ik heb zo’n idee dat om de een of andere reden. Deze finale nooit gaat komen. Aan jullie wie de finale niet gaat halen. Normaal zeggen ze nooit wat voor het zover is. En nu ineens kan het. Hebben ze een leger training nodig of zo.
0 -1
Huntelaar020
Ik denk oprecht dat dit komt omdat het ajax-feyenoord is,
Had het feyenoord-ajax geweest had dit niet gebeurd.
Nu heeft ajax natuurlijk meer rechten als thuis ploeg en zou je feyenoord fans niet kunnen toelaten.
Gaan ze natuurlijk niet doen.
0 -1
FrenkieDeLigt
Volgens mij wordt de finale op 'neutraal' terrein gespeeld en is de thuis/uit spelende ploeg enkel symbolisch.

Ik denk niet dat het enig verschil had gemaakt wanneer de finale Feye - Ajax was geweest
0 0
RN
We weten allemaal dat dit niet gaat gebeuren. De enige reden waarom meneer dit zegt is om de kans te vergroten voor de kakkies. Die weten donders goed dat ze in een tweelui kansloos zijn
0 -1
!AJAX1
Vreemd. Aantal jaren geleden stonden ze ook tegen elkaar in de bekerfinale. Toen is het nog een uit en thuiswedstrijd geworden. Nu kan het blijkbaar wel.
0 0
Labrador
aantal... maak er maar 10 van
0 0
Babayaka
hahahahahh tuurlijk hij moet wel feijenoord is de uit spelende ploeg namelijk
0 0
Juichtoon
Als Rotterdam een finale tussen 2 teams niet kan faciliteren, hoort de finale daar niet thuis.
Daarnaast zou de Kuip alleen een standaard plek voor de finale kunnen zijn zolang Fnoord geen finalist is.
3 0
Cello
Eens te meer een reden om een groot nationaal stadion te hebben, waar dan Oranje kan spelen, waar dan de bekerfinale èn Cruijffschaal gespeeld kunnen worden en verder (met verrijdbaar veld à la Gelredome) ook grote evenementen georganiseerd kunnen worden.
2 -1
AFCAsphere
Olympisch Stadion in Amsterdam renoveren en uitbreiden. Als Nederland ooit ook nog de Spelen wilt organiseren, is dat sowieso nodig. De bekerfinale kan er ook gespeeld worden, wat wel zo eerlijk is, in een neutraal stadion. En Oranje kan daar ook haar wedstrijden afwerken.
0 0
Sterspeler
Dan zetten we dat in Doetinchem neer. Kan er ook niet geklaagd worden over regionale voordelen.
0 0
1eringzuid2
Aboutaleb spreekt zichzelf nu al tegen met zijn" dit geldt niet voor de beker".....
Volgens mij speelde Ajax daar vorig jaar een halve finale BEKERwedstrijd zonder Ajax-supporters. In elk geval moet Ajax nooit akkoord gaan als we straks worden afgescheept met een vakje vol Ajax-supporters. Als het al zover komt...... Ik wil niet als een soort van doemdenker of calimero overkomen, maar iets zegt me dat er flink genaaid gaat worden in de halve finale.
6 0
Cello
Ik ben benieuwd. Wanneer dan een mogelijke finale tussen Ajax en Fnoord in de Kuip goed verloopt, hoe lang men dan kan blijven volhouden dat deze wedstrijd, zowel in Amsterdam en Rotterdam gespeeld in de competitie, zonder uit-supporters moet blijven. Dit wanneer supporters, van beide zijden, bij de finale bewijzen het wel normaal te kunnen laten verlopen.
1 0
AlexIbarra
In de competitie zijn er minder Ajacieden en meer kakkies, dus meer kans op ongeregeldheden.. ;)
0 0
MitsjollAjax
Hebben we een test en anders weer 10 of 20 wachten
0 0
FollowAjax1
Zullen we de finale eerst eens halen? 010 wint ook niet zomaar van NOAD. Hebben al geluk genoeg had tegen o.a. Fortuna en PEC.
0 0
1eringzuid2
En Cambuur.
0 0
Juichtoon
Dit is een politiek antwoord. Als hij er 2 toelaat zijn we ook welkom toch. Het gaat nu om de kwantiteit niet om het gegeven an zich. En daar zegt hij niks over. Daarbij kan zich altijd nog achter de lokale driehoek verschuilen.
Deze uitspraak is van nul en generlei waarde.
0 0
noppenkoning
hoe ziet Aboutaleb dat voor zich dan? 15.000 Ajacieden en 15.000 Feyenoorders met daartussen 15.000 agenten? (Met zondagtoeslag)
0 0
Babayaka
Wel volle betonrotbak dan ik bedoel kuip
0 0
31xAjax
De kuip is vnl van staal en in alles meer een voetbalstadion dan die galmbak die wij hebben....
0 -5
AFCAsphere
Met al dat cynische geleuter van jou kunnen we wel concluderen dat je geen Ajacied bent.
1 0
Juichtoon
Je bent af Kakkerlak!
1 0
Sterspeler
Vooral de verlichting schijnt er fantastisch te werken.
1 0
Jelephi
Rot op mafkees
1 0
Juichtoon
Wel 17.000 neem ik aan.
0 0
Antafca
Zou een droom zijn die uitkomt. 90 minuten lang die kakkerlakken vernederen op de tribunes. Wat een sfeer word die wedstrijd dan wel niet dan joh
8 0
MrPink
Daar zijn ze al bang voor haha
1 0
chloorbestendig
Die tokkies zijn natuurlijk als de dood afgeslacht te worden in een dubbele finale, in 1 finale kunnen ze nog hopen op een stuntje.
6 0
Kokakola
Zolang het met Ajax en feyenoord supporters is, is 1 finale prima
0 0
Ajaxinhartennieren
Het is ook eigenlijk te bizar voor woorden dat het in Nederland zo’n groot probleem is terwijl je op veel plekken in het buitenland gewoon de grootste rivalen door elkaar heen hebt zitten of enkel met een lijntje stewards ertussen...
0 0
Cello
Zelfs als dat nu waar is, kijkende naar bijv. Engeland, dan nog moet je je wel beseffen dat dat ook ooit heel anders is geweest. Dat land heeft ook om en rond wedstrijden in een inmiddels ver verleden grote veldslagen gekend tussen supportersgroepen.
Dat strekte zich zelfs uit tot in Europa bij Europese duels van de desbetreffende clubs....uiteindelijk uitmondend in een jarenlange ban van Engelse clubs in het Europese voetbal.
Wat wij dan hebben meegemaakt in Nederland, hoe erg ook soms, steekt toch wel enigzins schril af tegen wat ooit in Engeland het geval was.
0 0
Jelephi
Geef eens een voorbeeld. Om je een tegenargument te geven. In griekenland staat bij wet dat in de wedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos geen uitsupporters meer mogen komen van beide kanten.
0 0
geronimo
Ze denken in Rotterdam natuurlijk ,als het in 2 wedstrijden moet wint Ajax gegarandeerd
2 0
Ajaxinhartennieren
Laatst met mijn beste vriend eens (met tegenzin) mee geweest naar een wedstrijd van de kakkies. Wij delen de passie voor het voetbal, ik als ras ajacied en hij als kakkerlak en we hadden de afspraak om allebei eens een wedstrijd mee te gaan.
Mijn mond viel open toen ik er kwam, die haat die ze daar hebben tegen ons aller Ajax gaat helemaal nergens over. Al voordat wij de tram instapten kwamen er meerdere spreekkoren voorbij met teksten als ‘kankerjoden’, ‘joden moeten dood’, ‘nouri aan de zuurstofslang’, ‘picornie met zn ogen dicht’. De haat die ze daar hebben gaat nergens meer over en het laatste wat je moet willen is die kakkerlakken bij met onze aanhang in één stadion stoppen. Beste optie is een finale verspreid over 2 wedstrijden, 1 in de JC Arena en 1 in de badkuip. Niet de leukste oplossing, wel de beste.
8 -3
Stone020island
Ja pleur lekker op jij. Zonder uitsupporters geen voetbal
4 -4
Cello
je kan het ook in andere bewoording zeggen....of niet dan?
2 0
Ajaxinhartennieren
Tuurlijk heb ik ook het liefst uitsupporters. Voordat ik een bezoek bracht aan de badkuip was ik ook altijd voor een wedstrijd met uitsupporters. Alleen toen ik er kwam was die haat (bij een wedstrijd die niks met ajax te maken had) al echt bizar. Die gasten zijn knettergek en 90% is daar verstandelijk beperkt. Door 20.000 ajacieden naar de badkuip af te laten reizen bij een eventuele finale tussen Ajax en 010 vergooi je definitief de kans op een terugkeer van uitsupporters bij competitieduels.
4 -2
Puurvoetbal
Dit zijn niet nozele teksten. Als jij denkt dat 90% verstandelijk beperkt is zegt dat heel veel over jou. De laatste problemen zijn veroorzaakt door idioten van Ajax-zijde bij notabene een O19 wedstrijd. Het is heel simpel; stoppen met dat wijzen naar de ander. Er zijn 300 idioten aan Feyenoord-zijde en 300 idioten aan Ajax-zijde. That’s it !
Zorg voor een klimaat aan beide zijden dat die idioten geen ruimte meer krijgen.
3 -3
AFCAsphere
Jij doet ook echt niet je best om niet te laten blijken dat je een Feyenoorder bent, hè?
1 0
MitsjollAjax
Stel je voor dat iemand een bericht stuurt met nuance erin. Dat moet je wel tegen Ajax zijn
0 -1
AFCAsphere
In alle tijd die ik heb doorgebracht (of eigenlijk verspild) op AS heb ik Puurvoetbal regelmatig langs zien komen en in 9 van de 10 gevallen loopt hij te trollen. Hij geeft hier boven zelf toe dat hij geen aanhanger van Ajax is, maar meerdere clubs volgt. Dat is allemaal prima hoor, maar dan moet hij zich ook niet zo zielig gedragen door troll-achtige comments te plaatsen op een forum en mensen daarmee probeert uit te dagen.

Dus ja, sarcasme mag je achterwege laten.
0 0
Ajaxinhartennieren
90% is natuurlijk niet letterlijk bedoeld. Tuurlijk zijn er van beide kanten veel idioten, maar geloof mij, die haat zit daar zo gigantisch diep.
2 0
chloorbestendig
Jij klinkt net zo snugger als die lui waar hij zojuist aan refereerde met je “pleurt op” .
1 -3
arigold
Dit worden gewoon 2 wedstrijden, 100%.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wat ze eigenlijk moeten doen, tegen alle supporters zeggen dat als er duidelijk kwetsende spreekkoren te horen zijn, kom desnoods met een lijst ook al kunnen er ter plekke nieuwe dingen worden verzonnen, en allebei de supporter krijgen 1 waarschuwing als het tijdens de wedstrijd mis gaat en doen ze het weer dan staken en verliest de club van de fans die kwetsende dingen zingen.
kan je denken Wat is kwetsend?Kut kakerlakken? ja is kwetsend maar moet kunnen. Hamas hamas, 1 waarschuwing. Rotterdam is kut rotterdam is klote, moet kunnen. Sshh geluiden, 1 waarschuwing. En dan nog kunnen mensen zeggen Dan kunnen 1000 man die slechte dingen zingen het verpesten voor de hele club, ja klopt. Moet je elkaar maar corrigeren als fans zijnde, Wie is de baas? De grote jongens toch.WIe het verpest voor zijn eigen club krijgt straf.
0 -5
Hagmag
Hier zit een adder onder het gras. Ik zie 'm al zitten.
Aboutaleb rekent zich al rijk, ik begrijp dat wel een beetje.
MAAR HOEVEEL AJACIEDEN ZIJN WELKOM IN DE KUIP??
Eén uitvak van 850 - 1000 supporters ?
OF
Half stadion zoals te doen gebruikelijk bij de bekerfinale in de kuip, 20.000 Ajacieden ?
Aboutaleb moet Ajax dus net zoveel kaarten toewijzen als vorig jaar tijdens de finale tegen Willem II.
Ajax mag NOOIT akkoord gaan met een UITVAKJE vol met supporters uit Amsterdam.
VOORSPELLING:
AboutalebMAG de borst nat gaan maken met 20 a 25 duizend Ajacieden in de kuip tijdens een eventuele finale tegen 010.
Een fruitvlieg kan voorspellen wat er gaat gebeuren nadat ons aller Ajax de 1e goal scoort en de 2e enz enz. Spreekoren helemaal niets in Rotterdam in de kuip vanuit de buiten zinnen zijnde Ajacieden.
Dat zal de lont in het kruidvat zijn en het sein voor een massale veldslag in de kuip.
Aboutaleb kan zo veel willen maar dat gaat hij niet managen.
Ajax en wij Ajacieden laten ons niet afschepen met 850 a 1000 kaartjes voor de finale in de kuip.
Ik mag aannemen dat de Amsterdammer Aboutaleb op deze slinkse manier zijn steun wil betuigen aan zijn club op Zuid.
Het is slecht kersen eten met die kakkerlakken. 98% is verstandloos c.q. heeft het verstandelijk vermogen van een fruitvlieg. De haat naar 020 zit zo diep, daar heeft onze vriend Aboutaleb geen voorstellingsvermogen van.
Conclusie - Resumé:
Vriendelijk voorstel, leuk idee van Aboutaleb zonder aantal Ajacieden te noemen die welkom zijn.
NOOIT akkoord gaan met alleen een UITvak vol Ajacieden mocht de finale tegen de kakkerlak er komen.
NOOIT 20.000 bloedfanatieke Ajaxsupporters samen met 20.000 kakkerlakken plaats laten nemen in de kuip. Dan krijg je altijd oorlog. Ik voorspel een ware veldslag.
ADVIES:
De bekerfinale Ajax - Feijenoord net als vorige keer spelen in Rotterdam en Amsterdam.
8 -1
Hollister
Idd, enige werkelijke oplossing is een finale over 2 wedstrijden.. klaar.. de rest is vragen om hele grote problemen.. zeker nu.
0 0
DeBaarsjes
Ajacieden die moeten plaatsnemen in het uitvak terwijl Ajax de thuisspelende ploeg is. Alleen al als dat gebeurt zal Ajax natuurlijk daar nooit mee akkoord gaan.
3 0
AjaxDaniel
Haha dat dus. Dan zou het eerder andersom moeten zijn, een volle kuip met Ajax supporters en de Feyenoorders in het uitvak.
1 0
DeBaarsjes
En dan zijn de rapen helemaal gaar daar hahaha... maarja ik ben benieuwd hoe hij dit wilt oplossen.
Beide clubs gaan sowieso niet akkoord als 1 van de 2 in het uitvak moet plaatsnemen. Het is eigenlijk op 'neutraal' gebied dus dan moet hij wel 50/50 doen. 12.500 aan beide kanten en dan beide kanten midden helemaal leeg. Maar dat ziet er ook niet uit als het op TV komt hahaa
1 0
AjaxDaniel
Ik denk dat deze uitspraak leuk voor de bühne is. Aboutaleb bedoelt sowieso dat 1 van de 2 (wss Ajax) alleen het uitvak mag hebben. Daar zal niet mee akkoord worden gegaan. Oplossing is het spelen over 2 wedstrijden. Waarbij ik hoop dat wij eerst thuis spelen en dan met 3 of 4-0 winnen zodat de return al gespeeld is daar.
0 0
DeBaarsjes
Zou kunnen, zodat Aboutaleb dan kan zeggen: Het is niet mijn probleem dat er over 2 wedstrijden word gespeeld. Ik heb gezegd dat ze welkom waren (...wat hij dus bedoelt: uitvak).
0 0
Jariiii
Hup NAC.
2 -2
Jariiii
Nu nog de precieze invulling afwachten natuurlijk, maar als uitgangspunt is dit natuurlijk prima. En het valt me mee van hem.
0 0
AjaxDaniel
Aboutaleb wilt waarschijnlijk de Ajax fans in het uitvak laten plaatsnemen en de rest van het stadion vullen met Feyenoord fans. Daar moet en zal Ajax nooit mee akkoord gaan. Je moet minimaal de helft van het stadion opeisen zoals je recht is. Daar zullen verschillende partijen niet mee akkoord gaan en dus zijn we terug bij af.

Denken jullie echt dat hij het nu wel aandurft in een bekerfinale, wat meer risico brengt, om 25.000 Ajacieden toe te laten? Tuurlijk niet.
2 0
MitsjollAjax
Is meestal rond de 17.000 kaarten
0 0
WZAWZDB14
Inderdaad, het is toch te bezopen voor woorden dat je wel 2 groepen van 25000 naast mekaar durft te zetten maar al 15 jaar geen paar duizend man in een compleet afgezonderd vak.
0 0
Amp
Ben ik gek, of gaan er voor de bekerfinale meer dan 10x zoveel mee tov een competitiewedstrijd (als t klopt dat dat er ong 1200 zouden mogen zijn). Begrijp de logica niet helemaal dat dit wel zou mogen, aangezien de finale aan het begin vd avond is
0 0
Dapperestrijders81
Gaat los op fr12.... echt hersenloze debielen daar.
3 0
JordyAjacied
Ja ipv dat ze zeggen laten we er een mooie sfeer van maken en laten zien dat we het kunnen zodat het volgend jaar ook in de competitie gaan zeggen ze, ‘SLOPEN DIE JODEN’ ‘HEB ZIN OM TE KNOKKEN JAAA’ ‘STOEPTEGEL TERREUR’ ‘HAHA DE TREINEN GAAN ER IN UTRECHT AL AAN’. Jaloezie viert nog hoog tijd daar, plus dat het IQ gemiddeld gewoon lager is in rotjeknor, dan krijg je dit soort hersenloze reacties.
2 -1
Ruff Rhythim
Keyboardhooligans man
0 0
AjaxCitizen
Snap echt niet waar al die haat en woede vandaan komt voor mensen die toevallig supporter zijn van de grote rivaal. Sommigen zijn echt niet goed in hun bovenkamer.
3 0
DeBaarsjes
'Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie....'
We gaan ff terug naar vorig jaar halve finale beker....
4 -1
Lane 8
Dit gaat mis
0 0
arigold
Dit gaat als volgt lopen: Ajax mag 200 supporters meenemen en de wedstrijd hoeft volgens 010 niet meer over 2 wedstrijden gespeeld te worden.
1 0
AjaxCitizen
Als het een finale Ajax-Feyenoord wordt, hoop ik dat beide groepen eens normaal kunnen doen. Dan kunnen we in de toekomst wellicht vaker Klassiekers met uitpubliek hebben. Dat maakt zo een duel alleen maar mooier. Beetje rivaliteit is prima, maar waar al dat geweld eromheen voor nodig is begrijp ik echt niet.
2 0
WZAWZDB14
Helaas hebben beide clubs compleet er gestoorde idioten tussen zitten (bij rotjeknor wat iets meer)
1 0
OpNaarNummer4
Ene kant lijkt me erg lachen om deze rivaliteit zelf mee te maken in de kuip, maar aan de andere kant heb ik ook weer geen zin in een boksbeugel op m’n kaak of een mes tussen m’n ribben.
0 0
036AFCA97
Ajax heeft toch thuis geloot? Of betekent dat niks?
0 0
greinsje
Ja ajax speelt thuis, mogen ook de thuis kleedkamer gebruiken het het thuis shirt
0 0
Jariiii
Het zou wel heerlijk zijn om in het eigen shirt in De Kuip van Feyenoord te winnen.
0 0
Amp
Feyenoord mag altijd de thuiskleedkamer gebruiken bij finales, ook al zijn zij de uitspelende ploeg
0 -1
Superjodeuh
Wordt sowieso in de Kuip gespeeld
0 0
036AFCA97
Hahaha en dan Ajax is thuis tenue en Feyenoord uitshirt ;)
2 0
tyzinho
Dus van geen uitpubliek de afgelopen 12 jaar naar 2x 17 500 supporters van beide clubs tegenover elkaar en naast elkaar in de Kuip.... Misschien met de volledige politie-eenheid van Amsterdam en Rotterdam in de buffervakken dan?
2 0
Bensco
Zal mij echt benieuwen of dit goed verloopt. Als je die feyenoorders met 5-0 inmaakt slopen ze dat hele stadion.
2 0
tyzinho
Kunnen ze eindelijk dat nieuwe stadion van ze bouwen
2 0
Dexy
Wow, dat had ik even niet verwacht. Goed nieuws in ieder geval!

Ben wel benieuwd hoe ze dat willen gaan organiseren. 17.000 Feyenoorders en 17.000 Ajacieden in de Kuip? Dat lijkt me erg risky na al die jaren geen uitsupporters. Aan de andere kant: als het nu wel goed gaat, opent dat wel mogelijkheden om ook in de competitie het verbod op uitsupporters langzaam af te bouwen.

Maar goed, laten wij eerst maar eens winnen van Utrecht en hun van NAC.
0 0
Mikee
Zou echt mooi zijn, als het gebeurt.

Had er iig sowieso gezeten, ook als we niet welkom waren. Had dan alleen niet hardop mogen juichen.
1 0
JariJari
Vreemd aboutaleb: Het gold vorig jaar nog wel ook voor de beker. Bang dat Ajax thuis geloot heeft?
1 -1
Dennish
Nu hoop ik zeker dat zowel Ajax als Feyenoord de finale gaan spelen.
2 0
036AFCA97
Pffff heerlijk dit. Zou er graag bij zijn. Warm weer buiten, schuimbekkende kakkies tegenover je en dan hun enige kans op een prijs met 0-3 wegvagen.
0 0
DeBaarsjes
Amen! Ik neem aan 50/50 met enkele buffervakken in het midden
1 0
Patje kluivert
yes het zijn maar havenslaven. lekker knallen daarso
2 -3