'Chelsea volgde Ziyech al drie jaar, deal al rond voor kerst'

BartVeenstra, 14-02-2020 om 11:20, 7731 views, The Athletic |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het binnenhalen van Hakim Ziyech door Chelsea is een project van jaren geweest. Het Engelse medium The Athletic schrijft vrijdag dat de Engelse topclub Ziyech de afgelopen drie jaar heeft gescout.

Ziyech maakt het seizoen sowieso af bij Ajax, maar iedereen bij Chelsea is ervan overtuigd dat de man die bij Ajax de 'Tovenaar van Amsterdam' wordt genoemd het wachten waard zal zijn. De transfer van Ziyech is een langdurig proces geweest en wordt een illustratie van Chelsea's bredere benadering van transfers genoemd.

Bronnen hebben aan The Athletic laten weten dat het raamwerk van de transfer van Ziyech al vóór Kerstmis was vastgesteld. Ajax wilde Ziyech echter in januari niet laten gaan, omdat het daardoor minder kansrijk zou zijn in de Eredivisie en de Europa League.

Chelsea op haar beurt verzette zich in de afgelopen transfermaand tegen externe druk om voor oplossingen op de korte termijn te gaan en zodoende bleef de focus op de lange termijn gericht. Met Ajax werden de gesprekken deze week hervat en inmiddels weet iedereen daarvan de uitkomst: Ziyech is na dit seizoen onderdeel van The Blues.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Ik denk dat zoveel clubs Ziyech de afgelopen drie jaar in de gaten hebben gehouden. Het is nou niet alsof je het over een obscure jeugdspeler hebt, met een EL-finale en halve finale CL.
0 0
davidsglory
Zou Ziyech dan met dat bellende gebaar altijd op Chelsea hebben gedoeld?
0 0
Radie125
wat een twijfelaars
0 0
De Stift
In dit hele verhaal is het ook weer een goed signaal van Overmars geweest: in de winter vertrekken geen topspelers uit Amsterdam. Chelsea zal het ongetwijfeld voor een miljoen of tien meer geprobeerd hebben...
0 0
Aspers73
Leuk, al 3 jaar aandacht voor hem , maar als hij niet wilde dan waren het 3 jaar voor niks geweest.
0 0
noppenkoning
Denk dat de scout het wel leuk vond elk weekend naar Amsterdam zonder zijn vrouw.
3 0
Schwalbino
Zal gewoon een Nederlander zijn die een beetje pietdevissert.
0 0
036AFCA97
Hebben ze goed stilgehouden dan! Hopelijk geld hetzelfde voor Ajax met Antony.
0 0
Dazoo
Ik snap dat de verleiding gezien de context groot is om 'geld' te schrijven, maar het is toch echt 'geldt', hier. ;-)
1 0