Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Babel lovend: 'Ajax heeft potentie in Traoré goed gezien'

ThijsZwagerman, 12-02-2020 om 23:50, 8359 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Babel was tegen Vitesse belangrijk door de openingstreffer te maken. Na afloop van het gewonnen bekerduel blikt de aanvaller terug op deze treffer en spreekt hij over teamgenoten Lassina Traoré en Daley Blind.

‘Vitesse-uit is altijd lastig voor Ajax, dat is gewoon zo’, opent Babel in gesprek met FOX Sports. ‘Ik denk dat ploegen altijd graag wat extra’s geven tegen Ajax en dat maakt het soms moeilijk voor ons. Nu werkte ook het veld niet heel erg mee. We hadden even nodig om op gang te komen en dan geeft de 0-1 wel een bevrijding.’

De 0-1 werd gemaakt door Babel zelf, na uitstekend voorbereidend werk van Traoré. ‘Ik loerde eerst voor de afvallende bal op rand van het zestienmetergebied, maar toen zag ik dat hij op rechts toch helemaal doorkwam. Toen moest ik natuurlijk even een sprint trekken. Het was een hele goede voorzet van hem en die moest ik natuurlijk ook binnentikken. Voor mij is dat ook lekker’, beschrijft Babel zijn eerste Ajax-doelpunt sinds zijn terugkeer.

Vervolgens gaat hij in op de man van de assist, de negentienjarige Traoré. ‘Het is een leergierige jongen. Hij is bescheiden en heeft als jonge jongen al kwaliteiten. Van nature is hij best sterk. Er zit veel potentie in hem, dat heeft Ajax goed gezien. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar hij is absoluut aardig op weg’, is Babel lovend over zijn collega-aanvaller.

Tot slot gaat Babel ook in op de rentree van Blind. Babel is als vanzelfsprekend blij met de terugkeer van zijn linksbenige teamgenoot. ‘Het is duidelijk dat Daley heel belangrijk voor ons is. In de eerste plaats ben ik natuurlijk heel blij voor hem dat hij weer mag voetballen. Hij is weer terug en dat is leuk voor hem.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Prachtige counter aanval uit het boekje. Traore is goed bezig.
Als Babel nu ook nog leert naar dezelfde kleur te spelen.
1 -2
Hagmag
Goeie actie Traoré. Echter scoort nog niet veel.
3 -1
MPAjax
tja dacht hij ook zo in de champions league dan hadden we nog een paar spannende potjes gehad
0 0
Jelephi
Babel moet eens naar zichzelf kijken. Los van een intikker die zelfs luque maakte presteert hij 0,0
1 -5
Kingoffdatoilet
Hij speelde vandaag al beter dan in de voorgaande wedstrijden, heeft net als Promes een paar wedstrijden nodig
3 -1
036AFCA97
Ze hebben de kwaliteiten van Babel daarentegen iets minder goed ingeschat.
3 -11
Ajaxxxisdebeste
Is gewoon slim gehandeld door Ajax kan meteen mee en kost geen drol en na 6 maanden is het weer klaar en speelt prima, nu kan Ajax zich focussen op vastleggen van echte langdurige versterkingen
6 -2
Mark03
Precies, zonder Babel had je nu echt problemen gehad met al die aanvallende blessures.
3 -1
Ajax114
Hij speelde goed vandaag hoor. Sterk aan de bal en ballen goed doorspelen. Niet zoveel mis mee en blij dat hij er is nu onze slappelingen Promes en Neres weer eens geblesseerd zijn.
1 -11
Jelephi
Slappeling? Sorry?
6 0
Lazell
Succesvolle mensen afkraken zonder reden werkt goed tegen je gebrek aan eigenwaarde. Snap dat dan.
0 0
JOHANisGOD
Onze TOPSCORER een slappeling noemen.

Ga snel slapen.
Morgen weer naar school jij.
2 -2
De Stift
Traore werkt hard, is sterk en heeft een goed overzicht. Hij moet nog scherper voor de goal worden en conditioneel meer inhoud kweken. Maar lekker dat hij nu veel speelt.
8 0
Redrum
Dit was een counter op hoog niveau. Niet een lange peer naar voren op goed geluk die toevallig goed valt voor een simpel dravertje voorin, maar een counter die over meerdere schijven ging en die gepaard ging met meerdere strak afgemeten passjes en een goede afwerking. Traoré liet hier ook even duidelijk zien dat hij niet alleen een simpele afwerker is, maar juist veel meer dan dat.
17 0
DarkDefender
Hahaha lees ik tussen de regels door een sneer naar psv?
2 0
mgtow
Fuck psv :)
0 0
Benleiden
Die contra-versnelling was goud.
13 0
ajax4lifebaby
Eens ben geen fan van counteren enzo, maar deze counter kon ik echt van genieten. Top aanval @ de stift @redrum
0 0