Utrecht-uit wordt probleem bij succes Ajax

BadembaBarrie, 08-02-2020 om 18:00, 30406 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het afgelasten van FC Utrecht - Ajax kan mogelijk nog een flinke puzzel opleveren voor de KNVB. Als de Amsterdammers in de komende weken successen boeken in de KNVB beker en de Europa League, dan is er eigenlijk geen speeldatum meer over in de komende maanden. 

Een blik op het speelschema van Ajax leert dat bijna elk weekend tot en met het einde van het seizoen bezet is. Er zijn nog wel enkele midweekse plekken vrij, maar ook dat is onder voorbehoud.

Vanaf woensdag 12 februari (Vitesse - Ajax in de KNVB Beker) tot en met zondag 1 maart (Ajax - AZ in de Eredivisie) heeft Ajax elke drie tot vier dagen een wedstrijd. Na Ajax - AZ is de eerstvolgende ingeplande wedstrijd Ajax - sc Heerenveen op zaterdag 7 maart. Voor de midweek daartussen staan echter de halve finales van de KNVB Beker op het programma. Mocht Ajax of FC Utrecht dus doorgaan aankomende midweek, dan zou woensdag 4 maart al automatisch wegvallen als mogelijk speeldatum.

Voor de midweek daarna (9 tot 13 maart) heeft Ajax vooralsnog ook geen wedstrijd op de planning staan. Als het in de zestiende finale van de Europa League echter met Getafe weet af te rekenen, dan zal daar verandering in komen. Die donderdag 12 maart en de donderdag daarna, 19 maart, staan namelijk de achtste finales van dat toernooi op het programma. 

De twee weken daarna zijn gereserveerd voor de eerste interlandbreak van 2020, wat betekent dat de eerstvolgende vrije midweek van Ajax die van 6 tot 10 april is. Ook voor deze week en die daarna staan echter weer Europa League potjes gepland, dus als Ajax weet door te stoten tot de kwartfinale van het toernooi, vallen ook deze datums weg. 

Het weekend van 18 en 19 april staat er geen Eredivisiewedstrijd op het programma, maar op zondag 19 april wordt wel de KNVB Bekerfinale gespeeld. Als Ajax én Utrecht aankomende week beiden doorgaan in dat toernooi, treffen ze elkaar in de halve finale, waardoor één van beide teams gegarandeerd die finale zou moeten spelen. Dat weekend zou dan dus ook wegvallen. Het is bovendien überhaupt nog maar de vraag of de KNVB het ziet zitten om in het weekend van de bekerfinale Eredivisiewedstrijden in te gaan halen. 

De daaropvolgende midweek (20 tot 24 april) is gevuld met een reguliere Eredivisiespeelronde. Ajax speelt die donderdagavond (23 april) thuis tegen Vitesse. De twee midweken daarna (27 april tot 1 mei en 4 mei tot 8 mei) zijn weer gereserveerd voor de Europa League, ditmaal worden de halve finales gespeeld. Haalt Ajax deze, dan heeft het dus opnieuw geen tijd om tegen FC Utrecht te voetballen. 

Dan is inmiddels speelronde 34 al aangebroken, die vindt namelijk op zondag 10 mei om 14.30 uur plaats. Ajax speelt dan uit tegen Fortuna Sittard. De midweek daarna, die van 11 mei tot 15 mei, is de enige midweek van 2020 waarvan Ajax zeker weet dat het dan de wedstrijd in kan halen. De Europa League finale wordt namelijk pas op woensdag 27 mei gespeeld. 

Een herhaling van de succesvolle Europese campagnes van 2018/19 en 2016/17 gepaard met een succesvolle bekercampagne, kan dus een flinke hersenkraker opleveren voor de KNVB. Dit geldt eens te meer door het feit dat de play-offs om Europees voetbal op 14 mei zouden moeten beginnen. De bond zou bij Europees- en bekersucces van Ajax, naar alle waarschijnlijkheid geen andere keuze hebben dan de einddatum van de Eredivisie en de startdatum van de play-offs weer vooruit te schuiven. Zo zou het seizoen dus opnieuw later eindigen dan gepland. 

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba_AFCA; e-mail: info@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Kortom probleem lost zich in de loop van de tijd vanzelf op.
0 0
3sterren
Bij alsmaar voortdurend succes, zoals in de kop min of meer wordt gesuggereerd, is er geen vuiltje aan de lucht. Ajax wint succesvol vervolgens de beker, de EL en uiteindelijk ook de schaal. In de laatste week van de vaderlandse competitie kun je dan gewoon O17 sturen om alvast enige ervaring op te doen ...
; )
0 0
AlexIbarra
Eerst Vitesse-uit maar eens winnen..

En dan puur om de bond te pesten alle prijzen binnenhalen. :)
0 0
Juichtoon
Geen problemen maken die er niet zijn. Kan na 27 feb opeens heel anders zijn.
0 0
fc Barcelona_ke
Anders maar week van beker bij uitgeschakeld van fc utrecht. 2 team insturen zoals liverpool ook deed!
0 -1
Labrador
Het weekend van 16 en 17 mei kan ook niet ivm Play offs
0 0
Bjorn
Geen play-offs zonder dat er 34 wedstrijden gespeeld zijn.
0 0
Schip
ja, achteraf had ik ook liever dat het door zou gaan. Blind heeft wedstrijdminuten nodig voor Getafe.
1 0
Ajacied33
Krijgen nog Vitesse uit en RKC thuis
0 0
MarLuuk76
Als wij maar ver komen overal. En Az Feyenoord ergens eerder gespeeld wordt, met winst voor de kakkies. Is het mij allemaal wel best.
0 0
Bky
AZ kan niet eerder spelen dan dat wij spelen, zij zitten namelijk ook in de beker en EL.
0 -2
insectenverdelg
Ligt eraan wie er wle of niet doorkomt in de beker/ EL.
1 0
insectenverdelg
Zelfde geldt voor AZ bij succes AZ.
1 0
Engeltje
Ben bang dat het mee gaat vallen, heb Getafe gezien dat gaan we niet overleven helaas, slechts denkbare tegenstander op dit moment, denk dat volgende week Barcelona dat ook gaat ondervinden
1 0
trainerdv
Het wordt wel weer eens tijd voor wat serieuze tegenstand toch? Echte topspelers zoals Nico, Tadic, Blind, Ziyech, Onana en vd Beek leven voor dat soort potten en worden alleen daarin echt getest om hun beste spel te spelen. Wat ze ook kunnen... Niet te vroeg opgeven!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Real Madrid heeft er wel van gewonnen in januari, al moet ik zeggen dat die uitslag behoorlijk onverdiend was. Getafe counterde ze toen helemaal weg en had op basis van de kansen eigenlijk wel kunnen winnen.

Het gaat echt een zwaar tweeluik voor ons worden. Dit is een soort FC Groningen in het kwadraat en zulke ploegen liggen Ajax nooit goed. Daarbij winnen ze de laatste tijd vrijwel alles en houden ook nog eens heel vaak de nul. Ik denk ook dat dit een van de slechtste ploegen is die we nu kunnen treffen.
1 0
Ajacied33
Ze hebben Valencia net verslagen met 3-0. Wordt een zware pot. Maar wij zijn beter
0 0
Meerkoet
Luxeprobleem.
Maar wat als het alsnog gaat vriezen/sneeuwen
0 0
Ajax95Duivendrecht
Dan moeten we bij succes in de EL tot eind mei Eredivisie-wedstrijden spelen...

Lekker ingepland weer allemaal van de KNVB.
0 0
Rik428
Ja want al die weekenden vrij die de KNVB steeds heeft ingepland?
0 0
markk
Het was nu ook een probleem geweest met een selectie die niet fit is dus dit is prima. Volgende week waarschijnlijk Blind en Ziyech er weer bij en kort daarna ook nog Neres.
0 0
Bjorn
Laten we hopen dat het problemen gaat opleveren, dan hebben we een heerlijk voorjaar.
1 -1
Labrador
Weer een rede om vriendschappelijke interlands af te schaffen
0 0
DeHardeWaarheid
In dezelfde week worden ook de play-offs voor EURO 2020 gespeeld.
0 0
ddkoning
De midweek 11-15 mei...en als utrecht play offs haalt kan het dan toch ook niet?
0 0
BadembaBarrie
De play-offs kunnen uiteraard niet starten zonder dat alle teams 34 wedstrijden gespeeld hebben. De KNVB zal die dus hoe dan pas laten beginnen nadat dit een feit is. Maar de play-offs zijn inderdaad wel relevant om te vermelden, dus thanks voor de scherpte!
0 0