Ajax Vrouwen in slotfase langs ADO Den Haag

JesseTH, 14-02-2020 om 23:05, 2937 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond op het nippertje weten te winnen van ADO Den Haag. Het duel leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar door een goal van Marjolijn van den Bighelaar bleek niets minder waar.

Waar de Amsterdammers doorgaans de bovenliggende partij zijn in hun wedstrijden, was dat ditmaal niet direct het geval. ADO had de overhand in de eerste helft en raakte na tien minuten voetbal de paal al. Even later raakte Liza van der Most geblesseerd, waarna Soraya Verhoeve haar verving. Keeper Chasity Grant moest tegen het einde van de eerste helft nog in actie komen om haar ploeg niet op achterstand te laten komen en daar slaagde ze glansrijk in.

Na rust veranderde het spelbeeld. Ajax speelde nog altijd niet de pannen van het dak, maar de ploeg van Danny Schenkel kwam beter in de wedstrijd en creëerde kansen. In de reguliere speeltijd waren vooral Lucie Vonkova en Van den Bighelaar dicht bij een goal, maar dat mocht nog niet zo zijn. In de extra tijd echter, was het alsnog laatstgenoemde die scoorde. Zij kreeg de assist van Eshly Bakker. Met een wedstrijd minder gespeeld staat Ajax nu op zeven punten achterstand van koploper PSV.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_026
Ik lees hier de laatste tijd heel weinig over de Ajax vrouwen. Het boeit me eerlijk gezegd ook weinig maar die mening kan veranderen als er ook meer over te lezen valt en ik me meer betrokken voel.

Neem aan dat er ook genoeg meiden/vrouwen zijn die AS volgen en graag wat meer zouden willen zien op deze website.
1 0