Stengs: 'Ajax? Weet niet of Raiola al aan het bellen is'

BartVeenstra, 13-02-2020 om 10:30, 16128 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

AZ-speler Calvin Stengs zegt niets te weten van een mogelijke transfer naar Ajax. Nu Hakim Ziyech zo goed als zeker na dit seizoen naar Chelsea vertrekt, wordt de naam van Stengs alweer genoemd als een van de mogelijke opvolgers van de Marokkaans international.

Stengs, die woensdagavond met AZ verloor van NAC Breda (1-3) in het bekertoernooi, krijgt de vraag of er sprake is van een mogelijke transfer naar Ajax. 'Ik weet niet of Mino Raiola al aan het bellen is', zegt hij tegen Voetbal Primeur. 'Ik denk dat ik gewoon goed moet spelen en dan zien we wel aan het einde van het seizoen.'

Dat veel spelers van AZ in de belangstelling staan, vindt Stengs logisch gezien de prestaties van AZ dit seizoen. 'Iedereen doet het goed. Dan is het logisch dat er veel belangstelling is', aldus Stengs, die in het najaar - net als zijn AZ-teamgenoot Myron Boadu - debuteerde voor Oranje.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Stengs is veel te duur en kwalitatief ook niet goed genoeg om een Ziyech binnen een aantal jaar te vervangen.

Jongens als een Boadu en Ihattaren zijn jaren jonger en laten meer zien op het veld.
Dit zijn juist de talenten die Ajax moet bemachtigen..
0 0
MarLuuk76
Misschien is Mike van W2 wel een hype, maar die zou ik wel halen. Zit potentie in en is een relatief veilige gok. Puur financieel gezien. Ik hoop zelf dat hij het Ajax niveau gaat halen, zit potentie in.
0 0
AlexIbarra
Ik hoop dat Mino de voicemail van Marc krijgt, omdat die druk met de zaakwaarnemer van David Silva aan het bellen is.
0 0
10Sneijder10
Oprotten, blijf maar lekker bij az
0 0
LammertAlbertus
Van buiten Ajax zijn Ihattaren,Odegaard & Stengs de enigen die het in zich hebben om Ziyech op te volgen
maar
Dusan Tadic is eigenlijk een 10 een middenvelder ...ik zou Tadic op 10 gebruiken .
Naci Ünüvar & Alex Mendez zijn wezenlijk ook pure 10'n.
0 -1
TontoKarnaggel
Snap niet waarom iedereen zo druk is met die stengs, hoeveel goede wedstrijden heeft hij nou gespeeld, 3? Zou sowieso geen az speler halen, zit gewoon niemand bij die dat niveau structureel onstegen is en dat is wel een minimale voorwaarde om uberhaupt een overgang naar ons te overwegen.
Sterker nog, zie momenteel niemand in de eredivisie die ik echt graag bij ons zou zien spelen, Ihattaren is natuurlijk een optie maar zelfs daar heb ik mijn twijfels bij.
1 -1
MankeNelis
Bovendien staat er een colonne eigen jeugd op de deur te kloppen, Ünüvar, Hansen, Brobbey, Timber misschien nog een paar. Gewoon een sterke lichting.
0 0
TontoKarnaggel
Eens, zou me als Ajax zijnde richten op 2 max 3 echte versterkingen die dan ook gewoon 25 à 30 M mogen kosten. De rest vertrouwen geven aan eigen jeugd en jongens als Schuurs
0 0
MH1988
Stengs is echt te duur voor zijn rendement. Boadu en Idrissi zijn beter.. Boadu hebben we niet perse nodig, als ik er 1 mocht halen zou ik Idrissi proberen. Waarschijnlijk ook nog de goedkoopste!
1 -2
PetrusKeizer
Raiola zal vast wel aan t bellen zijn. Wie niet trouwens, in onze prachtige moderne wereld van de wandelende smartphones?
0 0
Vertonghen
Ik vind het de minste van de 3 van Az, bovendien de haat naar Ajax niet gaan belonen met een smak geld.
Mocht Stengs het al gaan redden dan niet op korte termijn... het zit er gewoon nog niet in.
Niet gaan gokken op deze jongen, hoewel Ajax graag scout met het bord op schoot...
0 0
Ar
Als ik hem was zou ik me geen illusies maken. Doe mij Idrissi maar.
1 0
PetrusKeizer
ik vind t n heerlijke speler, die Idrissi. Heeft iets unieks , wat ik bij Stengs en Boadu dus niet zo heb. Doet me ook qua motoriek n beetje denken aan die mexicaanse mafkees, Cuauhtemoc Blanco. Ook zo'n aparte. Geweldige speler vond ik dat ook.
0 0
Sterspeler
Idrissi speelt een goed seizoen en was altijd wel een talent, maar ik vraag me af of hij echt zo goed is. Speelt die jongen al voor het 1e van Marokko?
Vind hem leuk voetballen, maar zo lopen er nog wel 10 in de ED rond.
1 0
AnsB
Heb hetzelfde idee.
Bovendien speelt Idrissi op links, terwijl er op rechts of op het middenveld een gat ontstaat.

Over Stengs ben ik er voor mezelf nog niet uit. Zeer talentvol, geen twijfel, maar hij is (nog?) niet zo stabiel. Hij oogt zo vrijblijvend, terend op zijn talent. Ik zie er (nog?) niets volwassens in.
Hij is tot nu toe gewend altijd te spelen, dankzij zijn talent, net als Bazoer b.v. Wat gebeurt er als hij langere tijd vormverlies vertoont en gepasseerd wordt?
Wat gebeurt er als hij ineens één van de vele goede/talentvolle spelers is en niet meer alleen dat 'grote talent'?

Bij b.v. Ihatarren heb ik dát soort twijfels helemaal niet. Niet dat hij er wel altijd zal staan, of niets te overwinnen heeft, maar ik denk wel dat hij er komt - tenzij hij een of andere idioot-stomme clubkeuze maakt.
Bij Stengs moet ik dat allemaal nog zien, ondanks zijn enorme talent.
0 0
MáximaZorreguieta
Ik snap de hype omtrent stengs niet. Ik vind het nou niet echt een geweldige speler ofzo.
2 -1
Joseph
Raiola als zaakwaarnemer met een club er achter met grootheidswaanzin..

Stengs ga je te veel voor betalen en dat vind ik een groot risico met zijn blessureverleden.
3 0
Jaridebeste
Ik zou voor Ihattaren gaan. Maar ik heb geen idee of die jongen trek in Ajax heeft.
1 -4
4xEC1
Als Overmars komt met de woorden: "Wij zien jou als de opvolger van Hakim Ziyech en willen je dus graag hebben" dan ben je wel gek om dat te weigeren.
0 0
Spectre
Psv zal voor hem zo'n absurd en onrealistisch bedrag vragen dat het er niet van gaat komen denk ik. En met Raiola haal je ook nog eens een boel gezeik binnen
3 0
Illegaal
Psv heeft niks te willen.

Als de speler wil dan houd het op voor Psv... en het ligt ook eraan of en welke clausules in zijn contract staan.

Dit geld niet alleen voor Psv maar voor iedere voetbalclub... de club bepaald niet, de speler/mens bepaalt over zijn eigen leven.
0 -3
Babayaka
Verder Scouten en de jongens van AZ lekker laten voor wat het is.
4 0
Illegaal
Ik ging ook voor Ihataren, die is veel beter dan Stengs. Stengs vind ik een slap watje die zoveel nog niet gepresteerd heeft.

Dat Ajax Psv maar zwakker gaat maken
4 0
Web
Stengs vind ik wel een behoorlijk talent
Nu even wat minden ( hebben ze allemaal ) hoort bij de leeftijd
Maar €30 miljoen is veel te veel
Maakt hij de stap naar het buitenland, waar ze dit bedrag misschien wel willen neer leggen, kun je kruis door zijn naam halen
Mag toch hopen dat de speler zelf ook nog wat te vertellen heeft?
Ik zou dit nooit pikken.
1 -1
atouba19
Het is totaal niet realistisch om Stengs en Ihhataren met Ziyech te vergelijken. Ziyech is veel ouder, stukken meer ervaring op eredivisie en europees niveau. Heeft Afrika Cup & WK gespeeld. Het enige dat ik zie dat beide spelers op deze leeftijd beter zijn dan dat Ziyech op die leeftijd was.
0 0
4xEC1
Leuke speler hoor die Stengs maar ik denk dat de enige speler op de Nederlandse velden die Ziyech zou kunnen vervangen Mohamed Ihattaren is. Die is met zijn leeftijd al veel verder en constanter dan Stengs, echt een speler die bij Ajax past. Ik denk wel dat hij de vele tientallen miljoenen die ongetwijfeld op tafel moeten komen echt wel waard is.
5 -1
Aspers73
Ik denk het ook, vind Stengs stuntelige benen hebben. Kan hij niks aan doen, maar in kleine ruimte is hij matig.
2 0
PJSM
Zou ik momenteel eerder Idrissi ophalen. Ihattaren en Anthony erbij. Nog een middenvelder ipv Hakim en Vertongen ophalen. Mocht Onana vertrekken keeper halen. Volgens mij ben je dan heel eind klaar voor komend seizoen.
1 -1
Aspers73
Idrissi is verder dan Stengs, heeft ook 'vlugge voetjes'. Alleen doet hij vrijwel
0 0
behangdelul
Stengs, ik weet het niet. Ik zie hem niet de verdedigende arbeid leveren die wel nodig is. Dan zou ik voor de "goedkopere gok" Ndayshimiye gaan.
1 -2
Lazell
Geen gokjes. We gaan 6 basisspelers verliezen met wat pech (Onana, Tagliafico, Donny, Ziyech, Neres, Veltman). We moeten 3 kanonnen halen, anders gaan we heel erg achteruit.
3 0
oudzuid2
Raiola verdient meer geld wanneer dit soort jongens een buitenlandse transfer maken, dus ik zie het niet gebeuren
0 0
Wout1988
als die naar ajax kan die nog meer geld vangen
0 0
Lazell
Hij verdient ook meer geld met Stengs een tussenstap laten maken bij Ajax en dan naar een topclub, dan dat hij hem nu naar een engelse subtopper laat gaan en je nooit meer wat van hem hoort.
1 0
Web
Stengs zal altijd een tussen stap moeten maken,
Lang nog niet goed genoeg voor Europa, maar ja Raiola
2 0
ErikDeBosz
Laat hem alsjeblieft daar. Ik zie AZ geregeld voetballen en iedereen praat elkaar maar na, echter als je er eens goed op gaat letten dan is het allemaal niet zo heel best. Ik zie best dat die jongen talent heeft, maar een toevoegde waarde voor Ajax is het (op dit moment) in mijn ogen zeker niet.
7 0
Ajax95Duivendrecht
Mee eens.
3 0
altijdwelwat
De enige echt constante factor bij AZ is Koopmeiners.
0 -5
Illegaal
De enige die volgens mij Ajax materiaal kunnen worden bij AZ zijn Boadu en Wijndal
0 0
Ajax95Duivendrecht
Klopt, maar zelfs die zou ik hier niet willen hebben hoor. Ja, hij heeft veel duelkracht en staat positioneel vaak goed, maar ik vind het wel een echte balletje-breed-voetballer. In aanvallend opzicht heeft Koopmeiners nul inbreng en hij kiest wel erg vaak voor de veilige pass in plaats van dat hij een linie openbreekt met een splijtende pass.
3 0
ambtenaar
Gevalletje Maher.
0 0
altijdwelwat
Kijk voor de grap eens op het AZ forum , die mensen zien Stengs week in week uit voetballen , om hier nou +25 miljoen voor uit te geven:

12 feb 2020, 19:42

-Wederom een zeer zwak optreden van Stengs, een alles of niets voetballer en meestal is het in 80% van de gevallen helemaal niks om gek van te worden

-Een vormdip suggereert dat hij normaal gesproken veel beter is. Maar wanneer dan? Die korte periode in augustus en september? De rest van 2019 was namelijk kut en dit jaar begint het zelfs bizarre vormen aan te nemen. Maar gelukkig voor hem heeft hij een trainer die de voetballer van het jaar uit Noorwegen gewoon op de bank laat zitten. Nog even wachten en we hebben een kopie van Dos Santos die niets meer oplevert. Bij het eerste serieuze bod laten gaan deze prutser.

-Met dank aan die zogenaamde ‘analisten’ op televisie en die debiel van de Telegraaf kan AZ waarschijnlijk nog flink cashen straks. Maar als je elke minuut van AZ ziet dan kun je niet anders concluderen dan dat hij bijna wekelijks de slechtste op het veld is.

-Persoonlijk vind ik overigens dat Stengs echt veel te nonchalant aan de bal is. Het aantal goede acties dat daar tegenover staat is te laag om dit te accepteren.

-Hopelijk stopt die hype rond Stengs nu ook eens. Heeft de afgelopen weken laten zien nog niet top te zijn. Zijn balverlies wordt vaak wat genuanceerd met als argument dat het nou eenmaal hoort bij het risico dat hij in zijn spel/passes legt. Echter is het ook vaak te verwijten aan slechte aannames, domme keuzes of simpelweg handelingssnelheid(lees; nonchalance)
8 0
Wout1988
zo gaat het ook bij ajax
0 0
Aspers73
Ja, iedereen die wedstrijden van AZ kijkt zie dit, snap ook niks van al dat opgehemel.
1 0
4xEC1
Dit zegt echt genoeg....
0 -1
PJK54
Is wel een talent maar wat ik gisteren van hem zag was bar weinig maar laat ik eerlijk zijn dat hebben we van Hakim ook wel gezien. Enige probleem is zijn "zaakwaarnemer" Rioolrat Raiola waar Ajax volgens mij niet zulke beste ervaring mee heeft.

Ik zag een filmpje van Quintero en moet zeggen die bevalt mij ook wel lekker scorend vermogen en een behoorlijke pass in de benen dus Marc ga lekker aan de gang om een goede vervanger voor Hakim te halen.
1 -1
altijdwelwat
Quintero heeft zijn laatste hele wedstrijd voor River Plate gespeeld op 18 februari 2019 dat is ruim één jaar geleden. Sinds die tijd 16 wedstrijden 1 goal en 1 assist. Ik zou nog even verder kijken.
1 0
JariHeijden
Dat is dus duidelijk, Stengs het interesse. :-)
0 0
PeterVKV
Is er ooit een speler van Raiola NAAR Ajax gegaan?
1 0
diamanti
Atouba en Kerlon haha
1 0
ajaciedje96
Hij heeft Martin Jol wel naar ajax gebracht..
0 0
Aspers73
HA ! Geen idee, maar vanochtend dacht ik aan hetzelfde als jij nu typt. Ik vind trouwens Stengs niet goed genoeg voor Ajax, was gisteren ook weer erg matig. Boadu en El Idrissi (ook al is die een ego, is wel lichtvoetiger dan Stengs) vind ik momenteel beter.
1 0
IJzereRinus
Ik vind Stengs een talentvolle speler. Zit veel rek in en zou t beste een tussenstap kunnen en of moeten maken. Alleen.. ben ik niet zo'n voorstander van een club als AZ te spekken met hun hoofdprijs. Dan liever jeugd of een gokje aankoop uit buitenland.
1 -2
Boer Gijs
Mooie speler Stengs, maar ben niet overtuigd dat hij het bij Ajax waar kan maken. En dan Raiola als zaakwaarnemer, dat geeft wel de doorslag om hem lekker bij Az te laten.
4 -1
ajaxxcied4life
Met een andere zaakwaarnemer zou je kunnen praten over een goede planning van zijn carrère en punten die hij moet verbeteren. Bijvoorbeeld kracht, longinhoud, positionering zonder bal enz. Want Stengs is bepaald (nog) niet die speler die alle (basis) facetten van het spel dusdanig beheerst dat het een directe versterking is voor het spel dat Ajax twee maal wekelijks wenst te spelen in alle competities.
1 0
Jortjuh14
Stengs is toch helemaal geen niveau-ajax? Laatste maanden laat hij helemaal niks meer zien.
7 0
DT10
Dit lijkt toch een open sollicitatie. Een speler die qua stijl en inzicht wel bij Ajax lijkt te passen. Of hij goed genoeg is? Altijd lastig te peilen, maar het is denk ik wel een gokje waard, al zal er dan wel iemand moeten zijn waarmee hij de concurrentie aan moet gaan..
1 0
Ajaxxxisdebeste
Het geen slechte voetballer, maar komt bij lange na niet in de buurt van Ziyech en AZ zal bij Ajax dubbele willen dan elders
4 0
Knalpot
Hij komt wel in de buurt van het niveau dat Ziyech had toen ie bij Heerenveen voetbalde en die werd daarna bij Twente alleen maar beter en beter dus tja het blijft appels en peren vergelijken.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Daarom blijft altijd een overwegende gok, voetballen kan die wel, maar vraag mij af of hij door kan stoten. Die pizzabakker als zaakwaarnemer is ook geen pré.
0 0
036AFCA97
Liever Ihattaren.
13 0
Ajaxxxisdebeste
Gaat nooit gebeuren, ze zijn daar de weg kwijt maar zo erg is het nog niet. Ajax had hem al zowat gratis kunnen oppikken toen zijn contract afliep
1 -1
4xEC1
En waarom niet? Waarom is het niet raar om bijna 30 miljoen voor Antony neer te tellen en voor Ihattaren niet?? Omdat hij al in Nederland speelt? Wie zegt dat zo'n jonge speler als Antony gaat slagen, is een compleet nieuwe wereld voor hem, Europa. Ihattaren is ook geen garantie, de druk bij Ajax is nergens zo hoog in Nederland maar die gozer is gewoon zo goed op zijn leeftijd, hij was ook gewoon zowat de enige die wèl zijn niveau haalde bij PSV tegen Ajax laatst. Ik zou hem echt heel graag bij Ajax zien.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Anthony is totaal ander type speler, meer een Neres vervanger mocht die verkocht worden dan als instant voor Ziyech. PiSV zal denk ik never nooit willen praten over een transfer naar Ajax en hij moet zelf willen, hij zit beetje te diep met zijn verleden en familie in PiSV om zo'n move te verwachten. Dat Ajax de mooiste club ter wereld is hoef je mij niet uit te leggen..
0 0
ajaxxcied4life
En het zou mij niet verbazen dat zij toen hebben gepoogd hem naar Amsterdam te halen en dat hij dat heeft geweigerd. Indien deze hypothese juist is, dat enkel voor hem pleit en hij daarmee aangeeft redelijk trouw en loyaal te zijn aan de club die hem opleidde.
0 0
AFCAMM
Ik vraag me echt af door die wie die namen genoemd worden. Een journalist? En dan lekker daarover gaan schrijven. Zo krijg je die berichten inderdaad wel..
2 0
ajaxxcied4life
Overmars is redelijk transparant. Indien hij Stengs zou willen en een journalist daarop door zou vragen, dan krijg je best een antwoord waar je iets uit kunt afleiden. Ik denk niet dat Ajax hyper geïnteresseerd is in Stengs, al is het alleen maar al om de zaakwaarnemer die hij heeft.
0 0
MaximilianRosse
Az vraagt meer dan 20 miljoen. Vind dat Stengs flink wordt gehyped. Gister was hij ook matig tegen NAC. Tuurlijk is hij jong en heeft potentie maar ik zou hem lekker bij AZ laten en voor Antony gaan.
3 0
DT10
Je moet hem natuurlijk niet afrekenen op 1 wedstrijd. Hij heeft ook een heleboel goede wedstrijden gespeeld en maakt regelmatig echt het verschil voor AZ. Ik weet ook niet of hij goed genoeg is, maar dat weet je van Antony ook niet!
0 -1
Bonno1978
Hij mist (nog) dat pure gif. Alleen op zijn techniek gaat hij niet niet redden. Wellicht komt dat nog, maar het mag wel een stukkie feller wat mij betreft..
2 0
noppenkoning
Voor 20 mln zou je best een "gokje' kunnen wagen met Stengs. Eredivisieniveau kan hij gegarandeerd aan namelijk. Maar als je 30-35 mln moet gaan betalen moet hij uitgroeien tot Europese topper.
0 -3
Spectre
Moeten we dit nou wel willen jongens, je haalt Raiola weer binnen wat gegarandeerd gekloot opleverd, en je wordt als Ajax zijnde weer bij de strot gepakt want salaris opwaarderen of ik breng ze naar een andere club, en langer dan 1 a 2 jaar in het 1e blijven Raiola klanten toch niet
0 0
JordanAFCA
Hij is wel pas 21 hé, maar goed dan kan je beter Ihattaren halen die 17 is met meer talent.
3 0
RuffRhythim
Laat hem lekker daar zeg! Die club wil toch "de concurrentie" niet versterken en ze liever naar het buitenland laten gaan? Heb ik het nog niet eens over de geschiktheid van die spelers voor Ajax.
1 0
De Stift
Stengs is gewoon een bijzonder talent. Hij heeft een geweldige techniek, veel creativiteit en een prachtige pass. Maar we moeten de Stengs van 21 eerder vergelijken met de Ziyech van 21 dan de Ziyech van nu. Maar Stengs zou wel een geweldige aankoop zijn voor 30-35 miljoen.
0 -4
Ferd
Stengs zou een absolute miskoop zijn, zelfs als hij voor 3 euro en een KitKat komt
1 -1
MichelAjaxTadic
Stengs zelf lijkt niet echt overgehaald te hoeven worden. Hij smeekt nog net niet om Ajax haha ;-)
2 -1
Wereld
haha beetje vreemde reactie inderdaad
0 0
arigold
Niet doen Marc!
3 0