Tadić: 'Je hoeft niet met iedereen goede vrienden te zijn'

BVeenstra, 27-01-2020 om 15:20, 14271 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadić is van mening dat je in de voetballerij best kritisch op elkaar kunt zijn, zolang er maar sprake is van wederzijds respect. Bevriend zijn met al je teamgenoten is dan ook niet nodig, zo vindt de aanvoerder van Ajax.

In gesprek met ELF Voetbal Magazine legt Tadić uit hoe hij erover denkt. Hij vindt het bijvoorbeeld belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen. 'In alle opzichten. Dus altijd honderd procent geven om beter te worden. En als er iets misgaat, dat willen veranderen. En ook eisen durven stellen aan anderen', zegt de Serviër, die het een voordeel vindt dat hij een van de oudere spelers is binnen de Ajax-selectie. 'Dan heb je toch een meer natuurlijk overwicht dan wanneer je achttien bent en je mening geeft.'

'Natuurlijk maak je weleens iemand boos als je kritisch bent', gaat de aanvaller van Ajax verder. 'Maar dat hoort erbij. Je voetbalt samen, maar dat betekent niet dat je met iedereen goede vrienden moet zijn. Dat kan ook niet, zolang je maar wel respect hebt voor elkaar. Als het moet, spoor ik anderen dus aan.'

Tadić vertelt dat hij de aanvoerdersband daar niet per se voor nodig heeft. 'Zonder die band zou ik nog steeds dezelfde persoon zijn. (...) Een team heeft misschien maar één aanvoerder; je hebt wel meer dan één leider nodig. Zo gezien is de aanvoerdersband dus niet heel belangrijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Grote verschil met vorig seizoen is de dynamiek voorin. Vorig seizoen rendeerde Tadic als valse spits optimaal. Je had een Donny, die regelmatig over hem heen de 16 in ging; Je had Neres, die veelvuldig op links eroverheen ging en de bal voor gaf; en je had een uitmuntende Ziyech op rechts die continu van positie wisselde; Die dynamiek zorgde voor een aanvallend spel wat bijna niet te verdedigen was. Zodra je als verdediger instapte om een Tadic of Ziyech die uitzakte door te dekken, kwam er een verdediger overheen... stapte je niet uit en liet je die heren voetballen, dan vonden ze altijd wel een klein beetje ruimte om een splijtende pass of geweldig schot te geven. Die dynamiek met z'n 4en, die is er nu gewoon minder. Ziyech op 10 is ontzettend goed, maar die duikt niet vaak in de 16 zoals Donny, waardoor Tadic minder uitzakt en minder in het spel voor komt. Tadic wordt hierdoor meer een vaste spits, waar niet zijn kracht ligt. Ziyech en Promes is geweldig, een scorende combi, maar Promes en Tadic, die wisselwerking is er gewoon minder. En op rechts hebben nu al verschillende mensen gestaan, dus dat is ook nog geen lopende motor... Babel zal nu ook een aantal wedstrijden nodig hebben om in het ritme van de ploeg te komen, net als Promes die tijd nodig had. Je bent zo goed als de spelers om je heen zeggen ze wel eens, en in dit geval... de kwaliteit is er, maar de speelwijze/dynamiek zorgt ervoor dat ze niet allemaal 100% renderen. En dat, dat is een puzzel voor Ten Hag hoe hij die mag oplossen.
0 0
Hagmag
Is hij ook wel eens boos op zichzelf. De laatste wedstrijden raakt hij geen knikker.
Ja Tadic op 10, v.d. Beek en Martinez er naast. Alvarez of Schuurs centraal achterin. Hebben voor voorin Promes, Babel en KJH. Dat lijkt mij momenteel de meest logische en verantwoorde opstelling en de verdeling van kwaliteit op het veld en in het team.
Het moet afgelopen zijn met de fantasie opstellingen van Eric ten Hag.
Gisteren durfde hij te zeggen dat Ajax-1 goed speelde tegen Sparta, behalve het laatste kwartier. Als je dat durft te zeggen, dan zit er echt zand in zijn motor.
1 0
LammertAlbertus
Dusan Tadic wilde heel heel graag Ajax aanvoerder worden
meteen zei schreef ik 'neeeee , niet Tadic maar Daley Blind hoort aanvoerder te worden '.

Sinds Tadic aanvoerder is speelt ie veel veel veeleer minder .

Ik zou Tadic op het middenveld zetten en nu Ziyech geblesseerd is Tadic op 10 zetten , zal je zien dat ie weer veel meer in zijn kwaliteit komt.
0 0
Frayak
tadic is the best diegene die dat niet ziet is gek
3 -7
johnantoni
Lul niet man. Samen met Joël Veltman de slechtste op dit moment.
1 0
Daniii
Ik vind de reacties over Tadíc zijn tegenvallige prestaties beetje overdreven, ten eerste was is Tadíc afkomstig van Southampton een middenmotor uit de Premier League waar hij gemiddeld 5 goals scoorde per seizoen.

Afgelopen seizoen heeft Ajax Tadíc perfect gebruikt op zijn kwaliteiten wat nog beter uitpakte dan van te voren gedacht met het bereiken van de halve finale CL.
Hij is een creatieve teamspeler die in positie gebacht moet komen om de steekpaas richting de goal te geven wat hij ook dit seizoen (net als vorige) al paar keer heeft gedaan op belangrijke momenten zoals bij Valencia uit op Van de Beek.
5 -1
Schip
Ik spreek enkel voor mezelf, maar ik vind hem al tijdenlang veel minder scherp. Natuurlijk heeft hij ook dit seizoen goede wedstrijden gespeeld, vooral in de eredivisie, maar de scherpte is er veel minder.

En als het moeilijk wordt, zie je hem gewoon niet het voortouw nemen. Dat is wel wat je van een aanvoerder mag verwachten. Bij Blind zie ik dat vaak wel. Het zijn uitsluitend Ziyech en Blind geweest dit seizoen, die de boel aanjagen en naar een hoog niveau brengen. De rest trekt zich daaraan op.

Tadic is een van de duurste aankopen geweest van Ajax, nog steeds. Het is niet belangrijk of hij van Southhampton of United komt. Hij moet er gewoon staan. En als 9 is dat te weinig geweest. Ik heb in de wedstrijden tegen Juve en Spurs ook niet echt gezien trouwens. Ziyech en Blind wel.

HIj is een fantastische speler, maar levert nu minder. Wel met een poster hierboven eens, dat de dynamiek ook minder is. Met Donny was die klik er. Promes zit vooral te teren op die dieptepass van Ziyech.

Ik denk hoe dan ook dan Traore veel meer speeltijd moet krijgen. Dat betekent dat Babel moet banken. Prima. Je speelt alleen als je beter bent, niet als je een aankoop bent en niet als je gehuurd bent met de belofte dat je speelt.
0 0
Jornnn
Tadic steekt er helaas niet bovenuit. Ik verwacht meer van hem.
5 0
Schwalbino
Op dit niveau er bovenuit steken terwijl het team niet draait. Zelfs Messi en Ronaldo slagen daar niet in. De laatste twee wk's droeg Messi Argentinie tot redelijk ver in het toernooi maar het was niet genoeg toen de echt sterke tegenstanders kwamen. Cruijff kon zijn stempel niet drukken op de wk finale 74 omdat het team er niet in slaagde snel genoeg om te schakelen van een gewonnen wedstrijd naar een vechtwedstrijd.
4 -1
krachtpatser66
Mr. Tadic. Jij zal zelf ook in de spiegel moeten kijken hoe jij op dit moment speelt. Sinds hij aanvoerder bent, is het helemaal niks met jou. Je bent juist slechter gaan spelen.
6 -12
wladimir
In de Eredivisie 8 doelpunten en 14 assists. Ajax heeft zich als kampioen voor de Champions League moeten kwalificeren. Dit is (met veel mazzel) gelukt. In de poulefase heeft Ajax 10 punten gehaald en is het (mede door wat tegenslag) niet gelukt om te overwinteren in de Champions League, maar wel in de Europa League. Winterkampioen. Drie sterkhouders van vorig seizoen zijn afgelopen zomer vertrokken. Overmars heeft heel veel geld uitgegeven aan zeer matige spelers.

Met het oog op het vorige decennium moeten we tevreden zijn waar Ajax momenteel staat. Tadic was vorig seizoen de absolute meerwaarde. Dit seizoen lijkt het allemaal iets minder. Desalniettemin prima statistieken in de Eredivisie!
17 -1
Chesterson93
Je hebt daarin wel helemaal gelijk.
1 0
MPAjax
goede input
2 0
Jariiii
Zoek een hobby in plaats van hier te komen trollen.
5 -2