Ten Hag steunt Álvarez: 'Niet de juiste beslissing'

BartVeenstra, 17-02-2020 om 07:30, 9782 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag snapt dat Edson Álvarez het op dit moment moeilijk heeft. De Mexicaanse zomeraanwinst leeft sinds december gescheiden van zijn vriendin Sofia en zijn nog geen vier maanden oude dochter Valentina. Het jonge gezin is het slachtoffer van de Nederlandse regelgeving.

De wetten bepalen dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd als man én vrouw 21 jaar oud zijn. Ten Hag baalt van de situatie, zo stelt hij tegenover De Telegraaf. 'Het is de wet in Nederland en daar hebben we ons maar bij neer te leggen. Ik zit niet in de politiek. Maar ik denk dat het in dit individuele geval niet de juiste beslissing is', zegt Ten Hag.

In de afgelopen week was Álvarez een paar dagen in Londen, zodat hij zijn vriendin en dochter weer eens kon zien. 'Het is heel bitter dat je zulke kunstgrepen moet uithalen om je gezin te zien', aldus de trainer van Ajax, die begrip heeft voor het reisje van Álvarez naar Engeland. 'Want het is ontzettend hard als je net vader bent geworden en je vriendin en kind aan de andere kant van de wereld zitten. Vader worden, is een heel belangrijk moment in het leven', aldus de trainer, die de vraagt krijgt of de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) soepeler met de regelgeving om zou moeten gaan. 'Ja, ik heb dezelfde mening', besluit Ten Hag.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Hopelijk is deze situatie van korte duur, zelfs als je geen fan van hem bent gun je dat niemand.
1 0
Juichtoon
Waarom trouwt hij niet met haar, dan kan ze hierheen komen.
0 -1
ErikDeBosz
Slachtoffer? Deze wetgeving was er nog niet toen Alvarez zijn handtekening bij Ajax zette?
1 -4
vdhaas
Maakt dat iets uit dan?
0 -1
ErikDeBosz
Ja, niet tekenen en lekker in Mexico blijven. Andere optie is niet klagen.
1 -2
Caparzo
Die regelgeving is er niet voor niks, deze is echter absoluut niet bedoeld voor dit soort zeer specifieke gevallen. De ministeriële bevoegdheid (daarvan af te wijken in speciale gevallen) is daarvoor in het leven geroepen, joehoe excellentie, leest u mee?
1 -1
Juichtoon
Hij komt op vrijwillige basis.
0 0
PierreHeno
Er wordt veel te vaak ggeroepen 'Regels zijn regels'..maar die regels ook adequaat toepassen in de aard van de wetgeving vereist heel wat meer intelligentie van de IND dan steeds maar met het adagium ' Gelijke monniken, gelijke kappen' aan te komen zetten. Bij de kwestie Alvarez is er nl helemaal geen sprake van 'gelijke monniken'. Bij de IND is er helaas niemand die echt verantwoordelijkheid durft te nemen en ze duiken allemaal bang als ze zijn ergens op te kunnen worden asngesproken door de media en bepaslde politieke partijen. Zeker nu 'onze' burgemeester Ekmef Ameslah in Amsterdam moordende statushouders al wenst te omschrijven als ' Ammsturrrdammurrrs' . Hoe 'politiek correct' wil je het hebben is de crux, niet hoe je Alvarez een beetje van dienst kunt zijn als IND in deze 100% transparante casus.
0 -3
Juichtoon
Kom op. Hij komt zelf hierheen en kan het zelf oplossen door haar te huwen. Dat doet hij niet. En dan moet de overheid dit oplossen.
2 -1
PierreHeno
De IND blundert er regelmatig op los en zijn al jaren aangeschoten wild. In publicitaire gevallen als nu bij Alvarez ineens wèl zeer ' punctueel' gaan handelen is eerder lachwekkend dan een serieus te nemen stap om het aanzien van de IND weer enigszins op te kunnen krikken. Vriendin en dochter Alvarez wordt zelfs een toeristenvisum van 3 mnd geweigerd...dat is eerder absurdistisch te noemen.
2 -3
Juichtoon
Aangeschoten wild door de politiek, die op haar beurt naar elke gril van het volk luistert. Ook nu zou ze dat weer moeten doen volgens jou.
0 0
Ozymandias
Na een zwakke eerste helft tegen Vitesse heeft Álvarez zich goed herpakt en de laatste helft tegen Vitesse en tegen RKC Waalwijk speelde hij goed. Ik blijf erbij dat Schuurs beter is en veel meer potentieel heeft waardoor Álvarez uiteindelijk door een gebrek aan speeltijd niet zal slagen maar als Schuurs er niet was geweest was Álvarez een goede centrale verdediger voor Ajax geworden. Zelf De Ligt (de meest talentvolle centrale verdediger die ik ooit heb gezien) heeft het in zijn eerste seizoen bij een buitenlandse club moeilijk.

Als je De Ligt puur en alleen op zijn wedstrijden in de eerste seizoenshelft van Juventus zou beoordelen zou je overtuigd zijn dat hij een miskoop van 86 miljoen euro was. Ik was afgelopen zomer tegen de komst van Álvarez en denk nog steeds dat het een fout was om hem te halen (omdat Ajax namelijk Schuurs al in huis had) maar bepaalde leden hier op AS overdrijven enorm hoe slecht hij is. Ik denk dat als Ajax besluit om hem te kopen er behoorlijk wat clubs in de subtop van Europa zijn die hem graag voor een bedrag van tussen de 10 en 15 miljoen over zouden nemen.

Ik zie trouwens regelmatig hier voorbij komen dat Álvarez in Mexico helemaal niet als een centrale verdediger speelde maar dat is onzin. Hij heeft daar ook als middenvelder gespeeld (23 wedstrijden) maar speelde de meeste wedstrijden (53) gewoon als centrale verdediger.
7 -1
Chris86
Ik denk dat met het naderende vertrek van Veltman de plek van RCV voor het komende seizoen dubbel (en dus goed) bezet is met zowel Alvarez als Schuurs. Net als meer aankopen, moet Alvarez ook wennen; het nadeel is dat hij dat niet mag in Jong. Daarom 'moet' hij helaas zijn foutjes maken in het eerste, maar ook ik ben er van overtuigd dat hij ons nog gaat verrassen als hij eenmaal echt op zijn plek zit.
6 0
Ozymandias
Ik vind persoonlijk dat er geen 15 miljoen kostende Mexicanen op de bank van Ajax horen te zitten. Als Álvarez de concurrentiestrijd van Schuurs verliest zou ik hem daarom verkopen. Ik zou dan Jurriën na dit seizoen doorschuiven om als de back-up van Schuurs te fungeren. Die jongen ontwikkeld zich al anderhalfjaar stormachtig en past qua type perfect bij de speelstijl van Ajax. Ik denk ook dat als Álvarez geen vaste basisplaats krijgt hij in no-time voorbij wordt gestreefd door Jurriën.
2 -2
Lazell
Aan de top komen is 'eenvoudig', daar blijven is lastig. Het uitvallen van Blind/Schuurs is totaal niet ondenkbaar. Wil je dan in CL wedstrijden terugvallen op Timber? Die gaat echt nog wel zijn terugvalletjes krijgen. Als je alleen al ziet wat voor impact een foutje van Veltman heeft....
1 0
altijdwelwat
Het is idd heel vervelend !! Maar uiteindelijk kan je dan jezelf heel zielig gaan vinden of je kan er nog meer motivatie uit halen. Vraag mij trouwens af of hij wel heel soepel loopt en een strakke inspeelpass heeft als zijn vriendin in het land is.
1 -8
Arie Vink
Eenzaamheid, je pasgeboren kind niet bij je hebben, je vriendin niet zien en weten dat de opvoeding de eerste maanden bij haar ligt...dat ga je echt wel voelen. Zo simpel gezegd om het knopje om te zetten en er motivatie uit te halen. En nee, hij vindt zichzelf niet zielig, hij is een jonge gozer in een vreemd land, zonder zijn kind en vriendin. Dat is gewoon zwaar.
4 0
Radikaal
Maar wel veel lawaai en harde maatregelen eisen tegen al die vreselijke vluchtelingen, allemaal terroristen en uitbuiters, dobbernegers enz.

En nu moeten voor populaire voetballers weer uitzonderingen worden gemaakt?
Zo zie je maar weer: als je de mensen kent (of denkt te kennen), dan is het makkelijk om voor die mensen een uitzondering logisch te vinden en met ze mee te leven. En als je ze niet kent is het makkelijk om er een etiket op te plakken en "harde maatregelen" te eisen.
7 -9
Illegaal
Lawaai en harde maatregelen tegen al die gelukszoekers??? ... was het maar zo dan hadden we niet al dat uitschot wat niet in het westers leven thuishoort hier.

Dat geluk zoekend en niet aanpassend volk welke leeft op kosten van de belastingbetaler moet wegblijven en de toegang tot Nederland ontzegt worden... (de meerderheid van de Nederlander wil dit ook maar immigratie linkse politici hebben heeft het referendum juist om dit soort dingen afgeschaft)... en voor gezinnen die iets toevoegen en meedoen met de Nederlandse gewoontes waarden en normen en niet leven op de kosten van de belastingbetaler zoals Alvarez moet het juist geen probleem zijn.
1 -3
vdhaas
Ja het stikt in nederland van de mexicanen die achter jouw belastinggeld aan zitten. Wat een klets van iemand die zichzelf illegaal noemt
1 0
FUBAR
Geen uitzonderingen. Mensen die netto bijdragen aan de maatschappij (zoals voetballers die tonnen belasting betalen) zouden sowieso voorkeur moeten krijgen boven economische vluchtelingen die hier komen voor sociale huurhuizen, sociale uitkeringen en zorg. De Australische manier heet dat en het werk perfect. Zo heb je namelijk ook nog ruimte voor de echte vluchtelingen die voor oorlog moeten vluchten en over het algemeen ook sneller weer terug zullen keren.
4 -1
grannig mokum1
Dit vind ik heel k*t om een jong gezin zo uitelkaar te rukken......
0 0
de_pitbull
vraag: waarom trouwen ze dan niet gewoon?
0 0
AlexIbarra
Waarschijnlijk heeft dat geen zin meer nadat de aanvraag al is gedaan.

De procedure loopt nu, dan kun je denk ik niet ff snel in Vegas gaan trouwen en een dag later alsnog een verblijfsvergunning afhalen.
0 0
Jari_held
Ik hecht op zich ook niet zo veel waarde aan het huwelijk, maar het kan zijn dat je uit principe vindt dat het huwelijk iets heel romantisch en vanuit liefde plaats zou moeten vinden en niet vanuit politiek-economische redenen...
2 0
grannig mokum1
Dit vind ik heel k*t om een g
0 0
Holleeder87
Hopen dat zo'n uitspraak van TH in de media het balletje bij IND gaat laten rollen, en dan wel de goede kant op.
1 0
AFCAMM
Het is een schrijnende situatie.
Wat een criterium ook, dat je beide 21 moet zijn..
5 -1
Radikaal
ha ha. Tot er weer een tweet van Wilders en co komt over de verschrikkingen van familie-herenigingen bij immigranten die de taal niet spreken en jonge bruidjes die trouwen om het land binnen te komen en en en...
3 -4
Illegaal
Ja die gelukszoekers zijn niet gewenst bij de groter meerderheid van de Nederlandse bevolking... die willen we niet en hun manier van leven past niet bij ons westers leven.

Waarom moeten immigranten uit moslimlanden en die voor zeker 90% gelukszoekers zijn hier ook nog kunnen trouwen en gezinnen maken?

Ik ben voor mensen te helpen in hun eigen leefgewoontes, westerse mensen in westerse landen opvangen en mensen uit moslimlanden in moslimlanden opvangen waar hun eigen manier van leven gebruikelijk is.

En ik ben ervoor dat je moet werken voor je geld en niet zomaar een uitkering krijgt en niks doet, dan zou je voor mij geen uitkering mogen krijgen op kosten van de belastingbetaler.

En wetende dat Nederland op een na het dichtstbevolkte land ter wereld is, is sowieso al een reden om niemand meer tot Nederland toe te laten, overal op de wereld is meer ruimte dan in ons klein landje.
0 0
FreddyAX
Dat klinkt allemaal best aardig maar gelijkertijd kortzichtig.
Nederland heeft op basis van de nodige internationale verdragen ook plichten,zelfs als dat ons niet uitkomt.

Ook vergeet je dat Nederland en de economie die we hebben voor een behoorlijk deel is ontstaan doordat we gastarbeiders hebben binnen gehaald, dat was geen truc van linkse politici maar van winstbeluste grote bedrijven.

Uitkeringen worden zeker niet alleen door mensen van buitenlandse afkomst genoten, we hebben er hier heel lang geleden voor gekozen omdat niet iedereen zijn leven lang gezond blijft en een baan heeft.

Dat vluchtelingen beter in de eigen regio opgevangen kunnen worden en dat we een strenge selectie toepassen voor immigratie is al een feit.

Dat is ook allemaal niet nieuw maar zo oud als de mens zelf en daarin is inderdaad een verschil in welzijn een belangrijke drijfveer.
De gedachte dat wij dat kunnen stoppen is zinloos, we zullen er zo goed mogelijk mee om moeten gaan zoals we dat al honderden jaren doen.
0 0
AFCAMM
Ja, precies. In het dagelijkse leven ben ik een heel normale, best wel linkse half-‘Nederlander met migratie-achtergrond’, maar als ik een tweet van Wilders lees ga ik opeens marcheren om de scheiding van jonge, buitenlandse stelletjes in stand te houden
0 -2