Ballenjongen baalt van Ten Hag: 'Stom en onnodig'

JesseTH, 28-01-2020 om 19:50, 11326 views, Dagblad van het Noorden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justian, de ballenjongen die tijdens FC Groningen - Ajax een duw kreeg van Lassina Traoré, kijkt met een lach terug op het voorval. Hij baalt vooral van de reactie van Erik ten Hag, want de oefenmeester had er volgens hem niets mee te maken en wees hem tóch terecht.

'Vooral dat vond ik heel stom en onnodig', reageert hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 'Want hij had er toch niets mee te maken?' Justian vertelt over het incident met Traoré. 'Hij pakte de bal en gaf daarna nog een flinke duw. Terwijl ik de bal netjes aangaf. Het was niet zo dat ik de bal liet vallen, of zo. Onze leider heeft ons verteld dat we de bal gewoon aan moeten geven. Dus deed ik het netjes en hield ik me aan de regels. Gebeurt dit weer.'

Traoré gaf de duw omdat Ajax haast had in de jacht op de gelijkmaker. Daarvan was ook Justian op de hoogte en dus rekte ook hij tijd, zo bekent hij. 'FC Groningen is mijn club, dus wil ik ook dat we winnen. Ik merkte aan de spelers dat zij er ook al mee bezig waren. Sergio Padt haalde de bal zelf op voor een doeltrap, terwijl er een paar ballenjongens achter het doel stonden. Dat zegt genoeg.'

Uiteindelijk zal Justian overwegend positief terugkijken op de voetbalzondag. Met de overwinning van FC Groningen bereikte hij zijn doel en na afloop kreeg hij nog een verrassing van Traoré. 'Zeker. En ik vind het ook wel bijzonder dat ik zijn shirt kreeg. Niemand kan me dat nazeggen. Traoré zei "sorry", ik kreeg zijn shirt en hij liep weg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
de balen jongen
0 0
MarLuuk76
Ik ben wel benieuwd of hij het shirt mag houden van z’n ouders. Is wel van de vijand he. Jochie neem ik niks kwalijk uiteraard. Iedere ouder indoctrineert z'n kind. Zeker die vent laatst die z'n zoon Feyenoord Heeft genoemd. En dan lees je 100+ commentaren van mensen dat hij het zelf moet weten en we in een vrij land wonden. Nee op dat punt leven we niet in een vrij land dwazen, want hij moest ervoor naar Belgie rijden, omdat dit niet toegestaan is in NL. Staat zelfs in het artikel, uiteraard waren er meer mensen met gezond verstand die er tegen waren. Zo ff een zijstraat genomen.
0 0
neutraaltje
tijdrekkende ballenjongen... dat klinkt als n amsterdams lefgozertje.
ik geloof dat als het in amsterdam was gebeurd het stadion hem had toegezongen.
maar het gebeuren wordt weer eens te groot gemaakt. jongetje rekt tijd.. traore is begrijpelijk geirriteerd, maar maakt later zn excuus.. mooi toch
2 0
iammike
Haha het zeg natuurlijk wel genoeg hoe groot Ajax is dat er een cameraploeg bij een ballenjongen (in een eredivisie wedstrijd tegen Ajax) op bezoek gaat. Daar mogen we trots op zijn.
2 0
echteajacied
Heb het niet gezien, maar begrijp de stress van Traore. Hij had het joch niet mogen duwen maar zei daarna sorry en gaf hem zijn shirt. Zand erover toch? Of gaan de media en de ajax haters hier verder op door? !
4 0
godlike
Triest dat deze jongen hier de schone schijn speelt. Ieder persoon met gezond verstand snapt toch dat hij tijd rekte door de bal niet naar hem toe te gooien. Dat de smerige media zich hiervoor leent zegt genoeg. Het ergste is dat er nog mensen zijn die deze emotionele reactie geloven. Ik snap zijn actie, laat ik dat voorop stellen. Maar dan moet je het ook gewoon accepteren als je een corrigerend duwtje krijgt. Lage actie van deze volwassen ballenjongen.
1 -4
ajaxdordtt
Het is een kind van 13, simpele.
4 -1
Schwalbino
Je hebt het artikel dus niet gelezen. Of niet begrepen.
3 0
Dastaan
Ten eerste moet een club als Ajax niet afhankelijk zijn van een ballen jongen. Ten Hag heeft zelf een gigantische fout gemaakt door met Siem de jong te beginnen. Hiermee bewijst hij weer eens dat hij een trainer is niet geen verstand heeft van het maken van een goede opstelling. Maar wat wil je anders veltman constant maar de voorkeur geven, een Siem de jong erin brengen en dat in zo een cruciale uitwedstrijd bij groningen waar je al weet dat het moeilijk zal worden. Spelers van Ajax ogen alles behalve fit. Dit seizoen is gewoon qua veld spel ontzettend slecht. Teveel tegengoals. Het voetbal op het middenveld is gewoon zo slecht. Mislukte aankopen Alvarez, Marin en nu dreigt Babel ook een flater te worden. Waar is overmars mee bezig? Geld investeren in de verkeerde spelers? Spelers als veltman en Siem de jong horen niet meer bij het niveau van Ajax en zeker als je kijkt naar vorig jaar. De talenten zijn er nog niet klaar voor, om het grote werk te doen.
0 -6
altijdwelwat
Ach Onana doet vaak genoeg niet heel veel anders , en die snoept meer seconden weg als dit ventje. Ten Hag kan zich beter opwinden over zijn eigen falen , ipv deze 6 seconden tijdverlies door een ballenjongen.
4 -8
JanBiesbos
Irritant joch gewoon opschieten
2 -3
Jarl1989
Hij gaf gewoon de bal?? Sloeg gewoon nergens op wat Traore deed. Frustratie en die moet je niet op een ballen jongen afreageren. Gewoon fout.
1 0
TontoKarnaggel
Valt mij vaak op dat de kleinere clubs het een soort van als hun "recht" zien om te mogen tijdtrekken, een beetje van, hunnie zijn groot en rijk en moeten daar dus maar mee weten om te gaan. Nog gekker vind ik het dat het lijkt of de scheidsrechters dat ook wel een beetje vinden en pas geel trekken als het echt heel erg de spuigaten uitloopt. Als je dat dan vergelijkt met hoe snel Ajax geel krijgt zodra wij het eens doen....
4 0
Frank1978
Sterker nog, Manschot deed zelf ook een duit in het zakje door hoogstpersoonlijk een minuut van de blessuretijd om zeep te helpen.
5 0
TontoKarnaggel
Haha, klopt, groningen spelers kwamen helemaal niet toe aan tijdtrekken, ze stonden de hele tijd op die manschot te wachten die weer even met een speler moest praten....
4 -1
Babangida83
Oeps, minnetje moet plusje zijn. Dikke vingers
1 0
Frank1978
Minder erg dan lange tenen! ;-)
2 0
Juichtoon
Groningen is gewoon een hele enge club. Nog even via ballenjongens populair doen.
Vergeet nooit meer hoe dwars Nijland lang toen Suarez naar Ajax wilde. Alsof Ajax iets verschrikkelijks had gedaan.
Toen een week later de enig overgebleven spits, de zoon van Nijland, naar PSV kon legde Groningen hem geen strobreed in de weg.
2 maanden later staken de Groningers bij het bezoek van Ajax uit pure haat bijna hun eigen stadion in de brand.
6 0
ajaxminimax
Heb zelf ook niks met groningen, terwijl ik al me hele leven in de provincie Groningen woon. Ken ook veel groningers die eerder spullen van Ajax kochten en die nu voor groningen zijn en ook een blinde haat hebben aan Ajax. Echt ongekend, de stad Groningen is niks mis mee, maar de club, nee heb er helemaal niks mee. Verschrikkelijke successupporters zijn het trouwens ook.
0 0
caboroytje
Best knap voor een club met weinig successen(geintje)
0 0
31xAjax
Mijn vader noemde mensen zoals jij een zwetskameel. Suárez kwam in augustus 2007 naar Ajax. Stef Nijland kwam toen net bij de selektie van Groningen en zou dat seizoen 23x gaan scoren waarna hij in augustus 2008 naar PSV vertrok.....
0 -3
Juichtoon
Je vader is dan net zo'n dommerik als jij. Nijland kreeg toestemming om te onderhandelen en vertrok later.
Daar waar pa Nijland bij Suarez enorm dwars lag (ik doe alles uit m'n hoofd).
Had jouw vader z'n hoofd gebruikt had ie jou nooit gemaakt of afgestaan ter adoptie.
2 -2
31xAjax
Geeft wel aan hoe weinig er in je hoofd zit, er zat een jaar tussen. Je leeftijd op zeker hoger dan je IQ....
0 -1
Juichtoon
Je bent gewoon een onbeschofte poster. De lijn die ik aangeef (naar Ajax toe heel dwars en naar PSV heel meewerkend) blijft overeind. En de eerste contacten met medewerking werden in 2007 al gelegd.
Je bent een beetje dom, zit in de familie denk ik.
Heb je ook even gegoogeld. Valt op dat je alleen maar post om ruzie te zoeken. Je stelt aan de lopende band dat je dingen niet hebt gezegd, dat anderen jouw dingen in de mond leggen. Ook vind je Ten Hag geen goede 'Ajax' coach, want jij bent van de nuance, zo wil je ons doen geloven.
Je bent af.
1 0
Frank1978
En ondertussen stonden er afgelopen zondag vijf (!) spelers met een Ajax verleden bij Groningen op het veld.
6 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
De ballenjongens gaan dan altijd tijdrekken.
0 0
Bjorn
Dit is het echte belangrijke nieuws vanuit Groningen.
0 0