Traoré over 'trainer' Huntelaar: 'Hij pusht me echt'

JesseTH, 17-02-2020 om 19:25, 4804 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lassina Traoré geniet van zijn ontwikkeling bij Ajax en heeft met Klaas-Jan Huntelaar een bijzondere mentor om dat optimaal te doen. De Burkinees kijkt op tegen de routinier en blijkt volop gepusht te worden door zijn collega.

'Hij is ongelooflijk goed', zegt Traoré erover tegen Ajax TV. 'Hij speelde bij AC Milan en Real Madrid. We hebben echt een goede band. Ik noem hem altijd trainer, omdat ik veel van hem leer. Hij geeft mij altijd advies. Dat deed hij gisteren na de wedstrijd ook. Hij zei dat ik in zestig minuten maar één keer scoorde en hij maakte in dertig minuten een goal. Hij vond dat ik twee of drie keer had moeten scoren. Hij pusht me echt.'

De jonge spits geeft aan dat hij hard werkt om te staan waar hij nu staat en dat zal hij ook blijven doen. 'Ik heb heel veel moeten afzien. Naast de normale training heb ik ook veel individuele training achter de rug. Ik heb gewerkt aan mijn kopbal, schot en linkerbeen.'

De situatie waarin hij zich nu bevindt bij Ajax is voor hem nog altijd bijzonder. 'Het voelt nog steeds als een droom voor mij. Ik zag de grote spelers altijd op televisie. En ik wist dat ik dat later ook wilde doen. Ik ontwikkel mezelf nog steeds en heb nog veel te leren. Ik hoop dat ik zo door kan gaan en ik kan blijven leren van de ervaring uit eerdere wedstrijden.'

Denk jij dat Ajax en Getafe met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Vind Traore nog wat wisselvallig in zijn afwerking. Dan knalt hij hem er heerlijk in en dan mist hij een paar makkelijkere kansen. Als hij goed oplet, kan hij heel veel opsteken van Huntelaar en zelfs beter worden dan Huntelaar ooit is geweest. Al is er nog wel heel veel werk te doen voor hij daar is.
2 0
Tjpknge
Beter worden geloof ik niet. Als je ziet hoe Huntelaar zelfs nu nog zoveel goals scoort, dat is echt ongekend.
1 0
Lazell
Alleen als hij zich nog flink ontwikkelt qua afronden. Maar wordt lastig inderdaad. Daarentegen, op andere vlakken is hij dan wel al weer beter dan Huntelaar ooit is geweest, zoals die assist tegen Vitesse. Zijn fysiek, zijn snelheid en voetballend vermogen.

Tor instinct is met de juiste mentor grotendeels aan te leren. Het is denk ik een combinatie van juist positie kiezen in de 16 en op de juiste manier afronden. Juist positie kiezen is weten op welk moment je welke loopactie moet maken. Afronden is deels techniek, maar ook deels de juiste keuze maken (staat de keeper ver uit zijn goal, hoe ver staat hij van de korte hoek, etc en daarop je type schot bepalen). Met Huntelaar erbij móét hij stappen kunnen zetten op dat vlak.
0 0
mistermiyagi
Als je leergierig bent en redelijk wat talent hebt, kan je ook bereiken wat je wilt bereiken.

Traore zie ik helemaal opbloeien bij Ajax.
2 0
trainerdv
En in dat half uur nog een goal, net afgekeurd, nog op de paal en nog eens 1 cm voorlangs. Ik hoop echt dat Huntelaar doorgaat bij Ajax als trainer. Denk dat het na dit seizoen wel einde verhaal is, tenzij hij nog op een lager niveau wil spelen, maar hij kan denk ik zo het trainersvak in.
1 0
Kingoffdatoilet
Hij kan nog wel drie jaar mee als pinchitter bij Ajax. Lekker 20 keer in het jaar 30 minuten spelen en een paar keer wat meer.
0 0
EersteAanname
Ja en op het moment dat hij als speler niet meer mee kan kan je hem altijd nog als spitsentrainer aan de club verbonden houden
0 0
Lazell
Qua positioneren en afronden was er bijna geen betere in de wereld. Ronaldo, maar dan houdt het grotendeels op.
0 0
ST
En de jeugd in de weg zitten? Ik zeg nee.
0 0
JariJari
Jonge pinchhitters? Dat komt haast nooit voor
1 0
AFCAMM
Huntelaar is echt een geweldige speler om er bij te hebben. Traoré komt er wel. Gewoon zoveel mogelijk opsteken van die oude baas en lekker onbevangen blijven spelen.
2 0
AlexIbarra
De techniek van Dolberg en de fysiek en spirit van Traoré.
Dat is het enige dat ik vraag van onze toekomstige Ajax-spitsen. ;)
2 0
Dastaan
Prachtige jongen! Kan zo genieten van hoe sterk hij aan de bal en lichamelijk zich zo goed kan afschermen als hij de bal heeft. Ik hoop dat hij volgend seizoen de vaste spits van Ajax wordt. Het lijkt ook dat hij met de wedstrijd beter wordt. Nu hopen dat hij genoeg ballen krijgt om ze erin te schoppen.
0 0
Web
Dolberg denkt daar anders over
2 -2
Schip
Dolberg denkt te veel.
3 -2
insectenverdelg
Dat is karakter. Je kan Huntelaar als concurrent zien of gebruiken om beter te worden.
4 0