Van de Beek verklaart: 'Zij waren gewoon feller'

JesseTH, 26-01-2020 om 18:25, 2337 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek baalt van het gebrek aan scherpte van Ajax in de duels tegen FC Groningen. De middenvelder wil niets weten van het ontbreken van kwaliteit nu er enkele Ajacieden in de lappenmand zitten, want dat is er volgens hem nog altijd voldoende.

'Het was slap en slordig. Zij waren gewoon feller', klinken de eerste woorden van de Ajacied tegenover de NOS. 'Er ontstonden veel duels en dan loop je achter de feiten aan. Zij wonnen steeds de tweede ballen. Ze waren feller en steeds een stap eerder dan wij. Wij hebben nergens recht op, denk ik.'

'Na rust begonnen we beter en dan krijg je een klotegoal tegen', vervolgt Van de Beek. 'Dan valt dat moment ook net niet lekker. Daarna ga je wat beter voetballen en maak je nog een aansluitingstreffer. Dan wil je doorpakken, maar valt de 2-2 niet. Het begint in de eerste helft, waarin je gelijk achter de feiten aan loopt.'

Een week geleden, toen Ajax de voorsprong op AZ vergrootte tot zes punten, voorspelden velen een vroeg kampioenschap voor Ajax. Dat lijkt nu even minder van toepassing, al kon Van de Beek er sowieso al niet veel mee. 'Het is nog zo lang. Voor de winterstop zei iedereen het ook. Twee keer puntenverlies en dan roept iedereen weer iets anders. We moeten naar onszelf kijken, weer in de flow komen, zodat we continu ons goede spel laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wendoo9
Je moet je eigen schamen Mr Donny van de beek om zo iets te zeggen. Dat zegt veel over jou instelling waarmee je de wedstrijd begint !!!!
0 0
HarryHarHar
Als ze nu eens vanaf het begin de mouwen opstropen en ik bedoel allemaal dan is er niks aan de hand maar de heren denken dat ze beter zijn dan een ander, nou qua wedstrijdmentaliteit en inzet waren er 11 van Groningen veel beter dan wij... en dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt.. kom op boys
0 0
stefanwillem
Samen met Martinez en promes de allerzwakste vandaag.
0 0
Dit is mijn club
Ik kan de wedstrijden door de jaren heen allang niet meer tellen die Ajax verloren heeft op instelling en mentaliteit. Het mooiste is altijd het gelul dat ze het vooraf allemaal weten, maar keer op keer op keer zich toch weer laten afbluffen. Het is vermoeiend, beschamend en als supporter om gek van te worden.
0 0
oudzuid2
tuurlijk joh, maar da's toch ook heel gewoon? tis niet dat je er riant voor betaald wordt ofzo
0 -1
ajax4ever01
Donny laat jij je voeten maar eens spreken
0 -1
Dennis1964
De FLUITERS zijn weer terug. Ik zie ook wel dat we in een moeilijke fase zitten. Maar het laatste wat we nu moeten doen is spelers of TH afzeiken. We spelen het hele seizoen al wisselvallig en steeds in een andere samenstelling door blessures. Domme pech volgens mij. En dan moet TH keuzes maken. Gravenberg is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld. Tegen Ado en Sparta geweldig maar vandaag onvoldoende. Dat heb je met jeugd in een niet in gespeeld team. Ik denk dat we nog meer punten zullen laten liggen zo lang Blind en Ziyech afwezig zijn. En waar is Neres?
Als supporters kunnen wij maar 1 ding doen en dat is vol achter het team gaan staan.
3 0
BokkieBokstra
Ja, verliezen is ook een kunst.
0 0
ajax4ever01
Ja en dan moet Ajax anticiperen zolang de transfermarkt nog open is. Geen smoesjes meer maar doorpakken.
0 0
Ajaxtao
Ja keuzes maar met Siem speel je 10 tegen 11.
0 0
Joseph
Neem van mij maar aan dat je beter met 10 man kan spelen dan..
0 0
Hagmag
Zo kan je het ook zeggen maar ik zeg:
Wederom begon Ajax, net als vorige week tegen Sparta met een walgelijke wedstrijdmentaliteit aan dit duel in Groningen, terwijl je weet dat Groningen er thuis direct er wel op gaat.
Het bestaat niet dat Groningen meer gemotiveerd was dan Ajax.
De landstitel c.q. de schaal staat op het spel, stelletje onbenullige klootzakken.
0 -1
Nana999
Het ergste vind ik dat bij de jongens met 'ervaring', juist het meeste aan scherpte ontbrak. Veltman, De Jong en Babel, die gewoon constant verzaakten en te langzaam reageerden. Juist zij zouden dan met hun ervaring het team bij de hand moeten nemen, maar ze deden het tegenovergestelde. Dit is des te meer een reden om Ten Hag eens goed te laten nadenken of deze heren eigenlijk wel zoveel bijdragen aan het spel van dit team.
Soms mis ik was dat betreft Peter Bosz, die boeide het geen flikker welke achternaam je had en hoeveel ervaring je had, als je goed was speelde je bij hem.
3 -1
KlasseLasse
dit soort slappe gelul heb ik helemaal niks mee! je weet van te voren dat dit een moeilijke pot word! klap er dan zelf ook boven op! nee onze jochies denken het komt allemaal wel goed! als je dan je 1e kans pas creert in de 60e minuut dan moeten jullie je kapot schamen! gewoon eens een keer vol gas gaan elke wedstreid! maar deze sukkeltjes denken gwn even op 50% kampioen te worden
0 -1
Ajax95Duivendrecht
Slechtste man van het veld, ondanks zijn goal.

Hij zal nooit eens het team op sleeptouw nemen en het spel naar zich toe trekken. Sterker nog, hij is de eerste die verzuipt of verstoppertje speelt.
2 -1
Mokum31
Scherpte
Gaan we weer
Begin gvd gewoon scherp
2 -1
Dick
Vd beek is de groots verzaker sinds de Real geruchten.
2 -1
Joseph
Voelt zich sinds de zomer te goed voor Ajax.. Kan zich nog maar voor een paar wedstrijdjes opladen.
0 -1