Ajax liet Marin niet vertrekken: 'Zie ik als compliment'

JesseTH, 14-02-2020 om 22:25, 7996 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Razvan Marin kreeg in de winterstop meerdere 'goede aanbiedingen', maar kreeg van Ajax te horen dat ze hem graag in Amsterdam wilden houden. Het was allemaal een vervolg op een ongelukkige eerste seizoenshelft, maar de Roemeen ziet het als een goed teken dat Ajax hem niet op een van de aanbiedingen in liet gaan.

'Ik heb meer goede aanbiedingen gehad. Goed voor mij en goed voor Ajax', vertelt Marin in de nieuwe Ajax Life. 'Maar dat Ajax me niet wilde laten gaan, zie ik juist als een compliment. Als de trainers geen meerwaarde in mij zagen, hadden ze me wel laten gaan. Ik hoop daarom ook dat ik meer aan spelen toekom.'

In de openingswedstrijd van het seizoen, uit bij Vitesse, miste Marin een grote kans tijdens een gelijkspel. Hij gelooft dat die misser achteraf weleens heel duur kan zijn. 'Ik denk er weleens over na of het anders was gegaan als ik toen wel gescoord had… Dan hadden we nu misschien een ander gesprek gehad. Ik speelde niet constant genoeg die periode. Het verval was te groot. Ik heb er dus begrip voor dat de trainer voor een ander koos.'

Wellicht volgen er meer kansen op speeltijd wanneer enkele van Marin zijn teamgenoten na het huidige seizoen vertrekken, maar daar neemt hij voor nu geen genoegen mee. 'Misschien wel, maar ik wil nu spelen, niet pas als iedereen weggaat. Ik hoop dat de trainer me gaat zien als een oplossing op het middenveld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gusanito
Marin doet alles met z'n kop naar de grond op het veld. Dat is echt geen goed teken. Denk niet dat we nog veel van hem gaan zien.
0 0
PetrusKeizer
op schoolfeestjes waren er altijd wel n paar meisjes die wat bedremmeld aan de kant stonden en nooit gevraagd werden. Niet leuk, maar wel duidelijk; of, als je wilt, hard. Waarom schoot me dat nou toch ineens te binnen toen ik me bedacht wat ik eigenlijk van Marin vind?
0 -1
JanBiesbos
Die marin en alvarez worden gewoon bruikbare spelers let maar op mijn woorden. Daar zit het gewoon in , magalan is een ander verhaal....bande? Tja blessure.......
0 0
Hollister
Ik denk dat ten hag samen met Overmars aan het einde van het seizoen een inschatting gaan maken in hoeverre Marin en Alvarez nog te kneden zijn om nuttig te zijn voor Ajax.. welke potentie er nog in zit en anders zal men denk ik besluiten ze alsnog te verkopen... Ik verwacht dat op beide spelers niet eens verlies hoeft te worden geleden.. is belangstelling genoeg. Zag je zelfs met Wober.. die werd ook zelfs met een kleine winst verkocht
1 0
GrandMasterFlex
Doorbikkelen jongen en het gaat goed komen. Marin moet in aanvallende rol spelen op de plek van VD Beek. Martinez en Eiting erachter.
4 0
7172AFCA7395
Voor Marin en Alvarez geldt eigenlijk hetzelfde.
In de zomervoorbereiding moeten ze er staan anders
moet je gaan nadenken over verhuur of verkoop.
Niet dat ik dit verwacht trouwens. Kunnen allebei slagen hier.
4 0
Joodhannus73
Anthony voor 30 miljoen naar Ajax volgens de laatste berichten. Een talent van 19 dat nog niets gepresteerd heeft. Prima dat je hem voor dat bedrag aankoopt, maar verkoop Ziyech dan wel voor 100 miljoen. Dan staat het weer een beetje in verhouding. Wij kopen voor de hoofdprijs en verkopen voor een fooi. Mismanagement van de bovenste plank. Ben wel benieuwd naar onze nieuwe tropische verrassing..!
2 -8
Dit is mijn club
Zo vermoeiend dit geleuter. Mensen die van een afstand alles beter weten dan een technisch directeur die de laatste jaren tientallen miljoenen voor Ajax verdiend heeft.
1 0
Boer Gijs
20 miljoen is het. Nog veel geld, maar toch andere verhouding
0 0
PierreHeno
Gelukkig denkt PEC erover om op natuurgras te gaan spelen wat ook goed nieuws is voor Antony. ADO is te last want die gaan 100% degraderen.
0 0
ETM
 sluit me deels aan bij de post van AnsB hieronder. Je kunt klip en klaar zien dat Marin niet 'vrij in zn hoofd' is zoals hij speelt. Dan komt zijn kwaliteit logischerwijs niet naar buiten.
Wel is het natuurlijk zo dat ook het 'mentale' telt als kwaliteit. Een realiteit is dat je er gewoon heel snel moet kunnen staan. Concurrentie te over.
Ik sluit een opmars van Marin niet geheel uit, maar het is imo niet waarschijnlijk.
Ik ben itt velen echter wel gecharmeerd van hem geraakt toen hij bij Luik speelde. Ik zie ook potentie. Hij is technischer dan dat menigeen denkt. Hij functioneerde echter wel in een volstrekt andere spelopzet en spelend met juist veel vertrouwen. Ik had bij zijn komst vooral onmiddellijk vraagtekens bij zijn rol. Hij werd zowel als vervanger van Frenkie als van Schone genoemd, maar als 6 heb ik hem nooit gezien. Marin is 100% een AM, zoals iemand het eens mooi zei; een 'pendelaar'. Maar eenmaal in de buurt van de 16 zeer gevaarlijk met zn trap.
0 0
AnsB
Ben ik helemaal met je eens dat 'het mentale' een kwaliteit is.
Over de mate van waarschijnlijkheid dat Marin het alsnog goed gaat doen ben wel iets optimistischer dan jij: ik zou zeggen meer dan 50% kans dat hij het alsnog gaat redden.

Ik heb het dan puur over het mentale deel (zijn voetballende kwaliteiten laat ik even buiten beschouwing, ook omdat ik een Marin in zijn beste doen eigenlijk niet ken).
Ik baseer dat op mijn redelijk goede kennis over het mentale deel (ik ben deels een professional, maar geen mental coach of zoiets).
En wat ik zeg is ook puur theoretisch, omdat ik zijn persoonlijkheid niet ken. En die is nu eenmaal medebepalend, net als zijn directe omgeving zowel een positieve als een negatieve invloed kan uitoefenen.

Maar in principe is het heel goed mogelijk dat een speler het jaar daarop een frisse, nieuwe start maakt, zijn hoofd leeg heeft gemaakt en weer met vertrouwen aan een nieuw seizoen begint - zeker als hij nog steeds het vertrouwen van de trainer voelt.
Wat dan ook kan helpen is dat hij al precies weet wat er van hem wordt verwacht, hij kent de meeste van zijn medespelers al, heeft (hopelijk) zijn plek in de groep al enigszins gevonden, dus al dat soort onzekerheden die zich dit seizoen hebben vermengd met zijn 'presterende onzekerheid' (door het uitblijven van succes), zijn dan normaal gesproken uit de weg geruimd.

Cruciaal is dan hoe hij het nieuwe seizoen start en daar komt ook een beetje geluk bij kijken: snel scoren, direct gelukte acties/passes etc., voldoende kansen krijgen, prestaties van concurrenten. Maar daar heeft hij uiteraard ook zelf weer invloed op, mits hij inderdaad zijn hoofd voldoende vrij heeft gemaakt en zijn voetbalkwaliteiten weer vrij baan kan geven.
Het risico is wel dat hij de bagage van dit seizoen snel weer met zich meedraagt als zijn start minder goed is.
En wat dit laatste en de start zelf beïnvloedt is hóe hij tot die frisse start is gekomen: heeft hij die slechte fase écht een goede plek kunnen geven (al dan niet met hulp van een mental coach) of is het slechts naar de achtergrond gedrúkt. Is dat laatste het geval dan is er beduidend minder kans op een succesvolle herstart.
0 0
AFCAjaxMidNineties
absoluut geen Ajax materiaal. Misschien voor het Ajax van 5 jaar geleden. Niet nu. Mist alle handelingssnelheid. Next.
1 -2
Ozymandias
https://twitter.com/NilsMackay/status/1187685821853425665

Zoals hier te zien is in een statistiek van OPTA had Marin eind october op Ziyech na de hoogste 'Possession Value Added' (PV+). Wat er door PV+ wordt gemeten is hoeveel invloed een speler heeft op het scoren van een doelpunt. Op Ziyech na was er tot eind october dus niemand die statistisch gezien een grotere positieve invloed had op de kans dat Ajax uit een 'possession' zou scoren dan Marin.

Als Marin aan de bal kwam was de kans 27% hoger dat Ajax uit die possession zou scoren dan als hij niet aan de bal kwam. Natuurlijk zegt deze statistiek alleen iets over de waarde van een speler wanneer hij in balbezit komt. Marin heeft dit seizoen vooral moeite met zijn rol als hij niet aan de bal komt (inclusief wanneer de tegenstander aan de bal is). Het toont alleen wel aan dat Marin een grote waarde voor Ajax had wanneer hij in balbezit kwam.

Ik denk dat Marin het beste tot zijn recht zou komen in de rol die Vd Beek dit seizoen heeft. Als rechtercentrale middenvelder met de vrijheid om de ruimte voor hem te bespelen. Met een type Martínez naast hem die in een meer controlerende rol als linkermiddenvelder speelt en een type Ziyech op '10' die hem niet in de weg loopt door dezelfde ruimte te bespelen. Ik durf niet te voorspellen of Marin nog bij Ajax kan slagen maar misschien hebben "we" (ik en vele andere hier op AjaxShowtime) hem wel erg vroeg afgeschreven.
4 -3
Moozz03
Ben het helemaal eens met je laatste alinea. Maar mbt je eerste alinea, dit laat precies zien waarom dat soort statistieken dus pure garbage zijn en het moneybal system niet effectief is in voetbal. Marin is gewoon geen topspeler en zit al aan z'n plafond en daar verandert een PV statistiek niets aan.
1 0
MaximilianRosse
Krijgt ook nauwelijks de kans en staat zelfs in de pikorde achter Eiting en Gravenberch. Als je hem toch niet opstelt had je hem beter kunnen verkopen in de winter.
4 0
Ferd
Hij is ook niet geschikt voor de rol van Eiting en Gravenberch, dus terecht dat hij als controleur achter die twee in de pikorde staat. Zijn kracht ligt iets meer naar voren, zodat hij diep kan gaan zoals Donny.
0 0
AnsB
Goed. Ook door mij nog zeker niet afgeschreven.
Hij heeft het heel moeilijk gehad met de overgang naar Ajax, dat is duidelijk, maar ook omdat hij in een andere rol moest (leren) spelen.
Hij is daardoor zijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt en dat heeft nu eenmaal een enorme weerslag op je spel. Ja, dat heeft ook invloed op je handelingssnelheid (ik herhaal het nog maar eens) en dat is ook logisch: als je onzeker bent, twijfelt, en misschien niet te veel fouten wilt maken dan speel je minder direct, dan aarzel je sneller wat je zult doen ipv dat je louter op je intuïtie en spelinzicht speelt.

Ik denk niet dat hij veel kans maakt om dit seizoen zijn kans te pakken, maar ik zie het absoluut niet als een onmogelijkheid dat hij na de zomer een frisse herstart kan maken. Misschien ook in een rol die hem beter past (die van Van de Beek?).
Ik heb wel degelijk dingen van hem gezien die wijzen op voetbalkwaliteiten, zijn pass vooruit bijvoorbeeld zijn soms heel goed, getuigend van voetbalgogme.
Zelfvertrouwen doet wonderen!
7 -1
trodat4030
Just to be clear, welke rol van Donny? Die als 10 of als aansluitende half? Ik denk eigenlijk dat hij het best past als 1 vd 2 aanvallende halven met een 6 erachter. Maar dat is speculatie, gebaseerd op zijn potjes als aansluitende controleur.
0 0
EersteAanname
Jij snapt het. Helaas ben je één van de weinigen
1 -3
Benleiden
Marin is al een kansloos project vanaf het begin. Daar kon iedereen al zien dat hij zwaar tekort kwam.

Snel verkopen, en hopelijk zonder verlies. Tevens moeten er snel dingen gaan veranderen in het aankoopbeleid, want er wordt echt zeer matig ingekocht. Misperen kan altijd een keer, maar niet meerdere welke ook nog eens totaal niet passen. Dat Ajax bijvoorbeeld weleens zo’n Johnsen koopt van een Heerenveen, is totaal niks mis mee. Je hoopt dat zo’n jongen een stap kan gaan zetten, wat helaas niet gelukt is. Maar Marin, Alvarez, Magallan, Kristensen, Cassiera, Orejuala (al vond ik die zo slecht nog niet), Labyad en co. is echt zwaar ruk.
2 -9
Adam24
Magallan was verschrikkelijk, totaal verkeerd gescout (en nog langdurig ook), een onbegrijpelijke aankoop. Marin en Alvarez zijn er nog niet zo lang en laten bij vlagen ook aardige dingen zien. Vergeet niet dat deze gasten weliswaar voor veel geld worden gekocht maar hun transferwaarde ongeveer een derde is dan die van de andere spelers van Ajax. Kristensen en Orejuela zijn aardige backs, niet helemaal passend bij Ajax (geen verlies op geleden) die nu ook weer een succesvolle carriere hebben. En Cassiera reeg de doelpunten aan elkaar in de KKD. Dat hij daarna de stap niet kan zetten heeft niets met het aankoopbeleid te maken.
0 0
Hwb
Zeer matig ingekocht: Onana, Ziyech, Promes, Tadic, Blind, Tagliafico, Martinez, Sanchez, Neres, De Jong, (Schuurs).

Verwachten dat een groot deel van je aankopen een succes is en je maar 'af en toe' een misser hebt, is niet realistisch. Natuurlijk hoop je altijd dat het nóg beter wordt, maar ik ben erg tevreden met hoe Ajax de laatste jaren presteert op de transfermarkt. Het is onjuist om bij de beoordeling daarvan te kijken naar de niet gelukte spelers; je moet ook de successen meenemen.
0 -1
GrandMasterFlex
Precies wat jij zegt. Helaas komt dat voor de zeurpieten niet goed uit in de negatieve verhalen over het aankoopbeleid. Volgens mij zijn wij de club met hoogste winsten uit het aan-verkoopbeleid en doen ze het dus uitstekend. Dat soms andere clubs met onze beoogde versterkingen ervandoor gaan is daar ook een gevolg van vermoed ik. Ajax volgt spelers zoals Richarlison of Reinier, dus dan is het voor vermogendere clubs een koud kunstje om met een hogere transfersom ik te springen. In het geval van Richarlison heeft onze eigen bestuur de deal laten ploffen. Overmars had hem zo goed als op papier namelijk.
0 0
Hwb
Ik ben er geen voorstander van om transferbeleid te beoordelen obv het financiële saldo, dat moet je doen obv de prestaties van gehaalde spelers op het veld. Maar ook die balans is wmb positief.
0 0
EersteAanname
Je vond Orejuela zo slecht nog niet, maar wel zwaar ruk? Je doet je reputatie weer eer aan
1 -1
Hagmag
Ik zie het als een gemiste kans en kapitaal vernietiging. Marin is een grijze muis, die NIET bij Ajax past omdat zijn handelingssnelheid te laag ligt. Net als bij Carel, Ekkelenkamp en Gravenberch. Moeten alle 4 verkocht worden. Die gaan Ajax niet beter maken, alleen maar kwetsbaarder.
4 -10
AjaxAmsterdam
Ik vind het belachelijk om ze allemaal af te schrijven.

- Gravenbergh zit nog in de luiers wat zijn voetbalcarriere betreft.

- Eiting heeft veel ongeluk gehad met blessures. Volgend seizoen moet het dan wel gaan gebeuren bij hem.

- Marin speelt nog niet eens 1 vol seizoen bij Ajax. Het kan niet zo zijn dat hij het voetballen opeens zo verleerd is. Ook bij hem moet het volgend seizoen wel gaan gebeuren.
4 -2
Tjpknge
Ik ook. Zeker nu Ziyech, Blind, Eting en hopelijk ook Neres er weer zijn acht ik hem weinig speelminuten toe..
1 -1
Boer Gijs
Ik zie het als een brevet van onvermogen. Deze jongen kan wel wat maar past gewoon niet zo lekker in het Ajax spelletje. Dan moet je tegen juiste prijs verkopen.
4 -2
de-Ajacied
Inderdaad. Het is het niet durven toegeven volledig verkeerd gescout te hebben
2 -1
MarLuuk76
Ik denk als hij op zn eigen plek speelt, volgend seizoen. En gewoon met zelfvertrouwen speelt. Dat het gewoon een heerlijke speler is, om erbij te hebben.
8 -3
grannig mokum1
En wat is zijn positie dan? Op 10? Of 8? Zelf daar is zijn handelingen te langzaam
3 -1
Tjpknge
Er bij te hebben, of voor in de basis? Want als het 2e hem niet lukt, mag je hem best een (grote) miskoop noemen.
1 0
SPLNDD
Nou Luuk, ik denk van niet.
3 -1