Maakte Sierhuis hands bij de openingsgoal?

BartVeenstra, 27-01-2020 om 09:20, 9683 views, AS, Facebook |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Scheidsrechter Jeroen Manschot en de dienstdoende VAR zagen het over het hoofd, maar op het internet circuleren nu verhalen over een handsbal van FC Groningen-spits Kaj Sierhuis vlak voor zijn openingsdoelpunt tegen Ajax. Het doelpunt werd goedgekeurd, maar mogelijk had de treffer geannuleerd moeten worden.

Fotograaf Ronald Bonestroo zat vlak achter het doel en kon om die reden een foto maken van het bewuste moment. Hij laat weten een voorstander te zijn van de VAR, maar wat er zondag gebeurde, verbaasde hem volledig. 

'Kaj Sierhuis kreeg de bal in de kluts via keeper Bruno Varela terug op zijn onderarm en werkte zo de bal het doel in. De VAR kijkt het doelpunt terug en constateert een GELDIG doelpunt! Hoe bizar. Niet een beetje hands, maar VOL op de onderarm. Heel bizar', schrijft hij op Facebook.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA2211
Niks meer aan te doen nu. Wel mega karig, maar we moeten door.
0 0
AlexIbarra
Begrijpelijker dan het geblunder van de arbiters in de 2 wedstrijden tegen Chelsea.
Maar nog steeds jammer en slecht.

Kennelijk zag geen van onze spelers het ook, niemand appelleerde.
Ik snap nu wel het ingetogen juichen. ;)
0 0
Welja
Het is goed te zien als je er een paar keer naar kijkt. Zeker op 0.25x snelheid.

Bal komt tegen Varela, stuitert tegen de elleboog van Sierhuis en vervolgens weer tegen Varela waarna de bal over Varela heen rolt.

Hadden ze bij de VAR nou maar de mogelijkheid om de beelden vertraagd af te spelen, zoals bij Youtube. Oww....
0 -1
JanBiesbos
Tja daar is ie nu voor bedoelt duidelijk voordeel en iedereen ligt te slapen
0 -1
KlasseLasse
mooiste is dat als ajax scoord ze elke goal gaan controleren om ons maar ff te naaien! en bij andere clubs gebeurd dit niet of zien ze het verkeerd maja
1 -2
ElPistolero9
Goed dat AS hier een topic van maakt, ook met het oog op volgende wedstrijden en beslissingen. Als er een scheidsrechtersfout in het voordeel van Ajax gemaakt wordt ligt het hele land een week overhoop, gebeurt dat in Ajax' nadeel hoor je niemand. Daarom belangrijk dat op zijn minst een Ajax site dit aanstipt.

Overigens, voor alle 'wat boeit dit we verdienden toch niet te winnen' roepers: als je kampioen wil worden moet je ook de capaciteit hebben om een overwinning te stelen als het ff niet loopt. Dat hebben we vorig jaar in Groningem bijv ook gedaan
1 0
GrandMasterFlex
Het was al een belachelijk slechte wedstrijd, maar de KNVB en haar arbiters zorgen toch elke keer weer voor een oneerlijke strijd. Wederom in Groningen worden we genaaid. Daarnaast moet Ten Hag met normale opstelling komen en dat betekent geen Siem en Veltman (als RVV) in de basis. Ik verwacht toch wel nog iets van vuurwerk van Overmars, want dit is Ajax onwaardig!
0 0
ElPistolero9
Pas maar op met roepen om vuurwerk van Overmars, want die is hard op weg het FdB elftal te reconstrueren. Straks komt ie met Sigthorsson aanzetten
0 -2
TontoKarnaggel
Tsja, mooi kut dan en slecht van de var maar nog lang niet zo kut als de opstelling van Ten Hag en zo slecht als het voetbal van onze spelers.
2 0
AFCAMM
Ja. En Ajax speelde kut. Hopelijk leert zowel de arbitrage als Ajax er dus van.
2 0
Woodenshoe1
Who gives a fuck, we hebben als een stel natte kranten gespeeld en dik verdiend verloren. Achteraf gezeik heb je niks aan...
0 -2
Ansjo
We hebben helemaal niet dik verdiend verloren. 2 luckies van Groningen kant, kutscheids, een paar open kansen gemist. We hadden iig 1 punt verdiend. Wel slecht gespeeld voor Ajax doen maar had beter kunnen aflopen met een andere coach.
1 0
Frank1978
Zeker moet je in eerste instantie naar jezelf kijken en het was ondermaats gister (voorzichtig gezegd). Maar dat neemt niet weg dat arbitrage gewoon goed en objectief zijn werk moet doen, gebeurt dit niet, mag dat best worden benoemd.
1 -1
MPAjax
je mag alleen scoren met de arm als het snel gaat
0 -1
ditisdebeslissing
boeiend we zijn geen calimeros t was gewoon slecht.
2 -3
MPAjax
denk dat je de slechte arbitrage in nederland zeker wel mag en zelfs moet corrigeren
0 -1
MarLuuk76
Dit is echt zo dom steeds dit soort antwoorden. Altijd als Ajax slecht speelt mag je nergens over zeiken volgens sommige. Terwijl de kans op punten gewoon hoger is als er goed wordt gefloten. Ook al speelt Ajax slecht. Als dit hands is zijn we dus gewoon genaaid, bewust of niet laat ik in het midden. Scheelt dus ws een punt in de eindstand. Jij was er zeker ook zo 1 die het met Nijhuis eens was. Dat Hij tegen Ajax te ver uit zn goal was. Die grp heeft je een kampioenschap inc alle financiële bijbehorende middelen gescheeld.
2 -1
PJK54
Als ze de regels volgen is het hands, vandaar het "ingehouden juichen" van hem hij wist het, maar het lag in de lijn van het fluiten van Manschot die erg op de hand was van Grun. Buiten dat heeft Ajax terecht verloren dankzij prof Ten Hag die weer eens met een fantasie opstelling kwam en uiteindelijk 20 minuten voor tijd bij een achterstand van 2-0 de boel een beetje omgooide hetgeen te laat was.
Als hij dit zondag weer doet weten we zeker dat het kampioenschap richting Alkmaar verdwijnt zeker nu duidelijk wordt dat Hakim er een lange periode uit zal zijn.
0 -2
MPAjax
ingehouden juichen was omdat hij nog huurspeler van ajax is
0 -1
Frank1978
Ander opmerkelijk moment. Veelbelovende aanval Ajax in de eerste helft, afgevlagd vanwege buitenspel dat het duidelijk niet was. Waarom niet door laten gaan en bij een eventuele goal de VAR inschakelen? Neemt overigens niet weg dat we eerst naar onszelf moeten kijken. Spel was gewoon niet goed.
2 -2
MPAjax
moment van de doorgebroken speler die duidelijk niet buitenspel stond ja

was duidelijk dat de knvb de competitie kunstmatig in leven wilt houden inderdaad
1 0
insectenverdelg
Ergste momrnt was de bal die Sierhuis op Varela schoot ( gord gekeept overigend) . Die bal kwam van een doeltrap, wordt doorgekoot en er is zomaar ren 4 regen 2 situatie. Dat maag nooit uit een doeltrap gebeuren.
0 0
insectenverdelg
Allemaal leuk en aardig, maar aan de hand van de camerabeelden die wij hebben gezien is hands niet te constateren. Heb t net weer een aantal keer terug zitten kijken, maar tis e ht niet duidelijk te zien.of deze foto de waarheid spreekt of niet doet niet ter spraken. Dit is namelijk geen hulpmiddel die de Var kan gebruiken
0 0
MPAjax
niet van achter het doel maar wel van de zijkant, kijk maar in de highlights, komt tegen onderkant arm aan maar als het snel gaat dan mag het blijkbaar
0 0
driesterren***
Laten we eerlijk zijn we verdiende het ook niet om te winnen! Ik vond Groningen gewoon feller wij hadden daar geen antwoord op! Hands of niet
0 0
Frank1978
Kan zijn, maar regels blijven regels.
3 0
insectenverdelg
Maar kijk de beelden terug. Heb jij ooit hands gezien in dat moment? Vraag is of de VAR andere beelden heeft waar t wel duidelijk is. Tot ni toe heeft alleen een fotograaf t op zn foto gezirn.
1 -1
Frank1978
Eerlijk gezegd zag ik ook geen hands hierin nee, maar ik weet het niet zeker. Meende wel hands te zien in een andere Groningen aanval waaruit uiteindelijk niet werd gescoord. Maar ja, we kunnen er nu toch niks meer aan doen. Wij moeten gewoon beter spelen, dan maakt zo'n moment uiteindelijk niet zoveel uit.
0 0
Mokumnorth
Dat klopt, maar Groningen verdiende t ook niet.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Boeiend... is gebeurd en klaar
2 -1
Cruijffthebest
Ach ja, de KNVB wil de strijd om het kampioenschap daar waar ze kunnen toch een beetje spannend houden, dus is dit niet zo verwonderlijk!
Uiteraard hebben onze verwende jochies het ook laten afweten, lullen kunnen ze goed, maar voetballend leek het gisteren nergens op, net als de mentaliteit te wensen over liet.
Sommige zijn schijnbaar meer bezig met hun toptransfer voor komend seizoen dan met Ajax. Tja, sommige vinden zich zo goed dat ze naar een Europese sub of topclub kunnen, maar laten het al afweten tegen een clupje als Groningen.
0 0
EersteAanname
Piep piep hallo!
1 -3
Bjorn
Grote fout van de VAR, maar onze 11 helden op het veld hebben gisteren meer fouten gemaakt. Anders hadden we het nooit zover laten komen. Was gewoon een verdiende nederlaag, we werden afgetroefd en het zat niet ook niet mee. Op 1-0 moet Babel de 1-1 letterlijk binnenlopen en vanaf minuut 70 loop je hen onder de voet.
2 -2
RSM
had het ook al waargenomen. ook de duw tegen Tagli was een penalty. was geen schouder tegen schouder.
4 -1
Wereld
idd, het was een licht duwtje maar Nico ging daardoor onder de bal door want hij was al in de lucht aan het zweven zoals we van hem gewend zijn. Juist dan is ie makkelijk uit balans te krijgen: penalty.
0 0
Spectre
Dat vond ik ook een penaltymoment maar goed het was 60 minuten lang ondermaats
1 -1
Boer Gijs
Slecht hoor van Var. Want aanvallend hands moet tegenwoordig altijd bestraft worden. Wellicht kennen ze de regels niet of willen ze niet kennen. Maar goed ongeluk riep Ajax gister over zichzelf af
3 0
noppenkoning
Mosterd na de maaltijd
1 -1
Bartos
De VAR heeft er nog wel naar gekeken, want Manschot wachtte even met hervatten na die goal. Blijkbaar was het dus op TV-beelden niet duidelijk te zien. Op deze foto helaas wel, maar daar heeft de VAR niks aan, die moeten het met de TV-beelden doen.
4 0