'Ajax probeerde Antony bij Ajax Cape Town te stallen'

BartVeenstra, 17-02-2020 om 07:20, 11436 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft in het verleden een poging gewaagd om Antony onder te brengen bij Ajax Cape Town. De scouts van Ajax waren direct overtuigd van de Braziliaan, maar vanwege de regelgeving mocht de aanvaller nog niet worden vastgelegd. Helaas bleek dit ook in Zuid-Afrika niet mogelijk.

De Telegraaf schrijft maandagochtend dat Peter Gerards een belangrijke rol heeft gespeeld in de aanstaande transfer van Antony. De zaakwaarnemer kent de Braziliaan al sinds hij in 2014 werd getipt door de zaakwaarnemer van Jong Ajax-speler Danilo Pereira. Zo'n 3,5 jaar geleden tipte hij Ajax over de Braziliaanse aanvaller van São Paulo FC.

'Ik krijg soms een profiel van Ajax welk soort spelers de club precies zoekt', zegt hij. 'Zo heb ik een rol gespeeld in de komst van Davinson Sanchez en Lisandro Martinez. En wat Antony betreft: destijds en ook nu was Ajax op zoek naar een zeer technische, snelle en vaardige buitenspeler, die goed overzicht heeft en sterk is in één-tegen-één-situaties en het positiespel. Hij heeft daarnaast het vermogen om écht vanaf de zijkant te spelen en dan naar binnen te komen.'

Bij Ajax was de scouting - hoofdscout Henk Veldmate en scout Hans van der Zee - direct overtuigd. Antony is een niet EU-speler en als niet EU-speler mag je pas op je achttiende worden vastgelegd. Zodoende zocht Ajax naar een creatieve oplossing en probeerde men Antony onder te brengen bij Ajax Cape Town. 'Maar ook dat bleek volgens de reglementen uiteindelijk niet mogelijk', aldus De Telegraaf, die schrijft dat Ajax clubs als Borussia Dortmund heeft weten af te troeven in de strijd om Antony. 'Dat wordt in de makelaarswereld als een kunststukje omschreven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Iedereen heeft zijn mening over Antony.
Ik ga er van uit dat de scouts deze keer wel hun werk goed gedaan hebben.
Richarlyson en Neres bleken toppers te zijn.
Als Antony, ik ga 'm vanaf nu Toontje noemen, van het zelfde kaliber is dan zal hij een verrijking voor Ajax zijn.
Het is inderdaad veel geld. Mijn gevoel is dat Toontje een topper gaat worden.
1 -1
vdhaas
Haha toontje
0 0
Lazell
Waarom zou Antony dat willen? Denk dat je bij Sao Paolo beter zit dan in Zuid Afrika.
1 0
Illegaal
Om het geld.... Ajax had hem een financieel goed contract gegeven en dan hadden ze hem nu voor aanzienlijk minder miljoenen binnen gehad.
0 0
Hans Kraay Jr.
Had natuurlijk vanuit Ajax CT weer een stage kunnen lopen bij het echte Ajax. Had hij onder die constructie nog in Amsterdam gespeeld tot zijn 18de.

Maar dat is dus niet gelukt.
0 -1
trodat4030
Non-EU inwoners krijgen voor hun 18e domweg geen verblijfsvergunning, of je nou uit Brazilie of Zuid-Afrika komt, dat maakt geen enkel verschil. Zodoende krijg je dus geen werkvergunning en kan je je niet inschrijven bij de KNVB. Zonder lid te zijn van de KNVB mag je geen wedstrijden spelen die vallen onder de KNVB, dat zijn dus ALLE officiele wedstrijden in ALLE competities in Nederland.

Voetbalstagiairs krijgen een kortdurend visum, vaak niet meer dan enkele weken. Daarna moet je gewoon het land weer uit. Jij verzint een maas in de wet die helemaal niet bestaat.
0 0