TG over transfersom Antony: 'Ajax betaalt in één keer 15 mln'

BartVeenstra, 17-02-2020 om 07:10, 11802 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax maakt volgens bronnen binnen de club in één keer een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro over naar São Paulo FC voor de transfer van Antony, zo meldt De Telegraaf. De club uit Brazilië verkeert in de financiële problemen en zou zelfs de salarissen niet meer kunnen betalen.

São Paulo FC zou daarnaast een bedrag van maximaal zes tot zeven miljoen euro ontvangen aan bonussen. Deze bonussen zijn volgens de ochtendkrant gelinkt aan plaatsing voor de Champions League door Ajax. De krant schrijft ook over een derde element in de transfersom, die tot ruim 28 miljoen euro kan oplopen. Het derde deel van de transfersom betreft de laatste twintig procent van de rechten, die tot voor kort in handen van São Paulo FC waren gebleven. 'Overigens is de kans groot dat het afkopen van de Neres-rechten zal worden losgekoppeld van de Antony-deal en die miljoenen dus zullen worden "weggelaten" als de transfer van Antony officieel wordt gecommuniceerd', voegt De Telegraaf er nog aan toe.

Tot slot laat de krant weten dat het de verwachting is dat Antony op korte termijn naar Nederland komt voor een medische keuring, waarna hij een contract zal tekenen voor vijf jaar. Tot hij zijn handtekening heeft gezet, zal Antony niet in actie komen voor São Paulo FC.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax114
En Chelsea in 5 termijnen Ziyech betalen. Echt degene die Overmars nog Marc Netto durft te noemen is niet goed snik .
0 -3
greinsje
Tegenwoordig betaal je rente om geld bij banken te stallen boven de 100k en als je nog rente weet te krijgen is het miniem, dus hoe meer geld er weg is, hoe beter. Betalen moet je toch.
0 0
Hollister
Bijdehandje... denk ook eens anders... en niet zo bekrompen: Ajax helpt een club als Sao Paulo om uit de shit te komen... eerst met de aankoop van Neres en nu weer met Antony. Ajax heeft het geld liggen en weet daarbij dat er komende maanden nog heel veel geld de kas zal invloeien. De verstandhouding tussen Ajax en deze club is denk ik zeer goed te noemen, dat kan in de toekomst nooit kwaad. Bovendien zal deze werkwijze ook bij andere clubs in Brazilie niet zijn ontgaan. Tel daarbij dat belastingtechnisch misschien wel heel handig om naast heel veel inkomsten ook Ajax zal moeten investeren... Ach over ruim een weekje komende de halfjaarcijfers weer en zullen weer velen die Overmars hier regelmatig neersabelen weer even een weekje hun mondje moeten houden... oa jij
9 -1
Dubbelvla
waarschijnlijk heeft marc door de belofte om 1 klap te betalen gewonnen van andere clubs die in termijnen betalen, puur op dat Sao Paulo NU geld nodig heeft. Juist wel slim dus? die ziyech-centjes heeft Ajax niet per direct nodig.
1 0
Pure
Maare boeit het heel veel? Als het geld maar binnenkomt toch? Heel veel transfers gaan in termijnen. Misschien is het financieel wel interessanter om het in termijnen te krijgen en/of betalen
1 0
Pure
Marc Termijno
0 0
Caparzo
Uiteraard hebben de “Neres-rechten” in boekhoudkundige zin nul met de transfer te maken, snuggere TG.

Het was slechts “smeermiddel” om de transfer erdoor te krijgen, net als de Skonto van de volle mep in 1x er niet in 84 termijnen, met elke termijn 4 aanmaningen en tot slot maar afwachten of alles überhaupt wel binnen komt (wat ze normaliter gewend zijn).

Marc is een top TD.
4 0
noppenkoning
Er zijn maar weinig mensen die en verstand hebben van voetbal en verstand van zaken doen, Marc Overmars is er een van.
4 0
ajaxrulesz
ik moet je meegeven dit is een goeie en helemaal waar. Hij is echt de reden dat Ajax Financieel zo groeit. Hij kan het merk ajax zo goed verkopen. Spelers als wober kristensen en dolberg recent zijn echt voor bedragen verkocht daar kan de concurrentie eeuwig van dromen. Juist die mindere onbeduidende transfers zoals deze 3 geven zooo duidelijk het verschil weer tussen een ajax en psv dat kan psv nooit meer goedmaken dat is gewoon die ajax badge. Waar Psv jarenlang leurt met spelers als Luckassen waar ze weer de vraagprijs naar beneden moeten aanpassen om hem te kunnen verpatsen, naar club nummer zoveel had ajax die speler voor meer verkocht en gelijk naar de 1ste de beste club.
0 0
VoorAltijdNummer14
Heel hatend medialand weer vakkundig de mond gesnoerd! Weer sterk werk van Marc!!!
2 0
OpaVerteld
Ajax is financieel gezien een van de gezondste clubs ter wereld.
Hoge begrotingen zijn allemaal prachtig, papier is geduldig, maar cash is nog altijd king.
Probeer maar eens een brood te kopen bij je bakker met je prachtige huishoudboekje en de vraag of je dat brood in 3 termijnen mag betalen.
MdL, FdJ en nu weer HZ zouden nooit verkocht zijn als Ajax directe betaling zou hebben geëist.
Gelukkig is Marc self made en old school :)
1 0
Ajax0403
Daarnaast 'helpt' Ajax het noodlijdende São Paolo ook nog een beetje. Tuurlijk: we bieden niet de hoofdprijs, maar zitten ook niet voor een dubbeltje op de eerste rang.

Misschien bevordert dit ook ergens de relatie tussen de 2 clubs en wie weet hebben we er nog wat aan, als een soort bevriende band.
1 0
Jelephi
Goed gedaan Marc.
0 0
JoelEmbiid
Marc, held!
0 0
Habalaski
Dus helemaal geen 28 miljoen voor een speler, maar slechts 15 wat maximaal 21 wordt. Voor zo'n gewilde speler echt een top deal. Lekker gewerkt Overmars!
4 0