Bijzondere band Kale & Kokkie: 'Nouri is een speciale voor ons'

BadembaBarrie, 25-01-2020 om 18:00, 11990 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kale en Kokkie zijn voor menig Ajacied onderdeel geworden van de wekelijkse routine tijdens het voetbalseizoen. Elke maandag, na afloop van een speelronde in de Eredivisie, nemen de twee heren plaats voor de camera van AT5 om hun ongezouten mening te geven over het spel en het resultaat van Ajax dat weekend. 

Ook de spelers van Ajax kennen Kale en Kokkie, die eigenlijk Lawrence de Munck en Maarten Vledder heten. Jongens als Hakim Ziyech en Joël Veltman zijn al meerdere malen in een aflevering verschenen om een praatje te maken met de heren. Met één speler hebben Kale en Kokkie echter de bijzonderste band, zo vertellen ze aan Het Parool.

Toen Vledder enkele jaren terug in het ziekenhuis behandeld zou worden voor zijn te hoge hartritme, kreeg hij van Abdelhak Nouri een spraakberichtje. 'Dat was zo mooi. Hij zei dat ik hem altijd mocht bellen als ik hem nodig had. Nouri wilde de wedstrijd van dat weekend voor mij winnen. Ik zal dat nooit vergeten. Het bericht bewaar ik voor de rest van mijn leven.'

De Munck beaamt het warme karakter van Nouri en vertelt dat de Ajacied wel eens kwam eten in Vledders restaurant. 'Hij vertelde hoe gaaf en tof hij onze filmpjes vond en stuurde nieuwe afleveringen altijd door naar andere spelers uit de selectie. We hebben nog steeds contact met zijn familie. Nouri is een speciale voor ons.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hakkietjakkie
mooi man
1 0
Fredschuit1
Kale en Kokkie! Elke maandag kijk ik daar naar uit, al duurt het niet lang. Leuke start van de week. At5 is denk ik ook blij met deze 2 supporters lijkt me zo... ze scoren wekelijks de meeste vieuws tenzij ze per ongeluk een filmpje uitzenden alla: water? Wil je me vergiftigen ofzo? Of alla: ik heb mijn mondje en kontje moeten verkopen.. Ik kijk overigens graag naar at5 al moet ik zeggen dat ik me ook vreselijk kan opwinden als ik al die fragmenten zie over het knettergekke linkse beleid! Eberhard was ook links (pvda) maar die wist de stad een stuk beter te leiden. Amsterdam verdient een veel betere burgemeester!! Enfin, ik dwaal een beetje af;) Fijne wedstrijd mede Ajacieden!!
2 -1
Vince355
Was vroeger leuker om te kijken. Keek dit echt 5 jaar geleden al. En kwam toen 1 keer in de zoveel tijd. Tegenwoordig is het veel te gespeeld en dikt men het Amsterdamse accent vreselijk aan.
1 -3
GvanderK
Twee goede gasten, kijk elke week op Youtube. Laatst nog het fragment met Nouri in dat restaurant gezien, blijft moeilijk.
1 0
Rik428
Ik snap eigenlijk niet zo waarom die twee schreeuwerige alcoholisten zo’n populariteit genieten. 2 volwassen kerels die dan aan het hek van de Toekomst zich staan te vergapen aan die spelers en dan komt er nog eens niks zinnigs uit ook. Maar goed het zal, ieder zijn meug
0 -12
Ajaxxxisdebeste
Trolletje
0 0
Labrador
Treurige reactie.
1 0
Dennis1964
Ze zijn de stem van de echte supporters. De oude jongens van De Meer. Ik begrijp dat er inmiddels andere soort supporters zijn. Is prima maar het feit dat de kijkcijfers goed zijn betekent dat veel supporters zich kunnen identificeren met hun.
3 0
AFCAMM
De populariteit is erg simpel te verklaren: ze worden gefilmd.

Het zijn twee ‘gewone’ kerels, denk ik ook. Mensen kunnen zich er mee identificeren. Ze hoeven geen geweldige analyse te geven, of briljante inzichten. Het zijn gewoon twee simpele supporters (‘simpele’ is uiteraard niet negatief bedoeld).
4 0
GvanderK
Komt omdat je teveel Azijn zuipt.
7 0
Dennis1964
Hahahaha en te veel augurken eet
1 0
Mocrodammerr
ze staan niet meer bij de toekomst. Mag niet meer van onze gastvriie Ajax. ze gaan op locatie. ze doen het leuk..niks professioneel..stem van een fan.
4 0
ajaxdordtt
Lawrence... ja joh? Ik vond kale altijd meer een Henk oid.
2 0