Lang scoort eerste Twente-goal: 'Was best pittig'

GinoHaverkamp, 01-02-2020 om 22:30, 15856 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noa Lang was zaterdagavond de gevierde man bij FC Twente, nadat hij zijn eerste goal in Twentse dienst wist te maken tegen Sparta Rotterdam. De huurling van Ajax werd dan ook uitgeroepen tot man of the match. Tegenover FOX Sports blikt de twintigjarige huurspeler terug op het duel.

Lang scoorde door vanaf de linkerkant van het strafschopgebied naar binnen te snijden om de bal vervolgens in de korte hoek langs de keeper te werken. Dat deed hij bewust, zo zegt hij achteraf. 'Als ik naar binnen ga, denken keepers blind dat de bal naar de verre hoek gaat', legt hij uit. 'Dus ik doe altijd een schot tussen de beentjes in de korte hoek. Dat doe ik ook vaak op de training. Jeffrey de Lange (ex-Ajax, red.) kwam ook naar me toe en zei: ik wist dat je dit ging doen.'

Zijn doelpunt, de 2-0 in de blessuretijd, is Langs eerste treffer in dienst van FC Twente. Toch is het al zijn vierde doelpunt in de Grolsch Veste, het stadion van de landskampioen van 2010. Begin december scoorde de buitenspeler in dienst van Ajax namelijk al drie keer in het met 2-5 gewonnen duel met de Twentenaren. 'Ik heb het wel naar mijn zin in dit stadion kan je zeggen', lacht Lang. 'Hopelijk komen er nog veel meer aan.'

Lang maakte zaterdag de negentig minuten vol en dat is de eerste keer dit seizoen in de Eredivisie. Hij geeft dan ook aan vrij moe te zijn na afloop van het duel. 'Het was best wel pittig, maar dat is alleen maar goed voor me. Ik leer nu ook echt strijden en vandaag, ik moet eerlijk toegeven, voelde ik mijn benen echt wel. Het is alleen maar goed voor me denk ik.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Geheel los van deze goal voor Twente vind ik het nog altijd dubieus dat Lang is verhuurd. Ik denk dat dat een verkeerde zet is geweest van Ajax. (al was het geloof ik op eigen verzoek) Ik denk dat Ajax sterker is met Lang dan met Babel. En Babel is dan nog een speler waar ik ansich wel een zwak voor heb.
Lang was niet steeds goed, maar ik zie het al jaren in hem zitten, en dit was een natuurlijke situatie geweest om hem te brengen. En brengen is de kans geven. Geen speler in de selectie was volgens mij een logischere vervanger geweest voor Ziyech dan Lang. Al is hij nog een stuk minder goed. Ajax zal zelf redeneren dat Babel met 'de nieuwe lat' te maken heeft, maar volgens mij verliest men dan deels de praktijk uit het oog.
90% van de negativiteit omtrent Lang heeft met zn overkomen te maken. Imo hemeltergend gezeur om niets. Lang heeft oog voor ruimte, heeft een fijne techniek, een goede trap en is een en al Ajax. Lang op de bank achter Ziyech, Donny, Tadic, Neres kan ik begrijpen. Achter Promes snap ik gezien de prestaties van Promes ook nog wel. Maar daarna is hij wel onmiddellijk aan de beurt. En dit leek ook de bedoeling.
9 -3
MaximilianRosse
Precies hoe ik er ook over denk ETM. Toch denk ik dat het goed voor hem is. 15 wedstrijdjes bij Twente gaan hem zeker goed doen. Hij heeft zeker de kwaliteiten om Ziyech op te volgen. Vanaf 10 is hij beter dan vanaf links vind ik zelf.
0 0
Ajax27
....uit je voorhoede gaat halen. En dan weet je dus ook als staf dat er een voorhoedespeler bij moet komen. Babel is gehaald voor er direct te staan, aan Antony hebben ze getrokken voor de toekomst. Allemaal 100% te verantwoorden.
0 0
Ajax27
Op basis van wat? Lang laat in alles zie dat ie (nog) niet de potentie heeft om van zn levensdagen ooit Ziyech te vervangen. De 3 van de selectie die zijn plek op een andere manier zouden invullen maar kwalitatief niet onder doen zijn Donny, Promes en Tadic. Ik denk dat ie Donny laat staan als controleur, dus dan weet je als trainer dat je iemand uit je voorhoede gaat halen
0 0
ETM
Op basis van kwaliteiten. Lang is half een aanvaller en half een middenvelder. Babel die nu wel in de basis staat is veel meer een pure aanvaller. Ik vind Lang beter bij het Ajax-spel van nu passen. En zeker meer complementair aan het geheel dan Ryan Babel.
Ik vind Lang dus een speler met echt veel potentie. Hij werd ook bij het eerste gehaald omdat hij wekelijks uitblonk. Ik heb veel acties gezien van Lang die van voetbalintelligentie getuigen. En vooral daarom heb ik vertrouwen in hem. Ik vind ook dat hij het in Ajax1 heeft laten zien. Alleen zaten er ook invalbeurten bij waarin het idd ondermaats was.
Ik erken dat hij nog licht is, maar ik vind het nu wel het moment om hem er in te brengen ja.
1 0
Ferd
Ik denk dat het een geweldige zet is geweest. Hij krijgt nu minimaal 15 volledige eredivisiewedstrijden op zijn naam en leert meeverdedigen.

Zijn technische kwaliteiten zijn nooit een punt van discussie geweest. Zijn eigenwijze gedrag, zelfzuchtigheid en mentaliteit wel. Nu moet hij zich een half jaar lang bewijzen op die vlakken bij een ploeg die dat soort gedrag niet accepteert. Daar leert hij hopelijk van. En dan is het echt een meesterlijke zet geweest van Ajax.
7 -2
ETM
Zit opzich wat in. Maar volgens mij zou hij in deze fase best veel minuten voor Ajax 1 kunnen maken. En ik weet niet hoezeer die jongen zozeer nog mentaal echt problematisch is. (dat was hij wel). Ik vond zeker meer dan de helft van zn beurten in Ajax1 gewoon ronduit sterk. Zo uit mijn hoofd leek het 2x nergens op.
En juist nu Ziyech eruit ligt zie ik een rol voor Noah Lang.
Tegen jou redenatie heb ik niet veel in te brengen. Maar Ajax/TH was die jongen wel al echt aan het brengen, dit vind ik wel het breken met een koers...
0 -1
Ferd
Die jongen is mentaal nog problematisch. Ten Hag foeterde hem niet voor niets uit tegen Telstar, hij is nog veel te vaak puur met zichzelf bezig
0 0
GrandMasterFlex
Nee onzin. Ziyech valt nu toevallig weg en ze hadden Neres al terug verwacht. Dan had Noa wederom op de bank gezeten. Nu heb je in de zomer een completere en volwassen speler terug bij Ajax voor de basis. Want als ik hem gisteren bezig zie in zijn tweede wedstrijd, dan kijk ik naar een jonge Ziyech.
1 0
ETM
Maar hij maakte al mimuten voordat Ziyech uitviel.
Ik snap de gedachte van een rijpere Lang via avontuur Twente, maar ik wil een zo sterk mogelijk Ajax. En verhuren kent ook risicos.
0 -1
ajaxdordtt
Eens Ferd, je kan het wel.
0 -3
Ferd
Ik kan, en doe, het altijd. Dat jij het nu ook eens een keer snapt en ziet, dat is een doorbraak. Er is nog hoop voor je.
0 -1
Ajax95Duivendrecht
Volledig mee eens. Ik vind Lang ook gewoon nu al beter dan Babel. En dan heeft Lang ook nog eens doorgroeimogelijkheden, terwijl Babel al over zijn top heen is.
4 -1
ajaxdordtt
Hoe veel minuten had hij dan gemaakt?
0 0
altijdwelwat
Amen !! Spijker vol op zijn kop !!
1 -1
Babangida83
Opdracht van Overmars was om de beste te worden van Twente. Eerste Motm is binnen in ieder geval. Goed antwoord van Noa. Mooi te zien.

Nu hopen dat hij ook stappen gaat maken in verdedigend opzicht. Maar dat gaat ie zeker doen komend half jaar.
9 0
Schip
Niks wennen, gelijk arbeid leveren scoren en MotM. Doortrekken dit.
10 -1
altijdwelwat
Prima pot van Noa , wat knap is in een onrustig voetballende ploeg. Werkt hard en was bij vlagen ongrijpbaar, scoort ook een knappe goal.
8 -1