Babel baalt van antwoord Ajax: 'We wisten het'

JesseTH, 26-01-2020 om 17:50, 7261 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Babel baalt ervan dat Ajax geen goed antwoord had op het harde, felle spel van FC Groningen. De spelopvatting kwam voor de Amsterdammers niet als een verrassing, maar toch overrompelde het de ploeg. Mede daardoor kwam Babel zelf ook niet tot het niveau waarop hij graag wil spelen.

'We wisten het als spelersgroep. Hoe het kan, dat is achteraf altijd een goede vraag. Maar in principe waren we er wel op voorbereid', legt de aanvaller uit bij FOX Sports. 'Soms moet je ook een beetje geluk hebben dat dingetjes net goed vallen. Je begint slecht en dan krijg je een goal tegen. Dan gaat het op een gegeven moment in de koppies spelen. In de tweede helft was het al een stuk beter, maar ook nog niet goed genoeg.'

De routinier zelf had het ook niet gemakkelijk. Een felle Deyovaisio Zeefuik bezorgde hem een lastig duel. 'Ik ken hem natuurlijk van Ajax, een bijtertje. Persoonlijk houd ik wel van dat soort potjes. Iedereen had het moeilijk. Het is een teamsport. Als het team goed in zijn vel zit, kun jij ook veel beter presteren. Als dat moeizaam gaat, gaat het voor jezelf ook moeizaam.'

'Ik voel me op zich prima', gaat hij even later verder over zijn huidige vorm. 'Vandaag heb ik mijn eerste negentig minuten weer in de benen. Ik kom terug van een knieblessure, maar het voelt veel beter dan vorige week. Ik ben gehaald voor extra hulp. We hebben een prima, volwassen ploeg en ik probeer mijn steentje bij te dragen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
We hadden goedkoper Nunnely terug kunnen halen.
Niets minder, en beter op rechts dan Babel.
1 -2
mvdk
Poeh hij had hem voor het intikken...
1 0
MisterAFCA
Poeh wat was hij weer slecht. Maar goed had niet anders verwacht van hem. Hij kan er gewoon niet zoveel van.
1 -1
MPAjax
werd nog op het laatst aangeraakt door zeefuik he
1 -1
Hagmag
Als je het weet, dan is het triest dat je er niets mee hebt gedaan.
OK die 2 goals kwam ook wel wat geluk bij kijken.
Maar geluk dwing je af.
Pech roep je over je zelf af.
1 -1
JariJari
Over veel wedstrijden niet over 1.
0 -2
Cupmetgroteoren
Achteraf klagen over Babel kan iedereen. Vooraf mocht je geen enkel vraagteken bij zijn komst zetten. Op de vraag waarom de Turkse supporters dolblij waren met zijn vertrek bij Besiktas, kreeg je hier te horen: 'het zijn Turken'. Wat een domheid.
2 -2
xstaniox
Kwam van Gala, maar oke.
0 0
Bky
Oeps.
0 0
megaonion
Niks mis met de komst van Babel, maar dan als reserve speler voor als je echt geen opties meer hebt en niet als basis speler. Hetzelfde geldt voor Siem. Daarnaast snap ik er ook geen reet van waarom Gravenberch zo lang heeft mogen spelen terwijl hij letterlijk niet eens een paas over 5 meter kon geven.

Wat ik nog het minst begrijp is waarom onze elftal steeds compleet wisselt per wedstrijd qua elftal. Er zit geen automatisme in, niks.

Ik vind Ten Hag een goeie coach maar wat is hij ook aan het stuntelen laatste tijd zeg. Laten we hopen dat hij de juiste draad weer oppakt en ons weer normaal voetbal bezorgd.
1 -1
Cupmetgroteoren
De fut is een beetje uit het elftal. Er zitten ook nogal wat spelers tussen die bijna niks toevoegen. marin, alvarez, de jong etc. Daarnaast heb je te maken met talenten waarvan het de vraag is: gaan ze het redden of worden ze een kishna/bazoer/dolberg: gravenberch, traoré, en talenten die niet goed genoeg zijn: eiting, ekkelenkamp, en jonge spelers die erg wisselvallig zijn en waarvan het ook de vraag is of ze het gaan redden: dest, mazraoui, schuurs. Dus heel veel twijfelgevalletjes in het elftal.
1 0
MickS
ik heb vanaf moment één een heel erg groot vraagteken gezet. Die werd een heel klein beetje kleiner toen Lang naar twente vertrok, maar dan ook maar een heel klein beetje.
Ik vind het een symphatieke gozer, maar gewoon niet meer genoeg brengen. Ook in het NL-11 vind ik het puur een 'bij gebrek aan wat anders'.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Wat was hij dramatisch vandaag. Ballen die continu van zijn voet springen, slecht afwerken, weinig diepgang, geen enkele variatie in zijn acties.

Ik verlang weer zo erg naar Neres.
0 0
ST
Babel is een spits in een 4-4-2 systeem. Zou het veel beter bij ons doen als 9 dan als buitenspeler verwacht ik. Hoewel hij bij mij niet in de basis zou staan. Terugsturen vind ik overdreven. Hij hoort gewoon niet aan de zijkant te spelen. De enige goede wedstrijden die hij in Oranje speelde waren ook als 9.
2 0
MickS
was een van de slechtste op het veld vandaag. Zodra Neres weer terug is en op niveau, dan kan babel vrezen voor zijn plekje.
4 0
Robeerke
Ga jij eerst maar eens terug naar de basis. Balletje aannemen, kaatsen, passje over 5 meter. Is voor jou al heel wat.
1 0
Amp
Als ervaren speler mag je wel even je mond open trekken tegen de trainer en aangeven dat ie beter een waterzak kan opstellen ipv jezelf als hij je per se op rechtsbuiten wil zetten waar je totaal niet rendeert.
1 0
RuffRhythim
O God ik wil dit soort achteraf lulteksten niet meer horen hoor....
4 -1
fc Barcelona_ke
Je bent heel slecht vandaag babel
4 0