Scherpen hoopt: 'Stap zetten naar minimaal tweede keeper'

BartVeenstra, 13-02-2020 om 12:10, 5061 views, Keuken Kampioen Divisie |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kjell Scherpen weet nog niet hoe hoog hij volgend seizoen in de keepershiërarchie zal staan bij Ajax. Op dit moment is de goalie derde dan wel vierde keeper, maar in de zomer zou het zomaar kunnen zijn dat André Onana vertrekt en Bruno Varela niet definitief wordt overgenomen van SL Benfica.

Scherpen krijgt in gesprek met de website van de Keuken Kampioen Divisie de vraag wat hij van de aankomende zomer verwacht. 'Dat weet ik niet, dan moet je bij Marc Overmars en Edwin van der Sar zijn', lacht Scherpen. Zeggen wanneer zijn eerste jaar bij Ajax geslaagd is, vindt Scherpen lastig om te zeggen. 'Als ik na dit seizoen de stap kan zetten naar minimaal tweede keeper of eventueel eerste keeper. Dat ik me zodanig heb ontwikkeld dat ze het vertrouwen in me hebben om misschien volgend seizoen een stap verder te gaan, dan zou het voor mij een geslaagd seizoen zijn.'

De keeper, die het goed naar zijn zin heeft in Amsterdam, weet nog niet hoe het in de aankomende zomer zal gaan. 'En dat is voor mij eigenlijk ook niet zo belangrijk. Ik moet gewoon zorgen dat ik me zodanig ontwikkel dat ze niet om me heen kunnen', aldus de goalie, die bij een vertrek van Onana niet direct zal claimen de eerste keeper van Ajax te zijn. 'Je weet dat je hier net een jaar bent en je weet niet hoe het loopt. Maar als je de kans krijgt om er te staan, moet je ook zorgen dat je er staat.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
appeltje
Het valt me op dat Scherpen veel meer in de publiciteit komt dan Kotarski. Enigszins logisch, want Scherpen is Nederlands en heeft al een jaar in de Eredivisie gekeept.

Ik vraag me dus af hoe dit de publieke opinie beïnvloedt. Kotarski en Scherpen spelen dit seizoen even veel wedstrijden. Ik kan nou niet echt zeggen dat de een veel beter keept dan de andere. Maar toch lijken hier veel mensen Scherpen te willen zien tegen Getafe. Kotarski wordt vaak niet eens genoemd. Daar kun je uit concluderen dat die publiciteit een grote invloed heeft op de mening van veel mensen, en niet de sportieve prestaties.
2 0
AnsB
Misschien heb je gelijk, maar voorkeuren zijn ook individueel bepaald.
Dat kan 'm zitten in wat je wel/niet hebt gezien aan wedstrijden, in fysieke bouw, in wat je überhaupt belangrijk vind bij een keeper (of speler), in karaktervoorkeuren, nationaliteit etc.

Bij Scherpen (ik zie de keepers bijna nooit spelen dus heb ik geen oordeel over wie beter is) kunnen het zijn fysiek en nationaliteit zijn, maar ook het feit dat hij zo gegroeid is in één jaar, plus de oorspronkelijke verwachtingen.
Plus, zoals jij vermoed, de publiciteit.
0 0
ajaxdordtt
Hij is 2 meter 74, dan heb je bij mij in ieder geval de voorkeur.
1 0
Kaatje
Om hem dan recht in zijn ogen aan te kunnen kijken moet ik op een kistje van 1.20 staan :-)
0 0
ajaxminimax
Heeft zich sterk ontwikkeld in zijn eerste halfjaar bij Ajax. Als het aan mij ligt staat hij volgende week onder de lat tegen Getafe. Heb meer vertrouwen in Scherpen dan in Varela
1 -1
appeltje
Kotarski is er ook nog.
1 0
AFCAMM
Hij heeft zich tot dusverre bij Ajax echt ontwikkeld en ik ben benieuwd waar zijn grens ligt. Zijn instelling is in ieder geval goed, als ik dit zo lees.

Vind het (als iemand die is opgegroeid in Emmen) sowieso wel mooi dat er iemand uit de regio rondloopt bij Ajax.
6 0