Bazoer: 'Ging daar als jong talent niet altijd even goed mee om'

BartVeenstra, 15-02-2020 om 09:00, 6182 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hij brak enkele jaren geleden door als grote belofte, maar de volgende stap heeft Riechedly Bazoer nog niet kunnen maken. Sterker nog, de ontwikkeling van de middenvelder stagneerde en nu hoopt hij via Vitesse de weg omhoog alsnog te vinden.

Bazoer was op zijn achttiende basisspeler bij Ajax, debuteerde al snel voor het Nederlands elftal en zodoende zag zijn toekomst er rooskleurig uit. Iedereen wilde ook wat van hem en ineens had Bazoer heel veel vrienden, zo zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Toch kreeg ook Bazoer met tegenslagen te maken. 'Na mijn goede doorbraak ging het wat minder, trainers maakten andere keuzes, en dan val je als talent opeens terug. Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar heel weinig over. Het was een nieuwe situatie voor mij en daar ging ik als jong talent niet altijd even goed mee om.'

De middenvelder geeft toe dat hij niet altijd even goed om kon gaan met een teleurstelling. Bovendien leerde hij dat je als voetballer constant moet presteren. Een goede wedstrijd kan leuk zijn: 'Maar je moet er de volgende wedstrijd wéér staan. Anders is iedereen die ene goede wedstrijd alweer vergeten.'

Bazoer brak bij Ajax door in een periode waarin ook Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi doorbraken. De middenvelder ziet - desgevraagd - overeenkomsten met zijn generatiegenoten. 'We zijn goede vrienden van elkaar en hebben nog veel contact. Ik snap de vergelijking', zegt Bazoer, die wel denkt dat iedereen zijn eigen weg heeft gevonden. 'Riedewald en El Ghazi maken nu veel speelminuten in de Premier League, Tete zit bij een topclub als Lyon. We hebben veel meegemaakt, en die ervaringen maken ons sterker.'

Denk jij dat Ajax met 5-0 wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Hopelijk wordt hij er sterke van. Echter moet hij er eerst iets van leren. Hij heeft een bord voor zijn kop.

En juist dat is zo jammer. Hij kan zo goed voetballen, maar zoals een wijs man zei; "voetballen doe je met je hoofd".
1 0
Kokakola
Was echt een goeie speler in zijn eerste jaar.
1 0
AnsB
Wat al deze jonge jongens destijds met elkaar gemeen hadden is dat zij weliswaar veel talent hadden/hebben, maar nog niets hadden meegemaakt; alles ging hen voor de wind. Dan kún je op enkele mentale aspecten niet groeien. Zij moeten dan ineens 'from scratch' dit alsnog leren (omgaan met teleurstellingen, omgaan met langdurig vormverlies). Dat duurt dan langer dan bij een willekeurige andere speler, die deze dingen ofwel van huis uit heeft meegekregen ofwel heeft geleerd gedurende zijn voetbalcarrière.

Een tweede factor is dan de samenstelling van de selectie in die tijd: nauwelijks ervaren jongens in de selectie die rolmodel zijn of hen anderszins een beetje onder hun hoede kunnen nemen.
De ervaring die er wel was (Schöne o.a.) had te weinig status en misschien ook te weinig uitgesproken persoonlijkheid om die rol in te vullen zoals b.v. Blind, Tadic en Zyech dat nu doen.

Ajax heeft wel geprobeerd om meer ervaren spelers aan te kopen (Heitinga, de Duitser, de huidige assistent-trainer), maar de (o.a. financiële) omstandigheden waren ongunstig.
Ik vind dat je deze factoren moet meewegen bij genoemde spelers. Zij hebben ook best pech gehad en zouden - misschien - onder de huidige omstandigheden het wél hebben gered.
3 0
Kingoffdatoilet
Van die vier is alleen hij echt mislukt
0 0
Ajaxadept
Voorbeeld van te vroeg bewierookt talent die dacht dat alles om hem draaide! Bosz doorzag dat snel. Het is nu aan Bazoer zelf om uit dit “dal” te komen. Twijfel sterk, want hij heeft al genoeg clubs en kansen gehad...!
0 0
Ferd
Ik denk dat er een stukje tekst mist. Hij zegt "Tete zit bij een Franse topclub" maar de toevoeging "op de bank" is ergens verloren gegaan.
2 0
Bensco
En lang ook al. Tete had allang een stap naar een andere club moeten maken. Een goede rechtsback is vandaag de dag goud waard. Ik vrees echter dat hij zijn potentie nooit waar gaat maken.
0 0
Ferd
Het is wat je zegt: een GOEDE rechtsback. En dat is het probleem. Tete is een hele zwakke voetballer
0 0
Joseph
Dat mentale ben ik ook bang voor bij Gravenberch. Hij heeft een extra nadeel met Raiola die hem snel ergens anders zal willen.

Belangrijkste voor Gravenberch is dat hij zichzelf rust en tijd geeft om te slagen bij Ajax. Daar hoort ook bij dat hij zich terug moet vechten als hij een keer uit de basis gezet wordt na een periode van basisspeler zijn. Het zijn dat soort overwinningen die Gravenberch mentaal moet zetten om de top te halen.
1 0
Ajax34
Talent alleen is nooit genoeg, je zal ook een goede mentaliteit moeten hebben. Ziyech is een mooi voorbeeld van talent en mentaliteit. Maar met een goede mentaliteit kun je verder komen dan met alleen maar talent.
1 0
RusselWestbrook
'Hard work beats talent, if talent doesn't work hard', zoals ze in de VS zeggen.

Al weet ik niet of het daar aan ligt bij Bazoer. Hij heeft het spelinzicht van een borrelnootje, weet niet of daar wel wat aan te doen is met hard werken en een goede mentaliteit.
0 -1
Bensco
Vlieguren maken, dat is de enige manier om spelinzicht te ontwikkelen. Zonde van het talent overigens. Ik vond hem altijd een goede speler.
0 0
MelleAfca
Als deze jongen een goede mentaliteit had dan had hij nu bij een Europese topclub gespeeld.
1 0
KingJames23
Precies. Typisch weer zo’n luie voetballer die denkt dat hij alleen maar hoeft aan te vallen en het verdedigende werk aan anderen over laat. Wel heel zonde want die jongen had echt talent.
0 0