AD verwacht Eiting en Gravenberch in de basis

BartVeenstra, 25-01-2020 om 08:20, 10410 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Carel Eiting en Ryan Gravenberch zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen het controlerende blok vormen op het middenveld. Daarmee is Eiting de vervanger van de geblesseerde Hakim Ziyech.

Door de komst van Eiting in het elftal schuift Donny van de Beek door naar de 'tien-positie'. Of Ajax-trainer Erik ten Hag ook daadwerkelijk voor deze variant gaat kiezen, is nog maar de vraag. Elders in de krant wordt namelijk gesproken over drie opties om de afwezige Ziyech te vervangen. Naast bovenstaande optie zijn er nog twee opties. Zo zou Siem de Jong Ziyech kunnen vervangen, terwijl het ook een optie zou zijn om met Quincy Promes of Dusan Tadić op 'tien' te spelen, waardoor er in de spits een plekje vrijkomt voor Lassina Traoré of Klaas-Jan Huntelaar.

In de verwachte opstelling zien we verder de gebruikelijke namen. André Onana staat op doel, terwijl de defensie wordt gevormd door Noussair Mazraoui, Joël Veltman, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Voorin worden Promes, Tadić en Ryan Babel verwacht.

Vermoedelijke opstelling volgens het Algemeen Dagblad:

Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Eiting; Babel, Van de Beek, Promes; Tadić.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Langzaam is Ajax begonnen met bouwen. Vooruitlopend op de grote leegloop van komende zomer. Verstandig. Straks zijn Gravenberch, Traoré, Eiting en Ekkelenkamp klaar om de stap te maken.
3 0
oudzuid2
mooi middenveld van eigen jeugd dan, van mij mag het
1 0
Mocrodammerr
eiting in de basis? ondergang van Ajax is in gang gezet. die paasjes tegen spakenburg lanceer ik ook met me gouden linkerpoot.
1 -8
Rentokill
Alsof het Eiting z’n schuld is dat ze tegen Spakenburg moesten.
0 0
Ajax114
Nee maar dan hoeven we hem ook niet op te hemelen. Was best stuitend hoe De Jong en Eiting werden bewierookt.
0 0
geDaante
Jij misschien wel ;), al die anderen in Ajax 1 niet, ik zie het ze in ieder geval nooit doen, Eiting regelmatig. Is een kwaliteit die Ajax heel erg goed kan gebruiken, bijna noodzaak.
0 0
VoorOnzePloeg
Pipo
0 0
31xAjax
Bij Eiting komt de bal waar hij 'm wil hebben. Jouw favoriet gooit ze er blind in, in de hoop dat er iemand tegenaan loopt wat overigens best vaak gebeurt......
1 -1
Web
Als er onterechte kritiek is op Eiting
Ga jij je dan als een kleinkind reageren over Ziyech
Man wat een kansloze opmerking weer van je
Als je als voetbal liefhebber niet van Ziyech geniet(?
Moet je je echt zorgen maken
0 0
JariHeijden
Wie is zijn favoriet dan?
0 0
Web
Ziyech bedoeld hij
Hij vind dat Promes tegen de kansloze voorzetten van Ziyech aan loopt.
0 0
31xAjax
Ik heb de naam Ziyech niet genoemd en het woord kansloos niet gebruikt maar zoals zo vaak verdraai jij de woorden weer van degene waar je op reageert....
0 0
geDaante
Is inderdaad niet zo, die legt Ziyech steeds perfect neer.

Het is wel zo dat Ziyech vóór dit seizoen wel heel erg opportunistisch speelde en zo ongelooflijk vaak slecht op doel schoot, en dat in kansloze situaties, en dat terwijl er zeer goede afspeelmogelijkheden waren met een zeer grote kans op een goal. Ook probeerde hij steeds maar door tegenstanders heen te passen, en acties door drie man aan te gaan, wat voor hem natuurlijk kansloos is.

Pas dit seizoen vind ik Ziyech écht naar zijn kwaliteiten spelen. Misschien dat hierna dan eindelijk die interesse voor hem komt van een europese topclub.
0 0
Web
Ik heb ook genoeg kritiek op Ziyech gehad, soms nog wel
Maar de Ziyech van dit seizoen is geweldig, sinds hij op 10 speelt is het een lust voor het oog
Hoe makkelijk hij iemand met een heel snelle voetbeweging voor de goal zet, is vreselijk goed en smullen als liefhebber, zijn vrije trappen houd vaak niet over
0 0
Bramble1988
Was die Dani Olmo niet haalbaar geweest?
0 -4
koppensneller
Nee
3 0
Bramble1988
Ik vraag me af in hoeverre dit Ajax in staat is types
Als Olmo, Reinier te halen. Met de huidige status in combinatie met het snel en tijdig anticiperen, kan het mogelijk zijn?
0 0
Web
Kijk eens naar de Nederlandse competitie en plastic veldjes
Daar word je als speler niet blij van
Dan is de keuze niet zo moeilijk
0 0
Ajacied33
Olmo is vandaag binnengehaald door Leipzig
0 0
geDaante
Als Ajax in een betere competitie had gespeeld wel denk ik. Dat is Ajax grootste makke denk ik.
0 0
AJAIXIXIXI
Traoré
Babel - Promes - Tadic
Gravenberch - Vd Beek
Nico - Martinez - Veltman - Dest
Onana

Lijkt me de beste opstelling.
1 -1
Middenweg401
Promes centraal ben ik totaal geen fan van.
0 0
JariJari
Eens
0 0
Topteam
Ik hoop eigenlijk dat Tadic volgend jaar op 10 komt. Er lijken nu spitsen aan te komen waardoor Tadic niet meer als spit in dienst van het elftal hoeft te spelen. Mooiste zou zijn als je natuurlijk ziyech behoud
5 -1
ajaxpat
zie liever Dest dan Mazraoui
0 -1
fc Barcelona_ke
Als ajax met dest speelt, zal ten hag mazraoui op t middenveld posteren!
0 -1
Web
Als je met Gravenberch en Eiting gaat spelen, moet je het heel compact houden
En Donny zal wat gecontroleerder moeten spelen, maar diepte heb je ook nodig.
En dan moet het lukken, veel voetbal op het middenveld
2 -1
Middenweg401
Ook als Ziyech en Vd Beek vertrekken, wat zeer waarschijnlijk is, moet Ajax GEEN nieuwe middenvelder kopen.
Gravenberch en Eiting moeten spelen, we hebben Ekkelenkamp, en Tadic en Martinez kunnen tijdelijk naar het middenveld. Dat zijn al 5 goede opties.
Maar vooral: na volgend seizoen, komen daar Unuvar, Taylor en Regeer bij. Je moet niet je talenten in de weg zitten met duur aangekochte types als Marin en Alvarez waarvan ik dag 1 gezegd heb het niet in te zien.
3 -6
JariJari
Gravenberg moet eerst maar eens verlengen als hij 18 wordt. Met Raiola zal het wel een 3 jaar contractje worden. In dat geval niet teveel in investeren.
1 0
GvanAchteren
Ik zou er maar rekening mee houden dat Gravenberch deze zomer best wel eens zou kunnen vertrekken
0 -2
Middenweg401
Waarom? Hij is veel slimmer dan Kluivert, veel verder dan Bouy en heeft niet de knieën van Kishna.
1 0
Sampaoli
Unuvar (16), Taylor (17) en Regeer (16) zijn grote talenten, maar zijn niet klaar om een heel seizoen in Ajax 1 te spelen. Dat is niet realistisch.
3 -1
Babangida83
Als wisselspeler hoef je ook geen heel jaar in Ajax 1 te staan? Je hebt ook Ekkelenkamp nog.

Gravenberch, Eiting en Ekkelenkamp. Als eerste daarachter heb je Martinez. Dan heb je alles dubbel bezet. (Dest kan ook LB)
Daarna heb je nog Taylor, Regeer en Llansana. Dat zijn dus best veel opties. En Taylor speelt na 3 wedstrijden JAJ daar al als een koning. Die zit nu al heel dicht tegen t eerste aan. Nog niet een heel jaar, maar als backup prima. Vond ik tegen Eupen ook niet uit de toon vallen. Is al verder dan menigeen denkt.

Zegt iemand die Gravenberch en Eiting 3 maanden geleden als middenveld aandroeg en toen finaal daarom uitgelachen werd. Ik kijk veel jeugd. Zeg t niet zomaar.
0 0
ajaxdordtt
Hahaha Regeer.
0 -4
Web
Taylor kon wel eens heel snel gaan, hij is fysiek ook heel goed
Unuvar heeft zijn tijd nog nodig
1 -2
Middenweg401
Volgend jaar nog niet inderdaad, dat weet ik.
0 -2
Bramble1988
Nou, als jij zegt dat het niks is dan moet Overmars maar luisteren. Ik zou solliciteren bij de Edwin, als de Jomanda voor de transfers!
2 -3
Middenweg401
Ga je dat bij iedereen zeggen die hier een mening heeft? Nuttige bijdrage hoor..
0 -5
Schip
Snap de minnetjes niet zo. Prima betoog voor eigen jeugd. Zou zelf alleen graag nog een echt creatieve speler erbij zien.
0 0
Bramble1988
Zeg ik dat vaker ja? Laten we het omdraaien; altijd dat zelfde gejank als; je ziet
Toch in 1 oogopslag dat ze er geen zak van kunnen, ik zag het van dag 1, ... blablabla. You win some, you lose some. Ik was ook enthousiast toen ik die naam(Alvarez) zag. Hij stelt wat teleur, Martinez(waar niemand direct verwachtingen van had) doet het super goed enz. Dus als jij wil dat ik niet meer zo reageer, stop dan met het praten als een Jomanda en accepteer dat niet iedere transfer direct een voltreffer is!
2 -2
Middenweg401
"Gejank", Jomanda.. praat niet zo sneu man. Ik kom met een mening (die blijkbaar wat discussie op levert, dus mooi denk ik dan) en jij begint een partij overdreven te blazen.
Ik kan het niet helpen dat niet goed genoeg keek waardoor je het Avaraz zag zitten, maar dat maakt mij nog geen Jomanda.
1 -3
Bramble1988
Oke oke, het is niet direct op jou gericht. Had wellicht andere woorden kunnen gebruiken. Excuus:)! Mijn reactie komt voort uit het feit dat iedereen met die context reacties plaatst. That’s all. Verder deel ik je mening over jeugd, echter alleen die het niveau aankunnen (geen Eiting/Ekkelenkamp imo).
2 0
Suarez16_
En dan volgend seizoen weer janken dat Ajax als een gieter af gaat tegen Molde FK en 2de wordt in de Eredivisie zeker. Als jij denkt dat je het volgend jaar een heel seizoen gaat redden met Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp met daarachter eventueel je beste spits en een van je beste verdedigers dan heb je het goed mis. Je gaat het geen heel seizoen redden met 3 tieners op het middenveld waarvan er bij 2 de vraag is (Eiting en Ekkelenkamp) of ze ooit hoger kunnen dan Ajax. Zeker als je bij de stand-ins weer je hele aanval/verdediging moet omgooien. Van Donny en Ziyech naar Eiting en Ekkelenkamp is van Kluivert naar Gabrich, van Van der Sar naar grim, van Suarez naar Siem De Jong, van De Ligt naar Veltman, van Vertonghen naar Moisander en van Rijkaard naar Silooy. Ik mag toch hopen dat Ajax wat meer ambitie heeft dan een middenveld met Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp volgend seizoen. Er moet bij een vertrek van Donny en/of Ziyech een kwaliteitsspeler als propper komen.
3 -1
geDaante
De ene tiener is de andere niet, zie Frenkie en De Ligt, los van hun kwaliteiten speelden ze als ervaren rotten, geen podiumvrees. Inzicht maakt ervaring ook deels overbodig, dat is namelijk al vooraf zelf inzien dat iets niet slim of juist wel slim is, in plaats van eerst op je bek te moeten gaan, en er dan pas van te leren.

Maar met die specifieke drie red je het niet nee, Ekkelenkamp is daarvoor te matig, en ook geen leuk type om naar te kijken, dat is weer veel lopen, gaten trekken, voor het doel opduiken. Ben wel klaar met dat soort types. Ik wil weer een creatieve technicus op 10 zien, of op de half liever, met de punt naar achter is beter.
1 0
FerdiZ
1 ervaren middenvelder met 2 talenten moet in principe gewoon kunnen. Prőpper erbij zou niet verkeerd zijn.. verder niets halen want dan gaat het wel in de weg lopen.
4 0
Middenweg401
Fijn een redelijkere reactie. Wellicht iemand (een type als Propper) voor een jaartje. Mijn punt is inderdaad de zorg van het in de weg lopen van de talenten. Gravenberch en Eiting moeten nu echt spelen.
Dat gelt ook voor talenten als Unuvar en Taylor ove 1,5 a 2 jaar.
0 -2
Middenweg401
En dan volgend seizoen janken als er weer 30 miljoen is neergelegd voor ene grijze muis als Marin of een totale niet-voetballer als Alvarez..
Tadic plekje kan ingenomen worden door Traore.
Wat jij voorstelt is juist terug naar het Jol tijdperk waarin eigen jeugd geen kans kreeg. Ik heb het hier over echt grote talenten.
0 -3
Bramble1988
Niet het woord “janken” gebruiken he;)!
1 0
Middenweg401
Dat was een reactie op die van hem om dat subtiel duidelijk te maken idd. :)
1 -1
Bramble1988
Haha, ok!
0 0
Suarez16_
En wat jij voorstelt is terug naar het De Boer tijdperk waarin elke jeugdspeler die een bal over 5 meter kon passen in aanmerking kwam voor een basisplek in Ajax 1. Sorry hoor, Ekkelenkamp en Eiting zijn prima voetballers, maar gewoon categorie Ebecillio, Ozbilliz, Donald, v/d heijden en noem ze maar op. Waar het toen mis ging was dat een Eriksen werd vervangen door een speler als Serero. Ziyech vervangen voor Ekkelenkamp is misschien nog wel een niveatje of 3 erger met hoeveel kwaliteit je dan inlevert. Ja Unuvar en Taylor straks in Ajax 1 wordt leuk, maar daarvoor moet je nooit een absoluut kutjaar accepteren met Ekkelenkamp en Eiting op het middenveld.
2 -1
31xAjax
Als je nu zowel Ekkelenkamp als Ziyech op de juiste waarde inschat, kom je op een wat realistischer verschil uit dan 3 niveau-tjes. waarmee ik niet wil zeggen dat Ekkelenkamp het gaat redden. Trouwens qua types ook he-le-maal niet met elkaar te vergelijken....
0 0
geDaante
Eiting in dat rijtje noemen vind ik absurd, die heeft in tegenstelling tot die anderen heel veel eigenheid, een eigen stijl, eigen kijk en heeft zeer veel in- en overzicht. Die passjes waar mij hij geparkeerde bussen splijt, zie ik geen enkele andere Ajacied zo makkelijk en geregeld doen.
0 0
Middenweg401
Ik ben een groot liefhebber van Eiting en mijn reactie komt voort uit het feit dat ik het weggooien van zijn talent echt een zonde vind. Gravenberch is ook een echt groot talent dat je nu niet weer tussen veld en bank moet gaan stoppen. Verder blijf je Ekkelenkamp noemen terwijl ik met 5 namen voor 3 posities kom. Daarvoor is hij de ideale speler juist.
0 -1
Bramble1988
Wat je trouwens in deze discussie niet moet vergeten is dat 1 kut jaar, geen CL en kampioenschap, je internationaal meteen terugwerpt. Je moet dus dus erg selectief zijn en goed doordacht doorselecteren. Zomaar jeugdspelers inpassen die eigenlijk het niveau niet direct hebben is vragen om
Problemen
2 0
Suarez16_
Eiting zou best kunnen, maar die is alweer bijna 22. Als die het de komende weken niet laat zien dan moet hij uitgeleend worden aan heereveen en 2 volle seizoenen Eredivisie spelen om daarna als een Schone terug te keren.
1 0
Bramble1988
Eens! Maar schijnbaar denkt men nu volgend jaar weer hoge ogen te kunnen gooien met Eiting/Ekkelenkamp. Ben het eens met je stelling, al hoop ik wel dat men wat beter scout!
2 -1
Adam24
Ik zou Eiting wel een goede keus vinden. Die kan ballen achter de verdediging leggen. Maar ik zou Gravenberch dan wel laten banken en Eiting op 6.

Onana
Mazraoui - Veltman - martinez - Tagliafico
Eiting
VdBeek - Tadic
Babel - Traore - Promes

Al met al hoop ik dat Groningen een keer gesloopt wordt en dat het afbraakvoetbal van Buijs een keer wordt afgestraft. Ik vind Groningen het allersaaiste team van de Eredivisie. Ze lijken ook de meest saaie spelers te kopen. Alleen van Matusiwa en Zeefuik kan ik wel genieten. De rest is zo ontzettend flets.
1 0
jaripettersson
Zonder het type ziyech nu, zou ik ook met de punt naar achter spelen met eiting op 6.
1 0
Topteam
Middenveld met gravenberch van de beek en Tadic. Spelers als navel en promes renderen alleen als ze in de diepte aangespeeld worden. Ik denk dat alleen Tadic dat kan op dit moment. Op het moment dat je van de beek naar voren zet, zal het een stroeve wedstrijd worden waarin spelers veelal hetzelfde doen. Traore is goed genoeg voor in de spits. Overzicht balvast en een killer. Veel meer een killer dan dat Tadic dat is.

Ga je met een ander middenveld spelen pleit ik voor Tadic op de flanken en traore in de spits, dan kan Tadic in een vrije rol nog wat creativiteit vanuit het middenveld naar de aanval brengen.
0 -1
RuffRhythim
Ja ik vind Navel ook wel een goede aankoop van Ajax.
3 0
Topteam
Volgens mij was ik met mijn navel aan het typen.....
1 0
jaripettersson
Beste aankoop sinds oksel.
1 0
Mathobo
Onana; Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico; Gravenberch, Van de Beek; Babel, Tadic, Promes; Traore

Dit lijkt mij de beste opstelling voor morgen
0 0
de_pitbull
En onze aankopen Marin en Alvarez? Die zullen zich best lullig voelen nu de jeugd ze voorbij snelt.
1 0
FerdiZ
gebeurt toch altijd bij Ajax? op het moment dat er een aankoop gedaan wordt komt er op dat moment ineens een jeugdspeler die gigantische stappen maakt..
Zo werd van der Hoorn bijvoorbeeld meteen bankzitter door vetman..
Voor aankopen is het dan ook aanpoten. gelukkig zijn die jongens nog jong
0 0
Middenweg401
En daarom moet je ze laten spelen? Lat dit een les zijn voor volgende transfer periode.
2 0
Schip
Puur voetbal komt er dan vanuit het centrum. Ze zullen dan ook veel moeten oppakken aan controlerend werk, want er is geen sloper als Martinez om het op te lossen.

Maar met Buijs weet je dat ze hard aangepakt gaan worden door grun. Zou wel een echte test zijn, ook al is grun geen hoogvlieger.
0 0
de-Ajacied
Precies dit is het probleem. Vandaag krijg je geen 100 kansen en alle tijd om de bal neer te leggen maar zal er ook snel en stevig moeten worden gespeeld
0 0
31xAjax
Spelen we tegen Liverpool of zo???
0 0
Babangida83
Eiting is juist erg sterk in de organisatie en afvallende ballen.

Mits je voetballend beter bent, kom je verdedigend niet in de problemen. Heb je moeite met de bal in de ploeg houden, dan wordt t Gravenberch wisselen.
0 0
Bramble1988
Gewoon Martinez op het middenveld! De Strijder naast Donny scheelt enorm. Wat maakt het uit dat er 2 rechtsbenige CV’s staan? Speelt gros van Europa wel mee! Veltman en Alvarez, of Veltman en Schuurs en zorgen dat Martinez de bal haalt om als middenvelder het speel te verdelen!
1 0
Bky
Het gros van de Europa speelt ook niet zoals Ajax speelt.
1 0
Bramble1988
Ja, we gaan toch niet maar vasthouden aan dat spelletje als er onmisbare spelers voor die positie wegvallen? 2 rechtsbenige cv’s, Martinez op het middeveld, en ook je spel omtrent Hakim moet nu anders.
0 0
Zuiderling
Ben ik de enige die Ekkelenkamp graag zou zien ?
2 -4
Bramble1988
Ja! Is toch geen Ajax 1 materiaal!
4 -3
Bky
Ik vind het altijd nog wel apart, als een speler van een andere club drie ballen goed raakt, zoals die man van NEC of zoals bij Stengs, Wijndal, Gakpo, Boadu, Koopmeiners dan staan de meesten hier vooraan om te zeggen dat we ze moeten halen, maar eigen jeugd, ho maar.
4 0
Bramble1988
Ik ben een echte voorstander voor eigen jeugd, en in niks roep ik om die namen. Op een of andere manier zie ik het niet in Ekkelenkamp of Eiting. Ik vind eigen jeugd altijd beter dan aankopen, maar dan moet het een versterking zijn voor het huidige Ajax en niet maar toe moeten passen van jeugd om het toepassen.
1 0
Daniii
Zeiden figuren net als jou ook over Blind
0 -1
Bramble1988
Lul toch niet, ik was een van de weinige die positief was over die jongen en een van de weinige met een frisse, realistische blik hier op AS. Ik zie het gewoon echt niet in die jongen, dat kan toch?
2 0
Soccerskins
Denk dat er daar niet veel van zijn haha, volgend seizoen of wanneer Donny vertrekt zou ik Ekkelenkamp ook graag willen zien als vervanger.
0 -1
nummer14
Achteraf praten is makkelijk dus ik zeg het nu maar alvast. Met eiting wordt het morgen helemaal niks. Geweldige voetballer maar niet voor een uitwedstrijd tegen Groningen waarin het meer op strijd aan komt voor ons.
1 -2
Johan1
Alsjeblieft geen Eiting.
1 -6
Bky
Alsjeblieft geen Johan1.
4 -2
Bky
Gravenberch - Donny - Eiting is in mijn ogen een geweldig middenveld.
3 -1
FTS95
Eens, maar wel het liefst in een enkele 6 (Eiting) variant..
0 -1
Tjpknge
Zou anders Tadic ook wel eens op het middenveld willen zien.
0 -2
Bky
Kan ook, maar met de blessure van Ziyech wordt hij natuurlijk gewoon rechtsbuiten gezet.
0 0
Freddy
Ik verwacht Tadic vanaf rechts, Babel links, Traore spits. Promes op 10. Donny met Gravenberch vanaf 6.
2 0
Soccerskins
Traoré verdient nu toch echt die basisplaats hoor.
1 0
JariHeijden
Ik verwacht eigenlijk Tadic op tien, omdat hij geen lopende tien is, maar meer een spelverdeler die vanuit die positie anderen wegstuurt met slimme passes.

Aka je VdBeek daar neerzet, dan heb je meer een tien die de ruimte ingaat en door anderen weggestuurd moet worden. Dat kan ook wel, maar je spel wordt daarmee wel wat anders. Met Tadic op tien verandert er minder aan de speelwijze.

Ik zou dan verder Traoré in de spits zetten en Promes en Babel vanaf de flanken en Gravenberch linkshalf.
1 0
PeterVKV
Dan wel met Eiting op 6, Gravenberch op linkshalf, Donny op rechtshalf, Babel in de spits en Tadic op rechts.
0 0
jollie18
Prima oplossing denk ik. Nu hopen dat Ajax een goed resultaat gaat halen. De komende weken kan de titelstrijd wel eens beslist gaan worden als je de wedstrijden bij Groningen wint en thuis tegen PSV en uit Utrecht dan ben je heel dichtbij.
0 0
insectenverdelg
Dat is waar ik zelf ook al aan dacht. Wel mooi een helemaal zelf opgeleid middenveld. Dan ook nog 2 zelf opgeleiden spelers in de verdediging .en ook promes en babel komrn uot de jeugd.7 uit 11. Niet verkeerd.
1 0