Ziyech in top drie duurste uitgaande transfers Ajax

BartVeenstra, 13-02-2020 om 15:30, 13339 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met een transfersom van minimaal veertig miljoen euro - het bedrag kan door variabelen oplopen tot 44 miljoen euro - komt Hakim Ziyech in de top drie van duurste uitgaande transfers van Ajax ooit. De Marokkaans international moet alleen zijn voormalig teamgenoten Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor zich dulden.

De Ligt vertrok voor 85,5 miljoen euro naar Juventus, al houdt Ajax zelf een bedrag van 75 miljoen euro over. Een deel van de totale transfersom gaat namelijk naar derden (lees: Mino Raiola). Frenkie de Jong vertrok voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona, al blijft er van die transfersom voor Ajax 75 miljoen euro over. Elf miljoen euro ging naar Willem II en RKC Waalwijk.

In de top zien zien we verder de namen van Davinson Sánchez, Arek Milik, Klaas-Jan Huntelaar, Davy Klaassen, Wesley Sneijder, Luis Suárez en Kasper Dolberg. Door de transfer van Ziyech is Cristian Chivu zijn plekje in de top tien kwijt. De Roemeen, die in de zomer van 2003 voor achttien miljoen euro verkaste naar AS Roma, staat nu elfde.

De top-tien uitgaande transfers van Ajax:

1. Matthijs de Ligt (2019) -> Juventus (75 miljoen euro)
2. Frenkie de Jong (2019) -> FC Barcelona (75 miljoen euro)
3. Hakim Ziyech (2020) -> Chelsea (40 miljoen euro)
4. Davinson Sánchez (2017) -> Tottenham Hotspur (40 miljoen euro)
5. Arek Milik (2016) -> Napoli (32 miljoen euro)
6. Klaas-Jan Huntelaar (2008) -> Real Madrid (27 miljoen euro)
7. Davy Klaassen (2017) -> Everton (27 miljoen euro)
8. Wesley Sneijder (2007) -> Real Madrid (27 miljoen euro)
9. Luis Suárez (2011) -> Liverpool (26,5 miljoen euro)
10. Kasper Dolberg (2019) -> OGC Nice (20,5 miljoen euro)

Bovenstaande bedragen zijn afkomstig van Ajax.nl

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
Sanchez ging toch op de valreep voor 2 mio meer? Levy ontstemd en zo omdat de RVC de deal blokkeerde en dus "ffs, maak er maar 42 van dan"?
0 0
oudzuid2
voor hoeveel is Eriksen destijds weggegaan? had hem wel in de top 10 verwacht
1 0
Libero
Ik las vorige week 13 mio.
0 0
GrandMasterFlex
Ja die hebben we toen voor 12,5 miljoen laten gaan destijds. Werkelijk waar een schijntje, ook toen al. Belachelijk vond ik het toen en nu helemaal.
0 0
Kingoffdatoilet
15 dacht ik, hij had een clausule in zijn contract
0 0
Lazell
In aanvulling op JOHANisGOD: Was eenjarig contract toen. Net als Vertonghen. Die was ook voor iets meer dan 10 miljoen verkocht.
1 0
JOHANisGOD
Bron, Ajax.nl

Ajax en Tottenham Hotspur hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Christian Eriksen. Met de overgang naar de Engelse club is een totaalbedrag gemoeid van maximaal € 13,5 miljoen. De speler stond nog tot en met 30 juni 2014 onder contract bij Ajax.
1 0
Redrum
De top 10 van Feyenoord start met Bruno Martins Indi die voor het duizelingwekkende bedrag van 7,7 miljoen de overstap maakte en eindigt met de onbetwiste nummer 1: Pastoor Dirk, die voor het astronomische bedrag van 18 miljoen euro vertrok.

Psv doet het dan toch een stuk beter met op 10 Ronaldo die voor 15 miljoen vertrok en op nummer 1 natuurlijk de monstertransfer van Lozano van 38 miljoen.

Dan toch ook maar even AZ erbij gehaald, aangezien zij zichzelf inmiddels ook een topclub vinden. Die zijn een beetje vergelijkbaar met Feyenoord. Op nummer 10 staat Rasmus Elm voor 6 miljoen en op nummer 1 Vincent Janssen voor 22 miljoen.

Dit zegt denk ik toch wel genoeg over de verhoudingen in Nederland.
3 -1
Hans Kraay Jr.
Dan verdiend Raiola bijna nog meer aan de transfer van de Ligt dan Feyenoord aan hun top transfer verdienen. ;)
0 0
Lazell
Inmiddels wel. Hiervoor gingen PSV en Ajax in mijn geheugen vrij gelijk op. Onze top3 is binnen 6 maanden tot stand gekomen. Sanchez / Milik staan gelijk aan Lozano / Depay.
0 0
Ozymandias
Het is nogal vreemd om bij De Jong en De Ligt een bedrag van 75 miljoen aan te houden omdat andere ook een deel van het transferbedrag kregen maar dat bij geen van de andere transfers te doen.
2 0
AFCAjax
75 miljoen was het transferbedrag van die 75 miljoen gin nog af wat naar willem2/rkc ging bij frenkie.. de ligt is volledig voor ons.. de rest van het bedrag van frenkie was vrijwel gegarandeerde bonussen wat puur gedaan was om het bedrag dat afgestaan moest worden te limiteren.
0 0
Eendubbelnegenvijf
Toch wel bijzonder dat 7 van de 10 duurste uitgaande transfers plaatsvonden onder Overmars. Er wordt op dit forum af en toe een hoop gezeken op die jongen, maar hij heeft toch een enorme bak met geld binnengehaald voor de club.
8 0
wladimir
Er is zeker een hoop geld binnengekomen. Grotere prestatie vind ik dat hij spelers langer aan Ajax kan binden. Ziyech is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Desalniettemin kan Overmars een hoop beter doen ook.
1 0
insectenverdelg
Dat heeft natuurlijk met meer dan Overmars alleen te maken. De markt is sinds zijn komst helemaal op hol geslagen. Denk als je de top 10 duurste aankopen laat zien dat hij ook goed scoort.
2 0
Wout1988
als nog goed gedaan want hij heeft ze ook gehaald
1 0
@Maar7en
Bijzonder als Dest voor bijna meer weg zal gaan als Suarez naar Liverpool ging. Andere tijd uiteraard maar Suarez was natuurlijk wel veel verder in zijn ontwikkeling en een zekerheidje. Deze zomer wordt kassa helaas. Hopelijk kan Marc snel handelen om nieuwe spelers erbij te halen die het niveau van het team behouden.
0 0
Soccerskins
Dat Marc nog 20 miljoen heeft kunnen vangen voor Dolberg verbaasd mij nog steeds.
5 0
eros
Marc is een echte zaken man. Alleen de scouting mag hier en daar wel iets beter.
3 -1