Babel geniet van samenwerking: 'Nico verscheurt je'

BartVeenstra, 13-02-2020 om 14:55, 7203 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Babel is van mening dat de wisselwerking met Nicolás Tagliafico steeds beter verloopt. Dat laat de aanvaller, die wordt gehuurd van Galatasaray, weten in gesprek met Ajax Life.

Bij het tweede doelpunt van Ajax tegen Vitesse kende Babel een rol in aanloop naar de goal. 'Een-tweetje, goed uitgespeeld, mooi doelpunt', zegt Babel. 'Ik had in de gaten dat Dicko van Vitesse niet zo veel meer deed en die speelden we uit. Het gaat erom dat je als duo - linksbuiten en linksback - tegenover de verdediger en aanvaller van de tegenstander staat. Wie het meest intact is, wint de flank. Ik denk dat wij het betere duo waren.'

Babel is inmiddels behoorlijk onder de indruk geraakt van Tagliafico. 'Ja, het is ongelooflijk! Hij is echt een machine', zegt de aanvaller, die de kwaliteiten van de Argentijnse linksback benoemt. 'Hij is klein van stuk, maar erg sterk en gaat vol de duels in. Het lijkt soms alsof hij geen pijn kent. Ik vind het als aanvaller altijd vervelend om tegen zo’n bijtertje te spelen, maar Nico verscheurt je', klinkt Babel erg enthousiast over zijn teamgenoot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Babel is middelmaat
1 0
bdsngsfs
Babel mist handelingssnelheid en scherpte. Verspeelt teveel ballen. Toch een ander niveau dan Neres op die positie.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wie ben ik om commentaar te hebben op iemand's uiterlijk, toch denk ik elke keer als ik hem zie Ik hoop dat je een dochtertje hebt die je haarkleur heeft uitgekozen, anders moet je wel stapelgek zijn om zo rond te willen lopen. Wat bezielt je dan.Roze schoenen die sommigen hadden in het verleden was al erg. Maar waarom zou je je haar roze kleuren? Gebrek aan aandacht? Willen opvallen?Ik ben niet van het Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar als ik of menig ander zo op zijn werk zou verschijnen zouden ze A. non stop lachen en B. zou m'n baas zeggen Zo representeer jij ons bedrijf niet als je bij klanten langsgaat. Voetballerij is anders, maar ik zou toch liever willen opvallen dmv m'n waanzinnige spel op het veld dan m'n waanzinnige haarkleur.
Als je nou heel kritisch bent op Babel's spel, jaren ervaring, speelde 150x voor liverpool, maar hoe vaak denk je als je hem ziet spelen Zo zo, jij bent echt goed. In al die minuten die hij tot nu toe speelde, hoeveel speciale dingen zagen wij van hem? Als het er 5 zijn is het al veel. Al een vlammend schot gezien of een wereldactie? Nou nee.
1 -3
ErikDeBosz
Ach, dat is leuk als je 18 bent. Niet als je 33 bent. Babel moet het overigens helemaal zelf weten, maar ik vind persoonlijk dat hij voor lul loopt.
0 0
waayop
Je bent gewoon saai.
0 -1
AFCAsphere
Heeft het nou met de kleur roze te maken, dat het je zo dwars zit?
0 0
ram
Ik vond Babel gister goed spelen. Van links is ie sowieso een stuk beter in ons systeem, volgens mij. Op deze manier kan hij zeker van waarde zijn!
7 -3
PetrusKeizer
als-ie in vorm is is t n speler die het hele team beter laat draaien. Hoeft daarom nog niet de man van de individuele hoogstandjes te zijn. In goed vorm is hij behoorlijk balvast, zet zn kont er ook goed in. Wel belangrijk voor n aanvaller.
0 0
Hagmag
Nicooooh is een voorbeeld voor Ajax-1. Wat mij betreft een held.
4 0
Lazell
Toch vreemd dat hij het in Spanje niet gemaakt heeft en nu een van de beste backs ter wereld is.
3 0
AnsB
Vind je? Ik vind hem een typisch voorbeeld van het feit dat niet ieders carrière een steil pad naar boven vertoont.
Behalve van factoren zoals Sterspeler hieronder noemt, kunnen er nog meer factoren een rol daarin spelen: pech en geluk met concurrentie en trainers, door een dal gaan en ofwel zelf ofwel m.v.b. anderen je vermogen tot verandering aanspreken (bijv. mentaal ineens sterk worden), een goede, stabiele vrouw aan je zijde krijgen die jou begrijpt en heel goed steunt in moeilijker tijden, enz.

Voor mij is die niet altijd steil-omhooggaande-prestatiecurve de belangrijkste reden waarom ik niet snel spelers afschrijf. Wat je een jáár lang (of nog langer) steeds maar niet leert, niet snapt, niet wilt leren of niet te boven kunt komen kan door een gebeurtenis, een goed persoon in je omgeving of via een heel diep dal ineens voor een omslag zorgen. En dan kán dat - mits je ook een beetje geluk hebt - een wereld van verschil gaan uitmaken.

Het sterkste voorbeeld vind ik Ard Schenk: die onderpresteerde járenlang omdat hij mentaal niet was opgewassen tegen bijtertje Kees Verkerk. Toen hij zich daarvan bevrijdde was hij ineens de geweldenaar die álles aan kon, inclusief de lange afstanden (wat daarvoor altijd het domein van o.a. Verkerk en de Noren was geweest). Het ene WR na het andere. Zal ik nooooit meer vergeten!
4 0
AjaxRobEnschede
Deze kennis zegt iets over je leeftijd Ans ... Met schema voor je TV kijken ook, ronde tijden noteren ?
0 -2
CruijffiaansNouriaans
Ja maar dat ging samen met de ontdekking van de epo.
0 -1
Sterspeler
Kan ook met leeftijd te maken hebben. Hij was destijds wellicht minder volwassen óf meer onzeker. Hij is bij ons binnengekomen als 25 jarige. Dat is qua leeftijd vaak toch een kantelpunt voor spelers waar ze langzamerhand naar de top van hun kunnen in sport groeien.
1 0
@Maar7en
Zal zeker een groot gemis zijn als hij vertrekt helaas. Echt een geweldenaar die doet denken aan tijden met Maxwell als een van de beste linksbacks bij Ajax.
2 0