'Ziyech wordt bij Chelsea direct dragende speler'

ThijsZwagerman, 13-02-2020 om 12:45, 13708 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tom van Hulsen, kenner van het Engelse voetbal en voormalig hoofdredacteur van Voetbal International, verwacht dat Hakim Ziyech een dragende speler zal worden bij Chelsea. Woensdag werd bekend dat Ajax en Chelsea een mondeling akkoord over de transfer van Ziyech hebben bereikt. Met het vertrek van de creatieveling verliest Ajax een absolute sleutelspeler, maar voor Ziyech is zijn overgang naar de Premier League een mooie stap. Van Hulsen laat zijn licht schijnen over de naderende overstap van Ziyech.

Wat verwacht u van Ziyech bij Chelsea in de Premier League?
‘Tot een paar jaar terug zag ik het niet voor me dat Ziyech, met zijn fysiek, zou slagen in de Premier League, wat uiteraard een forse stap omhoog is ten opzichte van de Eredivisie. Inmiddels heeft hij natuurlijk wel bewezen dat hij dat niveau aankan. De Champions League benadert het niveau van de Premier League, dus ik ben al een tijdje helemaal om en verwacht dat hij gaat slagen. Toch blijf ik benieuwd hoe hij, als fragiel mannetje, gaat opboksen tegen die beren uit de Premier League. Maar hij is een fantastische voetballer en ik denk dat hij de verwachtingen waar zal gaan maken.’

Vindt u het logisch dat Chelsea bij Ziyech uitkomt?
‘Ja, want ik had zeker wel verwacht dat een Premier League-club een keer concrete belangstelling in Ziyech zou tonen. Vooral door wat hij in de afgelopen seizoenen in de Champions League heeft laten zien, dat is natuurlijk ongekend. De Champions League-wedstrijden tegen Chelsea zullen er dan ook wel degelijk een rol in hebben gespeeld dat Chelsea nu bij hem uitkomt. Toen heeft Frank Lampard hem natuurlijk van dichtbij kunnen zien voetballen. Lampard zal zijn huiswerk goed hebben gedaan en heeft Ziyech ongetwijfeld zeer goed bekeken. Deze transfer is daar een uitvloeisel van.’

Begrijpt u overstap naar Chelsea vanuit Ziyech's oogpunt?
‘Ja, eigenlijk wel. Chelsea is nog altijd een ploeg in opbouw en daar kan Ziyech het verschil in gaan maken. Toch heeft Chelsea ook nu al een behoorlijke goede ploeg, met een hoop grote talenten. Tammy Abraham, Mason Mount, Christian Pulisic en Callum Hudson-Odoi, om er maar een paar te noemen. Op het middenveld loopt daarnaast N'Golo Kanté, die voor Ziyech vooral het verdedigende werk zal doen. Bovendien zit er een uitstekende trainer, vind ik. Lampard verricht knap werk met de ploeg die hij heeft. Deels noodgedwongen is er de afgelopen jaren gekozen voor het inpassen van jeugd en daar speelt hij nu heel leuk voetbal mee. Veel leuker dan het onder José Mourinho was. Chelsea is dan ook echt een ploeg waar Ziyech het verschil in kan gaan maken. Ik denk eigenlijk dat hij direct een dragende speler wordt.’

Wat kan Ziyech dan toevoegen dat het huidige Chelsea momenteel ontbeert?
‘Hij zal vooral inventiviteit op het middenveld toevoegen. Ziyech is natuurlijk ontzettend sterk aan de bal, heeft een geweldige techniek, een geweldige pass en een geweldige vrije trap. Als hij erin slaagt om een klik te krijgen met wat spelers voorin, dan zal hij op aanvallend gebied van enorme betekenis worden voor Chelsea. Met Jorginho hebben ze nu namelijk één creatieve middenvelder, maar ik denk dat er nog wel wat creativiteit ontbreekt in die ploeg. Dat gat kan Ziyech als geen ander invullen.’

Vindt u de transfersom die wordt genoemd, naar verluidt zo’n 45 miljoen euro, realistisch voor Ziyech?
‘Met alle armoede in de wereld blijft het natuurlijk wrang om je af te vragen of zo’n transfersom realistisch is. Maar afgezet tegen andere spelers in de markt, denk ik dat de genoemde transfersom wel een redelijke afspiegeling van zijn kwaliteiten is. Het blijft een waanzinnig bedrag, maar in de huidige markt denk ik dat dit een goede prijs voor hem is.’

Tot slot: wat betekent het naderende vertrek van Ziyech voor Ajax?
‘Ajax zal veel geld binnenkrijgen, maar met dat geld zal het niet gelijk een vergelijkbare speler kunnen halen. Ik zou namelijk echt niet weten wie. Als er al een speler met vergelijke kwaliteiten is, dan gaat die waarschijnlijk niet meer naar Ajax. Het vertrek van Ziyech zal dan ook écht een aderlating zijn, want hij is een speler die zich niet gemakkelijk laat vervangen.’

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: info@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Markopantelic007
Hoop echt op een groots afscheid voor Hakim.
0 0
ETM
Op papier een volstrekt logische transfer. Top 5 ploeg PL. Een kans voor Ziyech om in zn prime in de meest gerespecteerde competitie van de wereld te spelen, bij een van de kanditaten om wereldtop te halen. (Liverpool deed t met een paar aankopen en erg goede trainer)
En ik geloof van op afstand ook nog wel dat Lampard weet wat hij doet. Die man komt wel goed over.

Maar Ziyech heeft zeker niet de sentimenten die ik heb bij Chelsea.
Chelsea, gatverdamme. En als je veel met Engelse voetbalfans praat ( supporters van welke club dan ook) dan zie je dat de meesten er ook zo over denken. Een 100% kunstmatig groot gemaakte club, met een rijk verleden van onsympathieke clubleden. En ook hun supporters hebben ronduit een slechte naam.
Dat het dus Chelsea moet zijn vind ik heel teleurtstellend. Want ik blijf deze unieke voetballer wel graag volgen.

Daar komt dan nog die 4-4 bij. Zonder bewijzen verwijt ik het Chelsea niet dat die scheidsrechter de wedstrijd om zeep hielp. Maar man, wat heb ik me gestoord aan hoe Chelsea oming met die wedstrijd. Grotendeels weggespeeld, dan zo gruwelijk geholpen worden en dan achteraf nog zo'n grote mond.
Ook wil je enigzins op voetbaltechnische gronden 'op kunnen kijken' tegen een 'zogenaamde grootmacht' die een van je favoriete Ajax-spelers overneemt, maar dat zal ook al niet gaan. Ajax kon beter voetballen dan Chelsea en liet dat in die wedstrijd ook zien. - niet structureel nee, maar Chelsea had grote moeite gehad met het Ajax van 16/17 en hoogst waarschijnlijk een pak slaag van Ajax 18/19. Welke echte prachtspelers heeft Chelsea nou? Ik kom niet verder dan Kante.

Ik vind dan ook dat de PL heel erg omhoog geschreven wordt.(logisch, dat wel) Ja er was een Engelse finale in de CL voor het eerst in velen jaren, op zn zachtst gezegd met veel fortuin tot stand gekomen... Een draak van een finale ook nog eens.

Ik kijk geregeld PL wedstrijden en het is vaak niet om aan te zien. Sterker, de PL lijkt alleen maar achteruit te gaan ondanks al dat geld. Liverpool is een super-ploeg, de energie en de balans, maar wmb ook zozeer profiterend van het lage algehele niveau. Ik zie Liverpool daarbij ook weinig spraakmakend voetbal op de mat leggen. Met een super stabiele verdediging en veel snelheid counterde zij zich vorig seizoen naar CL winst.

Er is het zo geprezen 'iedereen kan van iedereen winnen'
Ja maar 8 van de 10 wedstrijden is gewoon ren en vliegwerk, en dan de beslissing op basis van individuele klasse of een prettig stuiterende bal. Veel mensen genieten van het PL- voetbal. Het moordende tempo en de fysieke beesten die erin gedijen, en de door de media gemaakte sterren maken het 'sensationeel'. Maar de echte voetballiefhebber krabt zich toch achter de oren?
Voetbaltechnisch en estetisch vind ik het overwegend een teleurstellende show.

Anyway, in de orde van de dag voetbalt Hakim voor Ajax. We moeten als de donder weer de wind in de wieken zien te krijgen en Getafe verslaan!
1 -1
Cupmetgroteoren
Hij wil prijzen winnen, dus denk dat ie consessies heeft gedaan qua club. Liefst was ie naar Bayern, Arsenal, Dortmund of Lyon gegaan. Die hadden echter geen concrete interesse. Chelsea heeft de potentie om de komende jaren opnieuw de CL te winnen en landskampioen te worden. Daarnaast is heel de premier league opgekocht.
0 0
MPAjax
had zelf eerder 60 miljoen voor hem gevraagd maargoed ziyech had wel lief gekeken hebben naar TH en gezegd, speel al jaren voor jullie, veel bereikt maar ik wil weer een nieuwe uitdaging
0 0
ajaxdordtt
Je kunt ook een miljoen voor je auto vragen. Moet het je wel niet uitmaken of iemand het ook daadwerkelijk geeft.
1 -1
donpedroh
Chelsea, valt me echt tegen. Jammer dat het die omkoop club word. Er is nog niet getekend dus wie weet komt er nog één grotere club.
0 0
PierreHeno
Wie had dat nu gedacht..."De CL benadert het niveau van de PL....." gezien de laatste finale CL zou je dat mathematisch kunnen ondersteunen want beide finalisten waren ploegen uit de PL/ Maar het klinkt niet lekker eerlijk gezegd.
2 0
vdhaas
Is ook onzin
0 0
AFCA1510
Wordt daar de vedette en gaat daar niet lang voor nodig hebben. Zal één van de beste zomeraanwinsten worden van eender welke club komende transferperiode.
2 0
wendoo9
Weet niet of het een verstandige keus is om in Engeland te gaan voetballen. Daar wordt veel wedstrijden gespeeld met veel fysiek en daar is hij niet tegen bestand. Heb vaak gezien als een back kort erop zit met agressief spel heeft hij het vaak moeilijk. En daar is alleen maar kick and rush met veel beukduels.Maar gun hem wel het beste !
0 -1
Dolberg25
Toch speelde hij zijn twee van zijn beste wedstrijden tegen Tottenham en Chelsea.
1 -2