Ballenjongen baalt van Ten Hag: 'Stom en onnodig'

JesseTH, 28-01-2020 om 19:50, 12276 views, Dagblad van het Noorden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Justian, de ballenjongen die tijdens FC Groningen - Ajax een duw kreeg van Lassina Traoré, kijkt met een lach terug op het voorval. Hij baalt vooral van de reactie van Erik ten Hag, want de oefenmeester had er volgens hem niets mee te maken en wees hem tóch terecht.

'Vooral dat vond ik heel stom en onnodig', reageert hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 'Want hij had er toch niets mee te maken?' Justian vertelt over het incident met Traoré. 'Hij pakte de bal en gaf daarna nog een flinke duw. Terwijl ik de bal netjes aangaf. Het was niet zo dat ik de bal liet vallen, of zo. Onze leider heeft ons verteld dat we de bal gewoon aan moeten geven. Dus deed ik het netjes en hield ik me aan de regels. Gebeurt dit weer.'

Traoré gaf de duw omdat Ajax haast had in de jacht op de gelijkmaker. Daarvan was ook Justian op de hoogte en dus rekte ook hij tijd, zo bekent hij. 'FC Groningen is mijn club, dus wil ik ook dat we winnen. Ik merkte aan de spelers dat zij er ook al mee bezig waren. Sergio Padt haalde de bal zelf op voor een doeltrap, terwijl er een paar ballenjongens achter het doel stonden. Dat zegt genoeg.'

Uiteindelijk zal Justian overwegend positief terugkijken op de voetbalzondag. Met de overwinning van FC Groningen bereikte hij zijn doel en na afloop kreeg hij nog een verrassing van Traoré. 'Zeker. En ik vind het ook wel bijzonder dat ik zijn shirt kreeg. Niemand kan me dat nazeggen. Traoré zei "sorry", ik kreeg zijn shirt en hij liep weg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
de balen jongen
0 0
MarLuuk76
Ik ben wel benieuwd of hij het shirt mag houden van z’n ouders. Is wel van de vijand he. Jochie neem ik niks kwalijk uiteraard. Iedere ouder indoctrineert z'n kind. Zeker die vent laatst die z'n zoon Feyenoord Heeft genoemd. En dan lees je 100+ commentaren van mensen dat hij het zelf moet weten en we in een vrij land wonden. Nee op dat punt leven we niet in een vrij land dwazen, want hij moest ervoor naar Belgie rijden, omdat dit niet toegestaan is in NL. Staat zelfs in het artikel, uiteraard waren er meer mensen met gezond verstand die er tegen waren. Zo ff een zijstraat genomen.
0 0
neutraaltje
tijdrekkende ballenjongen... dat klinkt als n amsterdams lefgozertje.
ik geloof dat als het in amsterdam was gebeurd het stadion hem had toegezongen.
maar het gebeuren wordt weer eens te groot gemaakt. jongetje rekt tijd.. traore is begrijpelijk geirriteerd, maar maakt later zn excuus.. mooi toch
2 0
iammike
Haha het zeg natuurlijk wel genoeg hoe groot Ajax is dat er een cameraploeg bij een ballenjongen (in een eredivisie wedstrijd tegen Ajax) op bezoek gaat. Daar mogen we trots op zijn.
2 0
echteajacied
Heb het niet gezien, maar begrijp de stress van Traore. Hij had het joch niet mogen duwen maar zei daarna sorry en gaf hem zijn shirt. Zand erover toch? Of gaan de media en de ajax haters hier verder op door? !
4 0
godlike
Triest dat deze jongen hier de schone schijn speelt. Ieder persoon met gezond verstand snapt toch dat hij tijd rekte door de bal niet naar hem toe te gooien. Dat de smerige media zich hiervoor leent zegt genoeg. Het ergste is dat er nog mensen zijn die deze emotionele reactie geloven. Ik snap zijn actie, laat ik dat voorop stellen. Maar dan moet je het ook gewoon accepteren als je een corrigerend duwtje krijgt. Lage actie van deze volwassen ballenjongen.
1 -4
ajaxdordtt
Het is een kind van 13, simpele.
4 -1
Schwalbino
Je hebt het artikel dus niet gelezen. Of niet begrepen.
3 0
Dastaan
Ten eerste moet een club als Ajax niet afhankelijk zijn van een ballen jongen. Ten Hag heeft zelf een gigantische fout gemaakt door met Siem de jong te beginnen. Hiermee bewijst hij weer eens dat hij een trainer is niet geen verstand heeft van het maken van een goede opstelling. Maar wat wil je anders veltman constant maar de voorkeur geven, een Siem de jong erin brengen en dat in zo een cruciale uitwedstrijd bij groningen waar je al weet dat het moeilijk zal worden. Spelers van Ajax ogen alles behalve fit. Dit seizoen is gewoon qua veld spel ontzettend slecht. Teveel tegengoals. Het voetbal op het middenveld is gewoon zo slecht. Mislukte aankopen Alvarez, Marin en nu dreigt Babel ook een flater te worden. Waar is overmars mee bezig? Geld investeren in de verkeerde spelers? Spelers als veltman en Siem de jong horen niet meer bij het niveau van Ajax en zeker als je kijkt naar vorig jaar. De talenten zijn er nog niet klaar voor, om het grote werk te doen.
0 -6
altijdwelwat
Ach Onana doet vaak genoeg niet heel veel anders , en die snoept meer seconden weg als dit ventje. Ten Hag kan zich beter opwinden over zijn eigen falen , ipv deze 6 seconden tijdverlies door een ballenjongen.
4 -8
JanBiesbos
Irritant joch gewoon opschieten
2 -3
Jarl1989
Hij gaf gewoon de bal?? Sloeg gewoon nergens op wat Traore deed. Frustratie en die moet je niet op een ballen jongen afreageren. Gewoon fout.
1 0
TontoKarnaggel
Valt mij vaak op dat de kleinere clubs het een soort van als hun "recht" zien om te mogen tijdtrekken, een beetje van, hunnie zijn groot en rijk en moeten daar dus maar mee weten om te gaan. Nog gekker vind ik het dat het lijkt of de scheidsrechters dat ook wel een beetje vinden en pas geel trekken als het echt heel erg de spuigaten uitloopt. Als je dat dan vergelijkt met hoe snel Ajax geel krijgt zodra wij het eens doen....
4 0
Frank1978
Sterker nog, Manschot deed zelf ook een duit in het zakje door hoogstpersoonlijk een minuut van de blessuretijd om zeep te helpen.
5 0
TontoKarnaggel
Haha, klopt, groningen spelers kwamen helemaal niet toe aan tijdtrekken, ze stonden de hele tijd op die manschot te wachten die weer even met een speler moest praten....
4 -1
Babangida83
Oeps, minnetje moet plusje zijn. Dikke vingers
1 0
Frank1978
Minder erg dan lange tenen! ;-)
2 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
De ballenjongens gaan dan altijd tijdrekken.
0 0
Bjorn
Dit is het echte belangrijke nieuws vanuit Groningen.
0 0