Botman: 'Met Ajax in gesprek over eventuele verbintenis'

BartVeenstra, 14-02-2020 om 08:00, 14164 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sven Botman is in gesprek met Ajax over een eventuele verbintenis. De verdediger wordt dit seizoen verhuurd aan sc Heerenveen, maar keert in principe in de zomer terug bij de Amsterdamse club.

Bij Ajax heeft Botman een contract tot medio 2022, maar dit betreft wel een jeugdcontract. De verdediger hoopt uiteraard op meer. 'We zijn in gesprek over een eventuele verbintenis. Dat is nog gaande', zegt hij tegenover Voetbal Primeur. Bij Ajax heeft men een brede selectie, maar door blessures bleek dit seizoen dat de spoeling achterin af en toe dun is. 'Dat geeft kansen', zegt Botman.

De verdediger ziet dat Ajax de laatste tijd vaker spelers koopt. 'Maar ze hebben ook genoeg talent in de jeugd zitten. Het is aan Ajax waarvoor ze kiezen. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik ga dit seizoen afmaken bij Heerenveen en elke wedstrijd laten zien waarom ik daar hoor. Dan zullen we zien hoe het eindigt', besluit hij hoopvol.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Gewoon verlengen en een jaartje bij Heerenveen houden. Misschien ontwikkelt is zich en wordt ie bruikbaar.
0 0
PierreHeno
Prima voor de klerdivisie en KKD maar ik dacht dat Ajax wil aansluiten bij de Europese top= structureel halen van KO fase CL. Volgens mij is Botman nog lang niet zover maar wat niet is kan nog komen. Op d ebank wordt hij niet beter dus gewoon minimaal nog een seizoen verhuren maar dan liefst wel aan een club die ook poulefase EL gaat spelen........dat gaat dus knap lastig worden in Nederland.
0 -1
3sterren
Overmars zou er goed aan doen als hij eerst Hugo Borst om zijn mening vraagt. Misschien vindt die hem wel te groot en te oud ...
1 0
wladimir
Deze dude is 20 en 1,93. Bij Heerenveen speelt hij alles. Dit zou zomaar een speler kunnen zijn waarvoor veel betaalt gaat worden in de toekomst. Halen we Vertonghen transfervrij op bij Spurs of komt deze jongen terug. Financieel gezien is het laatste verstandiger in mijn ogen. Met Blind, Martinez en Pierie hebben we al best wat opties op LCV. Wanneer Martinez op de plek van Tagliafico gaat spelen en Blind naar het middenveld verhuist dan is er wel ruimte. Het zegt alles dat we Pierie nog niet in het eerste hebben gezien. Zou Overmars destijds hebben onderhandeld dat de transfersom van Pierie alleen wordt betaald wanneer Botman een seizoen lang in de basis speelt bij Heerenveen?
1 -1
Hagmag
Krijgen we of houden we met Botman aansluiting bij de Europeese TOP ?
Dat is de vraag die gesteld moet worden.
Ik denk het niet.
Dus..... doorselecteren en verkopen.
4 -5
EKS
speel je elke week tegen de Europese (of Nederlandse) top dan?

De grote sterren moeten meer tijd kunnen krijgen te herstellen.
0 -1
ovopiet
Gelukkig. Weer een absolute kenner die we blind moeten geloven.
Ik heb Botman gisteren tegen feijenooit zien spelen. Misschien toch wel een kans geven.
3 -1
Sterspeler
P.s. als ie op links moet is er na Blind ook te weinig keus.
0 -1
Sterspeler
Hij neemt genoegen met een plek op de bank en kan goed verdedigen. Lijkt mij een betrouwbaarder slot op de deur dan wat we afgelopen jaren hebben gehad (qua bankzitters).

Pierie zie ik het niet in zitten. Als Veltman vertrekt houd je Schuurs en Alvarez over voor die positie. Als hij voor een acceptabel bedrag wil spelen bij Ajax. Waarom niet? Je kan hem nog altijd nog een seizoen verhuren.
0 0
ErikDeBosz
Zo snel mogelijk wegdoen, matige speler.
1 -4
Kingoffdatoilet
Lekker verlengen en kijken hoe hij zich ontwikkeld. Ik zou hem persoonlijk een 4 of 5 jarig contract geven zodat hij alle tijd krijgt zich te ontwikkelen. Ik denk dat hij er volgend seizoen nog niet klaar voor is. Misschien het seizoen er na wel.
2 -2
Ajax1969
Je kam het ook gewoon commercieel bekijken. Contract verlengen, tenzij hij financieel belachelijke eisen heeft, hem in de voorbereiding mee laten doen. Als hij enige kans op spelen in het eerste heeft, zoals Schuurs nu, houden. Anders verhuren en na dat seizoen of verkopen of aan het eerste toevoegen als hij daar dan wel aan toe is. Dit is een investering met weinig risico.
1 -1
ST
Als je Botman terughaalt, geef je eigenlijk de hoop op Kik Pierie op. Want met Blind, Martinez en Pierie heb je eigenlijk genoeg man voor de LCV. Dan heb je ook nog Vertonghen als mogelijke speler (wat ik overigens zelf niet zou doen) om te terug te halen. Alleen als Blind, Martinez of Pierie vertrekken zou ik Botman de kans geven.
2 -2
wladimir
Pierie gaat niet langer worden. Botman gaat misschien wel beter voetballen. Kan Botman in tegenstelling tot Schuurs wel koppen?
1 -2
Mokumnorth
dat is juist een punt waar hij zich ontzettend op ontwikkeld heeft in vergelijking met vorige seizoenen. Als hij zich volgend jaar nog meer ontwikkeld bij Heerenveen kunnen we weer verder kijken.
0 0
mistermiyagi
Rustig laten rijpen, kan zeker van waarde zijn.

Naast Schuurs loopt er weinig CV met potentië binnen nu en een paar jaar rond binnen Ajax.
2 -3
DT10
Prima back-up voor Blind, als Vertonghen niet komt!
4 -3
Vak117
Ik zou toch kijken of je hem volgend seizoen kan stallen bij een Vitesse of Utrecht in die richting. Niveau hoger dan Heerenveen en kijken hoe hij het daar doet. Doordat je Blind en Martinez hebt op die plek zit je wel goed qua bezetting. Daarnaast verwacht ik dat overmars een poging gaat wagen bij Vertonghen en dan zit je helemaal goed op de LCV positie.
2 -2
Mokumnorth
Dat laatste verwacht ik dus ook, daarom niet nodig. Wel goed om te verlengen en meteen te verhuren. Hij heeft dit seizoen echt wel stappen gezet, als hij volgend seizoen door kan zetten dan kan het over 2 jaar zomaar wel voldoende zijn. Zoniet dan verkoop je hem weer.
1 0
Pheadrus
Dat heeft Heerenveen best wel goed gedaan. Ze verkopen Pierie en huren Botman en zijn daardoor onder de streep zowel financieel als sportief op vooruit gegeaan.
3 0
Babangida83
Hij kan dan wel koppen en is bovendien erg doeltreffend in de 16 van de tegenstander. Gisteren was hij ook zijn mannetje kwijt bij een Feyenoord corner. 0-1. En Heerenveen uit de beker.

Ik zou m wel eens bij een club willen zien die Europees speelt. Kan ook Ajax zijn, eventueel, maar dan wordt t vaker banken. En hij kan speeltijd juist goed gebruiken aan zijn ontwikkeling te zien.
0 0
de_pitbull
Misschien goed om erbij te hebben als Nico weg gaat, maar ik zie in Castillio meer potentie.
1 -8
ram
Haha, wat?!
2 0
Cisco2
Dit is NIET wat je wilt zien in het 1e.....

Komt opbouwend veel te kort.
6 -2
Radikaal
Kik Pierie deed het ook leuk bij Heerenveen. En Botman liet in JA ook nooit zien dat ie er klaar voor was. Ik laat me graag verrassen.
3 -3
Marcdaan1971
Grappig om te lezen dat sommigen hem een goede pass in huis vindt hebben omdat hij deze week een keer een balletje over de verdediging van de tegenstander heeft gelegd waar een goal uit kwam. Kom op, deze spelers trainen jarenlang op topniveau. Dan mag je dat toch als basisbeginsel zien dat je zoiets kan?
4 0
trodat4030
En een lange bal ook nog. Tussen 2 man door een middenvelder zodanig inspelen dat die direct kan aannemen en doorspelen heb ik hem zelden zien doen en ik ben ruim 7 jaar fervent jeugdwatcher. Dat je dat na 10(?) jaar Ajaxopleiding nog steeds niet is bijgebracht, doet me oprecht denken dat dat nooit voldoende zal verbeteren voor Ajax. Velen hier vallen over elkaar heen over een lange bal, diezelfde mensen verfoeiden Jol waarschijnlijk het hardst, want lange ballen horen niet bij Ajax..

Overigens ben ik het eens met het laatste, maar ik snap het enthousiasme over een (1!) lange bal allerminst. Overigens roept iedereen: Kijk zelf maar! Maar hebben jullie hem dan niet zien stuntelen de laatste weken? Zo zie je maar, 1 pass en je moet naar Ajax 1! Opportunisme ten top.
0 0
behangdelul
Daar ben ik er een van, maar toevallig een balletje? Je moet dan echt eens wat vaker kijken. En die passes heb ik viergever/schwaab/Vlaar/Botteghin/ Senesi/ Ie niet zien geven hoor.
3 -3
Lazell
Viergever heb ik wel eens zo'n balletje zien geven bij Ajax. De rest volg ik niet te weinig.
0 0
Marcdaan1971
Ik heb het over voetballers
6 0
behangdelul
hahaha maar je begreep mijn punt.
1 -2
pizzapunt
Gewoon de kans geven zich te ontwikkelen en een contractverlenging geven. Tijdens de zomerbreak de ideale kans voor hem om zich te meten met het niveau. Als hij daarvoor nog tekort komt, kan je hem alsnog een jaar verhuren. Die jongen is net 20 geworden en moet je wat tijd geven. Als je 30 miljoen kan betalen voor antony, kan je ook een paar ton investeren in eigen jeugdspelers.
3 -3
Pheadrus
Klopt best wel. Verhuren in de ED kan altijd nog. Het laatste wat je wil is dat hij ineens bij PSV speelt.
2 0
Lazell
Ligt eraan. Als hij a la Viergever/Rosario bij PSV speelt, of als Malen/Bergwijn. Denk dat hij in categorie 1 komt. Maar kan idd nooit kwaad het even langer aan te kijken, komt zijn marktwaarde sowieso ten goede.
0 0
behangdelul
Maakt een prima ontwikkeling door. Heeft fysiek, inzicht, kopsterk, snelheid en een goede pass. Dit kan in alles een topper worden. Ja maakt af en toe nu nog een foutje maar dat is omdat ie het nog te mooi wil doen en inmiddels wel het idee heeft dat ie heel Heerenveen moet dragen, maar dat kan er wel uit. Vastleggen die gozer!
Voor de haters of zij die hem een houthakker noemen: gisteren dat passje op Odgaard gezien over een metertje of 25 zo over de verdediging?
3 -6
Babangida83
Als een pass zo erg opvalt, dan zegt dat ook wel iets? Het is niet dat hij constant aan t strooien was. Vond m aan de bal overigens ook niet slecht, moet ik bekennen.
2 -1
Bky
Hij heeft geen goede pass, waar haal je dat vandaan?
4 -3
behangdelul
Als je wel eens een wedstrijd kijkt, bijvoorbeeld gisterenavond, geeft ie met grote regelmaat een hele goede pass over heel veel meters maar ook uitstekende steekpasses. Gisterenavond, hoe hij Odgaard alleen voor de goal zette was echt een wereldbal.
1 -3
Joseph
Kan mij niett voorstellen dat hij slechter is dan Alvarez. Maar Schuurs steekt er gewoon met kop en schouders bovenuit.
Ik zou met Botman verlengen en dan kijken of je hem nog een jaar kan verhuren, liefst een stapje hoger.
5 -2
Jornnn
Leuk mee hobbelen bij Heerenveen. Ajax is nog 2 gradaties hoger en je mag Europees geen foutjes maken. Heeft Botman dat in zich?
3 0
Woodenshoe1
Nee, zou onze versie van Sven van Beek worden vrees ik...
3 -1
MPAjax
speelde alle wedstrijden 90 minuten voor heerenveen in de eredivisie dus laat wel zien het niveau aan te kunnen maar de vraag is of hij wel geschikt is om europees te presteren
1 -2
preme
Lekker de kans geven in de voorbereiding en anders nog een jaartje uitlenen in de eredivisie. We hebben al zoveel miskopen gedaan voor de CV positie dat dat het minste is wat je kunt doen.
2 0
Rentokill
Prima ontwikkeld dit jaar. Ik zou m wel eens een paar wedstrijden bij Ajax willen zien.
4 -2
Woodenshoe1
Niet goed genoeg...
4 -6
Sanalologo
Lekker verkopen aan Norwich, deze houthakker hoort niet bij Ajax.
4 -6
DannTheDon020
Had gister toch echt een prachtpaas alla Blind op Odgaard, hop zo over de verdediging heen. Dat Odgaard hem niet aan nam, omdat ie hem zo van z’n voet liet schieten doet te niet aan die pass. Hij kan dus wel goed voetballen en verdedigen. Zit nog rek in die jongen, dus geen gekke gedachte om hem mee te laten draaien bij Ajax, eerst als stand in natuurlijk en wie weet later meer ;)
4 -4
trodat4030
Lange, hoge ballen zijn z’n specialiteit, maar de lage inspeelpass op een middenvelder z’n goede been, het type opbouwen dat Ajax prefereert, beheerst ie een héél stuk minder. Dát zijn imo ballen ala Blind, niet de lange hoge passes. Schuurs bijvoorbeeld past opbouwend veel meer bij Ajax dan Botman.
0 0