Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ernstig zieke Jopie: 'Krijg dagelijks 40 tot 50 brieven'

BartVeenstra, 30-01-2020 om 14:25, 6660 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-supporter Jopie Verstegen (63) is ernstig ziek (longkanker) en heeft een laatste wens: zoveel mogelijk post krijgen van Ajax-supporters. Zijn wens ging viraal op sociale media en inmiddels ontvangt hij tientallen brieven per dag.

In gesprek met Het Parool gaat Jopie in op zijn supporterschap. Hij was al Ajax-fan voordat hij geboren was, zo zegt hij. 'Mijn hele familie is voor Ajax. Ik ga natuurlijk al dood, maar voor Ajax zou ik nog een keer sterven', aldus de Ajax-fan, die zondag via de stichting 'Vakjoe tegen kanker' met zijn twee zoons naar Ajax - PSV gaat. 'Mijn vrouw heeft via die site ook een oproep gedaan aan Ajacieden om mij post te sturen. Ik krijg dagelijks zo’n veertig tot vijftig brieven.'

Mensen schrijven over Ajax als ze Jopie schrijven. 'En mensen vragen me daarboven de groeten te doen aan hun eigen familie die is overleden. Ze steken me een hart onder de riem. Ik krijg ook post van supporters van andere clubs, zelfs van Feyenoorders. Daar krijg ik tranen van in mijn ogen. Het is zulke oprechte, lieve post', klinkt Jopie trots.

Jopie kreeg eind augustus te horen dat hij longkanker met uitzaaiingen naar zijn hersenen heeft. 'Het kan over een half uur afgelopen zijn of over drie maanden. Mijn vrouw en drie zonen zorgen goed voor me. Ik geniet met volle teugen', aldus Jopie, die hoopt op een kaart van Virgil van Dijk of Davy Klaassen. 'Dan zou ik met een glimlach de kist in gaan.'

Wil jij Jopie ook een kaartje sturen? Dat kan naar: J. Verstegen, O.C. Huismanstraat 122, 6544 ZZ Nijmegen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goajaxgo
Kaartje sturen naar:

Jopie Verstegen - Otto C. Huismanstraat 122 6544 ZZ Nijmegen
0 0
Peterv13
Voetbal kan soms ook zo enorm mooi zijn he, hier krijg je toch kippenvel van. Veel sterkte aan Jopie en zijn naasten en hopelijk heb je zondag een prachtige dag.
0 0
Iloon78
Mooi dit. Toen mijn pa eind oktober 2017 hoorde dat hij deze vreselijke ziekte had, hebben we ook veel steun gehad aan (samen nog) Ajax (kijken), hartverwarmende berichten van een aantal mede-supporters en zelfs post van Ajax. Ik moet hem nu alweer bijna twee jaar missen, maar probeer voor twee te genieten van ons mooie cluppie. Hopelijk kan Jopie zondag ook nog een keer écht genieten!
3 0
Frank1978
Veel sterkte gewenst ook voor jou. Mijn vader overleed in 2000, bijna twintig jaar geleden alweer. Ik denk nog elke dag aan hem. Het gemis gaat misschien nooit helemaal over, maar het kan wel een plekje krijgen na verloop van tijd...
3 0
goajaxgo
Heb 'm 'n kaartje gestuurd.
2 0
Frank1978
Heel veel sterkte gewenst voor deze Ajacied en zijn familie...
0 0
Hagmag
Ajacied4ever.
0 0
koppensneller
Bovenal erg speciaal en bijzonder dat hij lieve kaarten krijgt vam Feyenoord-fans . Natuurlijk zou dat heel normaal moeten zijn maar tegenwoordig valt het op als mensen zich realiseren dat voetbal ( en de bijbehorende rivaliteit ) een erg belangrijke bijzaak is maar in de eerste plaats toch een bijzaak. Jopie , sterkte en geniet van de tijd met je familie , vrienden en hobby .
0 0
Koningtoto
Hij krijgt ook genoeg haatberichten helaas. Ik volg zijn situatie een beetje en niet alles wat hij meemaakt is vriendelijk bedoelt. Triest dat mensen zich zo verlagen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Wat me eigenlijk verbaast is dat dit soort sneu figuren nog kunnen schrijven ook, zou je toch niet verwachten met die 3,5 hersencel van ze.

Hoop je toch maar dat die gasten van die haat berichten snel zelf de pijp uit gaan, heb je verder niks aan op deze wereld.
0 0
Frank1978
Dan ben je als mens wel heel diep gezonken, wanneer je iemand in deze afschuwelijke situatie nog een trap na gaat geven. Gelukkig dat er wel ook nog steeds mensen zijn die wel weten hoe het hoort. Ik hoop overigens dat Ajax deze man en zijn familie zondag een hele mooie dag bezorgt, ondanks alle ellende die zij door moeten maken.
0 0
dwarsligger
Altijd kippenvel bij dit soort berichten. Jopie ik hoop dat je een fantastische dag zal hebben zondag, heel veel sterkte en geniet nog van de tijd die je hebt dappre strijder.
0 0
Labrador
Dit zijn gewoon mooie dingen
0 0
KlasseLasse
hoop voor jopie dat ajax met een instelling komt dat ze het gras en psv willen opvreten! bezorg onze beste man zn mooiste wedstreid van zijn leven! vang hem daarna lekker op en drink en eet wat met de beste man! jopie en familie heel veel sterkte gewenst
1 0
Red Devil
Top dat hij zondag in de J.C.Arena is met zijn zoons dus ik hoop op een mooie sfeeractie voor hem want dit kan zijn laatste keer zijn.
Heel veel sterkte Jopie.
4 0
Matzet
Mooie reactie. Sluit ik me bij aan.
Al ken ik je niet Jopie, ik wens je heel veel sterkte en ik zal zondag tijdens de wedstrijd ook aan jou denken.
1 0