Tadić op zijn hoede voor Getafe: 'Het zijn krijgers'

BartVeenstra, 17-02-2020 om 08:15, 5005 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-aanvoerder Dusan Tadić is op zijn hoede voor Europa League-tegenstander Getafe CF. De Spaanse club maakt met een derde plek in de nationale competitie indruk. Afgelopen zaterdag werd er weliswaar verloren van FC Barcelona, maar van 'een makkie' was voor Barça geen sprake.

'Het zijn krijgers', zegt Tadić in gesprek met VTBL. 'Zij strijden voor iedere bal en geven echt alles. Ze zijn fysiek erg sterk en gaan als het moet over het randje', aldus de Serviër, die ziet dat de spelers van Getafe CF het aandurven om al heel vroeg druk te zetten. 'Zelfs tegen Barcelona. Ze laten zelfs soms de keeper van de tegenstander niet opbouwen. We zullen ons echt heel goed moeten voorbereiden. Dit is misschien geen Champions League, maar wel een heel zware loting. En wij willen heel ver komen in de Europa League.'

Dat Getafe CF hoog druk ziet, biedt voor Ajax ook kansen, zo vervolgt Tadić. 'Als zij ons al op eigen helft vast zetten, dan ligt er ook ruimte op andere delen van het veld. Dus we moeten vaak de diepte zoeken en de bal snel van de ene naar de andere kant van het veld verplaatsen. Het wordt zeker niet makkelijk, maar we zijn wel Ajax. We moeten door, we moeten verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Die Tadic is wel een kanjer. Na zijn woorden geloof ik weer een klein beetje op succes. Al ben ik er nog niet gerust op. Ik heb 20 euro gezet op uit vetliezen 2-1 en thuis winnen 1-0. Dan zijn we doir!
0 0
PierreHeno
Wat heb je liever als Ajax: een ploeg die er continu uitkomt en hoog druk zet of een ploeg die de bus parkeert en met een paar snelle counters zaken wil doen.....Dat laatste spel ligt Ajax in elk geval ook niet.
0 0
PierreHeno
Gelukkig hebben we met Tadic, Nico, Donny, Daley en Martinez ook 5 strijders in het team. Maar zij hebben er dus 6méér...dat maakt het wel lastig. Eiting en Gravenberch zijn hier mentaal en fysiek nog lang niet klaar voor ben ik bang en ook Alvarez zal getest worden op handelingssnelheid.
0 0
neutraaltje
ik denk dat nico hierin de enige is die je als strijder kan zien.
want bij echte strijders denk ik meer aan mannen als wouters en neeskens.
als we er iemand als die nu bij hadden gehad had je de wedstrijden als tegen de spurs echt niet verloren
0 0
Red Devil
De kerels zullen op moeten staan donderdag tegen dat bikkelharde Getafe en daarnaast moeten ze zich niet laten provoceren want dat win je nooit van die gasten en je loopt alleen maar tegen onnodige kaarten op.
0 0
PhilRock
Topreactie: "... wordt niet makkelijk maar we zijn wel Ajax"
4 0
Schip
Eens. Ik kan vaak slecht tegen dit soort teksten, tenzij ze echt op hun plaats zijn. Ajax is een ploeg die snel moet kunnen omschakelen.
0 0
donpedroh
Diepte hebben wij niet zonder Promes en Neres, 0 snelheid. Alleen Dest en Traore zijn nog enigzins snel...
1 0
Schip
Daarom moet Donny ook op 10. Die heeft die beweging en diepgang. Zonder dat zijn de looplijnen veel makkelijker te blocken. Martinez en Eiting centraal, Blind weer terug. Vraag is of hij 90 minuten hoge intensiteit aankan.
0 0
DannTheDon020
Danilo
0 0
KingJames23
Babel en Donny hebben wel diepte.
3 0
Dexy
Ik ben Babel nu sinds Sparta aan het volgen iedere wedstrijd, maar het valt mij op dat hij juist zelden diepgaat. Hij wil bijna alles in de voetjes hebben, om er daarna een individuele actie mee te maken (die bij hem 9 van de 10 keer mislukt).

Traoré heeft veel meer diepgang zonder bal.
2 0