Brobbey teert niet enkel op fysiek: 'Laat ze praten'

JesseTH, 09-02-2020 om 22:35, 3831 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Brian Brobbey heeft niet alleen vertrouwen in zijn fysieke, maar ook in zijn voetballende kwaliteiten, zo laat bij blijken in de Ajax Podcast. In de jeugd kon hij het vaak nog redden met zijn kracht, maar nu hij tegen volwassen mannen speelt, moet hij zich ook aan de bal onderscheiden.

Wanneer er gezegd wordt dat hij enkel teert op zijn fysiek, doet hem dat naar eigen zeggen weinig. 'Laat ze lekker praten en ik laat het gewoon zien. Het is heel anders dan in de A1. Het is zwaarder en fysiek zijn ze sterker. Ik moet ook veel meer doen. De meeste mensen waar we tegen spelen, schieten elke bal van achteruit lang. Dat is in de jeugd minder', aldus Brobbey over het verschil tussen jeugd- en seniorenvoetbal.

Recent toonde Brobbey zijn sterke fysiek door Gino Bosz, zoon van Peter Bosz, opzij te zetten. 'Ik kreeg een lange bal en de trainer zei: bal vasthouden. Dat is wat ik deed. Ik gaf hem een schouderduw en toen vloog hij een beetje. Het gaf me gewoon een normaal gevoel. Ik heb het al vaker laten zien.'

Ook Kenneth Taylor is ervan overtuigd dat Brobbey meer heeft dan alleen een imposant fysiek. 'Ik denk dat het te maken heeft met je voetballende kwaliteiten. Ik denk dat Brian er een goed voorbeeld van is dat het niet helpt als je alleen groot en sterk bent. Hij heeft ook veel techniek, wat niet iedereen ziet en over hem zegt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Mooiste rode kaart die ik ooit heb gezien. Uit frustratie dat een 18 jarige je fysiek volledig domineert iemand onderuit halen, die vervolgens na de wedstrijd nog netjes 'goede wedstrijd' komt zeggen. Een puber die Bosz jr. in alle facetten voorbij is gestreefd.
0 0
Schip
Hij gebruikt zijn fysiek juist goed. Dat is niet een handicap, maar een talent en een wapen.
0 0