#jajgae: Brobbey krijgt publiek op de banken

FinnDekker, 04-02-2020 om 18:55, 15246 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de galavoorstelling van een jeugdig Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles.

Jensen keert terug in de selectie

Voor Victor Jensen was het een heugelijke avond. De Deen speelde weliswaar niet, maar zat wel weer sinds lange tijd bij de selectie. Jensen kampt het hele seizoen al met een slepende blessure, vanwege de enorme groei van zijn lichaam. De middenvelder annex aanvaller speelde daardoor pas zeven duels dit seizoen, waarvan zijn laatste dateert uit november. Mitchell van der Gaag nam hem al mee naar Spanje op trainingskamp, maar nu is Jensen na alle terugslagen echt terug. Hopelijk. 

250ste duel in de Keuken Kampioen Divisie

Het thuisduel met de Deventenaren van maandag betekende het 250ste duel in de Eerste Divisie voor de beloften van de Amsterdammers. OPTA kwam met een aantal interessante statistieken. In totaal scoorde Jong Ajax liefst 507 keer, waarmee men de rest op ruime afstand houdt. Ook heeft geen enkele club meer zeges dan Jong Ajax: 119. Verder trad men in 155 van de 250 duels aan met een elftal dat gemiddeld jonger dan twintig jaar oud was. Damil Dankerlui, tegenwoordig speler van Willem II, is met 82 wedstrijden de 'lijstaanvoerder' als het gaat om het aantal gespeelde duels.

Brobbey krijgt het publiek op de banken

De hattrick van Danilo Pereira en de passjes met buitenkant voet van Naci Ünüvar vielen erg in de smaak bij het publiek op de Bobby Haarms Tribune van De Toekomst. Brobbey, echter, kreeg de mensen écht van de banken. De potige spits bleef namelijk als een blok beton staan na een behoorlijke overtreding van Gino Bosz, die Brobbey onderuit probeerde te schoffelen. Vervolgens kreeg Brobbey enkele tellen later een zaag van achteren te verwerken van diezelfde Bosz, hetgeen de zoon van voormalig Ajax-trainer Peter Bosz rood opleverde. Brobbey kon er wel om lachen en voetbalde daarna vrolijk verder.

Brobbeast bekroonde zijn goede optreden met een verzilverde penalty, waarmee de spits sinds de winterstop al op drie doelpunten staat. Nu Lassina Traoré zich vaker bij het eerste meldt, ligt de weg vrij voor de rechtspoot. Vooralsnog vangt hij het gemis van Traoré uitstekend op. Zijn kracht, snelheid en doelgerichtheid maken hem een dodelijke spits met heel veel potentie. Criticasters die wezen naar zijn fysieke voordeel in de jeugd lijken op deze wijze de mond te worden gesnoerd.

Pierie is geschorst na domme overtreding

Na de ruime zege op Go Ahead Eagles zal alleen Kik Pierie achteraf een zure nasmaak over hebben gehouden. De verdediger, die sinds zijn komst van sc Heerenveen worstelt, kreeg halverwege de tweede helft een directe rode kaart. De negentienjarige voorkwam een counter door een doorgebroken speler neer te halen, hetgeen onnodig leek vanwege de ruime voorsprong op dat moment. Nadat Pierie vorige week bij NEC-uit ook al een penalty veroorzaakte, ging de captain dus opnieuw flink in de fout. Hij mist in ieder geval Jong Utrecht-uit van volgende week maandag. Afhankelijk van zijn schorsing keert hij daarna terug. 

Danilo heeft niet lang nodig

Wie denkt dat Danilo lang nodig heeft om zijn oude vorm op te pakken na zijn blessure, heeft het flink mis. Zijn rentree tegen FC Dordrecht was nog wat wisselvallig, maar zowel tegen NEC als tegen Go Ahead Eagles was de Braziliaan op stoom: in de 184 minuten tot dusver was Danilo gelijk goed voor vier goals en een assist. Wat tegen Kowet nog eens werd bevestigd, is dat Danilo veel beter lijkt te renderen op de flanken, in plaats van in de spits. Trekt de rechtspoot de huidige lijn door, dan zou een plekje bij Ajax 1 niet ver weg kunnen zijn, gezien de volle lappenmand. 

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Basis: Onana, Nico, Blind, Schuurs, Dest; Martinez - Donny; Ziyech; Promes, Tadic, Neres

Bank: Varela, Scherpen, Castillo, J Timber, Mazraoui, Eiting, Q Timber, Ekkelenkamp, Ünüvar, Traore, Danilo, Brobbey

Siem de Jong, Babel, Huntelaar zijn over de hil en te krakkemikkig en lopen alleen maar in de weg. Marin en Alvarez zijn miskopen. Veltman zou evt nog kunnen maar ja wie is er nou liefhebber van Veltman.
0 -5
de-Ajacied
Wat een tank is Brobbey en met nog veel techniek en explosiviteit
4 0
Babayaka
Maar doorschuiven naar het eerste lijkt me zo.
1 0
DeMeervanweleer
Als die jongen een technisch alleen al maar ruim voldoende is, rost hij straks als basisspeler de hele eredivisie aan gort. Las ergens dat hij op zijn 16e bij 180m 91 kg woog, bij een heel laag vetpercentage.Sprint als snelste van de selectie en springt hoger dan CR. Brobbeast als bijnaam is dan ook wel toepasselijk. Vriendelijk joch ook, kijk uit naar zijn debuut in het 1e. Straks mogen hij en Traore het gaan uitmaken in de spits, denk niet dat daar veel CV `s naar uitkijken.
7 0
OpaVerteld
24 jaar na het debuut van Ivan Gabrich hebben we nu eindelijk een spits die echt niet omvalt :)
5 0
Red Devil
Laat ten Hag Brobby vanaf komend seizoen maar vast bij Ajax 1 houden zodat hij zich beter kan ontwikkelen als hij betere spelers om zich heen heeft op de training.
5 0
trodat4030
Ergens jammer dat Groningen voor Redan is gegaan en niet voor Brobbey. Weet niet of het ter sprake is gekomen, maar had voor Brobbey iig een erg mooi podium geweest en het type spel dat ze spelen, dat ligt hem wel denk ik. Puur een huur, ter compensatie van het vroegtijdige vertrek van Sierhuis. Geen koopoptie natuurlijk.
3 -2
Ansjo
Het is klaar voor Huntelaar, Siem de Jong, Veltman, Babel, Marin en Alvarez.

Maak plaats voor Unuvar, Timber, Timber, Danilo, Brobbey, Ekkelenkamp, Gravenberch, Eiting, Castillo.
3 -8
MK77
Taylor
7 0
Schwalbino
En Lang.
0 -2
036AFCA97
Ben echt fan van Brobbey. Hoop misschien nog wel meer dat hij het haalt dan Traore, maar het liefst allebei natuurlijk
2 0
KlasseLasse
denk dat brobbey echt zn sloper word net als bony vroeger in zn goede tijden
3 0