Babel geeft advies: 'Duitse competitie de beste stap'

JesseTH, 14-02-2020 om 20:15, 6147 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ryan Babel zou jonge Ajacieden die toe zijn aan een nieuwe stap aanraden om te verkassen naar de Duitse Bundesliga. Andere Europese topcompetities klinken vaak meer aantrekkelijk, maar bij onze oosterburen kun je volgens Babel ideaal de volgende stap zetten in het grote-mannen-voetbal.

'De Duitse competitie is misschien de beste stap. Het is dicht bij huis en je leert daar écht hard werken', leidt de aanvaller zijn verhaal tegenover Ajax Life in. 'Ze denken daar ook in resultaat, meer dan bij ons, maar willen ook echt mooi voetballen. Na een succesvolle periode in Duitsland kun je denk ik overal naartoe. Of het nou Italië, Spanje of Engeland is.'

'Direct naar Engeland is echt een grote stap als jonkie, zeker als je Nederland bent gewend', vervolgt de routinier van Ajax. 'Ze verwachten daar heel andere dingen van je, waardoor je tegen de voetbalprincipes die je zo goed kent komt te voetballen.'

En dus raadt Babel een directe stap naar Engeland af, al kan het natuurlijk per persoon verschillen. 'De kans dat je als jonge jongen in de Premier League verzuipt is wat groter en dus kan een tussenstap in Duitsland – qua mentaliteit en hardheid – goed zijn. De overstap naar Engeland is dan beter te maken.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 2,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Aldus de voetbalnomade die nergens heeft kunnen overtuigen.
0 0
TheTruth
Mensen hij heeft wel een punt hoor, talenten hebben in Duitsland heel veel kans om door Dortmund/Bayern gekocht te worden, en ook kijkt de hele wereld mee ookal speel jij bij een middenmoter/laagvlieger. De Duitse competitie heeft wel veel mooie dingen, spannende wedstrijden, grote stadions, goede sfeer en grote clubs. Je speelt elke wedstrijd voor 20000 mensen, in een intense sfeer, dat is iets anders dan spelen in Zwolle of in Emmen.

Daarom moeten we zo snel mogelijk een BeNeLiga hebben, dan kunnen wij dit ook bieden. Belgische clubs doen het steeds beter en veel hebben plannen om een stadionvergroting te doen.
3 -1
preme
Volgens mij zit Ryan nog met zijn hoofd bij de tijd dat HSV achter elk Nederlands talent aan zat. Ondertussen
is Ajax kwalitatief een stuk sterker geworden waardoor dat dit niet meer opgaat (behalve wellicht voor een Bayern).
2 -1
Bocarra
Wtf..... is die Babel nu helemaal door de ratten besnuffeld. Flikker toch op! Na Ajax is er alleen nog maar de absolute top. Die rose badmuts beseft niet welke status Ajax nu heeft.
5 -3
Chesterson93
Huh? Dus wij zijn hoger dan Dortmund? Of Chelsea? Hoger dan Inter? Hou alsjeblieft op.
0 -7
bdsngsfs
Op dit ogenblik is het gewoon realiteit dat spelers weggaan na verloop van tijd. Is altijd zo gegaan bij Ajax en zal minimaal de eerstvolgende 10 jaar gewoon zo blijven gaan. Hopelijk kunnen van der Sar en Overmars er voor zorgen dat Ajax ooit echt aansluiting gaat vinden bij de rijkste clubs, waardoor ze ook op voetbaltechnisch gebied (champions league bijvoorbeeld) het beste kunnen bieden. Wanneer dat zo is zullen spelers vanzelf willen blijven. Maar denk niet dat dit makkelijk is om te bereiken, want al die clubs bij wie ze aansluiting zoeken, zitten zelf ook niet stil. Rijkere clubs worden steeds rijker en de rest blijft ver achter. Wat dat betreft doen vd Sar en Overmars het gewoon buitengewoon goed. Ieder ander in hun plaats zou het gewoon veel slechter doen.
0 0
Schwalbino
Is gewoon het lot van clubs uit kleine voetballanden. Alle toppers gaan naar de rijkere clubs. Ajax krijgt 10 miljoen aan tv geld jaarlijks. Elke PL ploeg krijgt 100 miljoen jaarlijks.
2 0
trainerdv
Hij is in vele landen geweest, dus zal er zeker wel kijk op hebben. Maar jonge Ajacieden die een stap willen maken, willen dus niet bij Ajax spelen en die moeten we dus het liefst aan de hoogste bieder verkopen. In welk land dan ook.
2 0
Chesterson93
WTF?
0 0
Joseph
Babel is de zwakste aanvaller die we hebben en gaat hier even vertellen waar de spelers van Ajax heen moeten?

Als je bij dit Ajax uitblinkt, kan je zo mee in de Premier League. Ziyech gaat daar een sensatie worden.
7 -8
Chesterson93
...
0 0
AFCAjax
met babel hebben we een judas binnengehaald die alle spelers weg lijkt te willen "adviseren"
4 -11
Schwalbino
Niet doorslaan svp.
1 -1
Ajaciedforaltijd
Goed nieuws Manchester City mag 2 jaar niet Europees spelen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Zullen bij CAS wel tot 1 jaar reduceert krijgen.
0 0
EersteAanname
Heerlijk he
0 0
036AFCA97
Heerlijk artikel om compleet verkeerd te interpreteren. Denk dat Babel bedoelt dat áls je weggaat, je het best naar de Bundesliga kan gaan. Niet dat elke jeugdspeler nu meteen naar Duitsland moet vertrekken.
2 -1
TontoKarnaggel
Is gewoon bij Ajax blijven en daar voor je kans gaan mischien ook nog een optie Ryan? Of zeg ik nou iets heel geks....
3 -1
Chesterson93
Maar wat bedoel je? Voor 4 tot 7 jaar? In de afgelopen 20 jaar is dat voorbehouden geweest aan jongens - die je niet gelijk linkte aan de top - als de Jong(Siem), Veltman, Blind en de keepers als Stekelenburg, Vermeer, Cillessen, etc. Maar de topspelers hebben het bijna nooit 4 jaar volgehouden. Dus dat is een illusie.
0 0
TontoKarnaggel
Weet ook wel dat het een illusie is om de toppers voor jaren in Amsterdam te houden maar dat vind ik geen reden om ze zelf gelijk dan maar naar het buitenland te "praten". Hij heeft het trouwens over een tussenstap, dus eerst een subtopper in bv duitsland en dan naar de echte top, volgens mij kan die "tussenstap" prima bij Ajax zelf gemaakt worden.
0 0
Schwalbino
Een halve eeuw geleden ging Cruijff naar het buitenland. De eredivisie was toen een stuk sterker in internationale vergelijking.
2 0
TontoKarnaggel
Na het winnen van 3 europa cup 1's....
2 0