Ajax O16 weet ook derde competitieduel te winnen

BartVeenstra, 01-02-2020 om 12:55, 6942 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax O16 heeft ook haar derde competitiewedstrijd van de kampioenscompetitie in winst weten om te zetten. Zaterdag werden de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met 3-1 verslagen. Zodoende staat het elftal van trainer Marco van Galen op negen punten uit drie wedstrijden.

In de beginfase van de wedstrijd liepen de spelers van Ajax tegen een Utrechtse muur aan, terwijl de bezoekers enkele keren gevaarlijk werden uit de counter. Een penalty bracht Ajax vervolgens aan de leiding. Divaio Bobson werd gevloerd en ging zelf achter de bal staan. De strafschop schoot hij vervolgens knap raak in de rechterhoek van het doel.

Lang konden de Amsterdammers niet genieten van hun voorsprong, want een minuut later maakte Storm Streng namens FC Utrecht alweer gelijk. Na rust waren de kansen in de beginfase voor FC Utrecht, terwijl Ajax in het verloop van de tweede helft meer kansen kreeg. Zo kopte invaller Timo Jansen op de lat.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist Ajax de zege veilig te stellen. De ingevallen Rida Chahid veroverde de bal aan de linkerkant en bracht vervolgens Gabriël Misehouy in stelling om te scoren. De talentvolle middenvelder faalde niet: 2-1. Even later was Misehouy wederom trefzeker. Dit keer met een van richting veranderd schot, nadat daarvoor Chahid en Achraf Oughcha knap de bal wisten te veroveren.

Opstelling Ajax O16:

De Graaff; Camara (Doest 79'), Gooijer, Van Bohemen, Aning (Chahid 41'); Misehouy, Klaasen, Chourak (Jansen 49'); Jermoumi, Banel (Gesser 72'), Bobson.

Wissels Ajax O16:

Setford, Jansen, Oughcha, Dubois, Gesser, Chahid, Doest.

Doelpunten:

1-0 Divaio Bobson (36', pen.)
1-1 Storm Streng (37')
2-1 Gabriël Misehouy (70')
3-1 Gabriël Misehouy (75')

Denk jij dat Ajax - net als vorig seizoen - met 3-1 wint van PSV? Zet in en krijg 9,30 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Jansen die op de lat kopt? Laatst zelfs met een kopbal gescoord! Onze eigen Bryan Linssen in de maak? Die jongen komt vaak niet boven de tepels uit van de tegenstanders, zo klein is hij. Wel een hele fijne speler met een heerlijke techniek. Hoop dat hij zijn Mazraoui-groeispurt nog krijgt (en om kan gaan met zijn nieuwe lichaam, dat blijft ook altijd afwachten), ik heb echt een enorme zwak voor die jongen. Hoop niet dat hij om zijn fysiek weggestuurd zal worden.
0 0
geDaante
Als dat laatste het geval zou zijn dan zou dat compleet belachelijk zijn natuurlijk, en dan wordt het echt tijd voor een nieuwe revolutie, al zal zoiets nooit meer plaatsvinden.
0 0
wolterx
De 2004 groep is itt andere groepen (per geboortejaar gekeken) verrassend jong nog. Maar 7 spelers (volgensmij) die in januari, februari of maart geboren zijn waarvan eentje vast bij de o17 zit en eentje een nieuwe aankoop is met Hlynsson.
0 0
wolterx
Terwijl 10 spelers uit tweede helft van het jaar zijn, dat is vaak omgekeerd. Bij de 2003 groep zijn dat er 7 volgensmij.
0 -1
wolterx
Om even af te zetten tegen bijvoorbeeld 2003: 8 stuks
0 -1
wolterx
Misehouy nu al 10 goals voor de o16 vanaf het middenveld, hele fraai aantal. Is ermee topscorer van het team als jongste eruit, hoop echt dat hij op Future Cup erbij gaat zijn. Dat hij daar op het hoofdveld grotere publiek met hem kennis laat maken, zelfde voor Rijkhoff.
1 0